Domaćica ×5 - indica, indica-sativa, i nepoznato

Hesi Original Sjemenke Hempatia Led Lampe
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Pozdrav ekipa
Nakon dugo vremena odlučio sam se otvorit dnevnik jer sam imao vrhunskih rezultata u prošlosti, a nikad nisam imao s kim to podjeliti, također niti znanja koje sam stekao ovdje,a koje će mi vjerujem pomoć da imam toplu zimu
SJEME - domaja-3×1 strašno dobra uglavnom indica pretpostavljam + 2× također vrh dim , vjerujem indica-sativa 50-50%. ( po efektu vjerujem da sam blizu istine )
ZEMLJA- Plantela u potovima , a poslje u rupe ide mix Plantela i Florasan+ Hidrogel.
PREHRANA- Atami alga c, SIAPTLON10L, SUPERVIT, ROOTEX ( mineralno gnjojivo NPK 6:46:5 ), VERDE (mineralno gnjojivo NPK 5:6:8)
Biljke su stavljene na klijanje 02.03, nikle 06.03, bile su pod 100w 6400k prvih 15 dana, dobro je zagrijalo i stalno je sunce pa sam ih prije 4 dana iznio na balkon gdje i noće, htio sam ih polako privikavat na sunce jer su mi prije neke znale uvenut za par sati kada bi ih iznio naglo out., pretpostavljam zbog šoka.
Dakle 3 su žive već, a 2 su jučer stavljene u salvetu na klijanje.
Trenutno su u potovima 2×0.5l i 1l, do sada su primile 1 dozu siaptlona i dozu supervita prekjučer.
Nemam neki zapisani plan prehrane dok su u potovima, planiram ih hranit po osjećaju i potrebi koju mi iskažu. Jedino namjeravam davat alge pri svakom zaljevanju do kraja.
SITE- razmišljam o dva potencijalna mjesta koja su po strukturi tla dosta različita, jedno je "muljevito-glineno"( nezz bolji izraz) uz rjeku gdje sam znao dobiti prave mutante od 3-3.5m , a da ih nisam zalio NITI JEDNOM osim prvih mjesec dana par puta, stalno je vlaga iako svi govore da to nije dobro ja imam potpuno drukčija iskustva,osim kada bih mi se neke jednostavno ne bi primile,al zato svaka koja preživi prvih par tjedana 90% uspjeva, a druga opcija je crljenica koja je također jako plodna ali treba puno vode.
Sutra ili preksutra idem pripremat rupe koje planiram ići bar metar dubine i pola m širine, izbor sitea će odlučit hoću li presađivat u kante 20L s velikim rupama dovoljno velikim da korjen po potrebi može nastavit u zemlju ili vreće pa s njima u zemlju. Tu će mi biti potreban vaš savjet što da odaberem kad se odlučim koji ću site, a odluka ce pasti na ono što mi prema savjetima ima veću sposobnost održavanja vlage budući da cjeli 1mj ( 7 ili 8 ) neću biti u mogućnosti zaliti ih jer ću biti odsutan i tu ce mi trebat najveća pomoć.
Zaboravih napomenut da će u kante ili vreće ići mix Plantele i Florasan+ hidrogel i obje opcije će imati velike rupe odnosno mogućnost daljnjeg širenja korjenja u zemju. Ove što već rastu ne namjeravam na site prije 10.04( zavisi o vremenu ), a bebe što se tek rađaju još nemaju svoj termin.
Budući da mi je ovo prvi dnevnik ispričavam se ako sam nešto izostavio, za početak kačim slike ovih navedenih preparata osim ROOTEXA koji mi trenutno nije pri ruci i nadam se djevojčica.
 

Prilozi

Poslednja izmena:

Stipa

Psychedelic expirience was born...
Poznanik Foruma
22.04.2015
586
4.342
163
Sto se tice zemlje i vlage iz iskustva, a to mi je i struka, mogu ti reci da crnica (humus) dulje zadrzava vlagu nego glinasta tla. Ja 3 godine sadim u glinastoj zemlji blizu rijeke i pokazala se dobrom. Jedino treba cesce vodu donositi. Mana okolisa oko rijeke je ta sto je vlaga konstantno prisutna sto je dobro u vegetaciji. Medjutim kada dodju vlazna i maglovita jutra kraj rijeke u 9. i 10. mj dosta cesto se razvija plijesan pa je potrebno i cesce pratit situaciju i preventivno tretirati biljke. Ako te nece biti duze vrijeme bolje odaberi crnicu jer dobro zadrzava vlagu dugo poslije oborina. Sretno...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: marimohunja
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Hvala na info @Stipa . Upravo i iz ovog razloga sam htio otvorit dnevnik. Koliko god mislio da znaš nešto , tu su ljudi koji uvjek znaju nešto više , a svako znanje dobrodošlo.
Da te pitam, koja je ono zemlja što se vadi strojevima iz rjeka kad pročisćavaju korito. Meni to izgleda kao mulj. Izgleda crno i bude jako tvrdo kad se osuši.Stvar je u tome da u manje od mj dana nakon što se izvadi iz vode to sve nabuja zelenilom. Ganja tu jako dobro radi samo što je vlaga problem i rahlost koje nema nikako, zato je bitno imat srece i trefit na pravi site i drzat se ga se kad je takvo tlo u pitanju. Na takvim sam mjestima znao ubost bingo ali isto tako uništit sve. I danas nezz zasto.
 
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Prvi update:
Pozdrav ekipa, evo da vas obavjestim o novostima. Prvo da spomenem kako mi 1 od 2 koje su stavljene na klijanje nije isklijala,a to je baš ona koju niti ne znam gdje sam skupio, ostale su probrane iz osobno kušane ulične vutre koje sam namjerno ostavio bas iz razloga jer mi se jaako svidio i izgled i djelovanje, u većim količinama (200-300g je bilo samo 7-8 sjemenki i te su isklijale), dakle uz one 3 još jedna mi je isklijala i nikla prije 4dana. Pošto su skoro mjesec dana u malim potovima ( 0.5l i 1l) jučer, 01.04 sam odlučio ih presadit u zemlju na site ove 2 u manjim potovima jer računam da njima prije treba zemlja nego ovoj od 1l. Dakle 2 su u zemlji, 2 će za koji dan, još nisam siguran hoće li sve ić na isti site ili ću ove druge 2 na drugo mjesto. Zemlja je crljencica,jako rahla, iskopane su rupe od nekih 60-70cm dubine i 40cm širine u koje sam stavio plantela kompost,i površinu prekrio zemljom s sitea. Nisam ih stavljao u saksije pa ukopavao niti vreće, nezz zašto ali vjerujem da to neće predstavljat problem. Zalivene su s po 2L vode i 1l otopine "siapton" sredstvo za stimulaciju korjenja i rasta. Bacio sam pužomor i zaželio si sreću.
Pripremio sam 2 prozirne boce od 7l kojima sam odrezao dno ali budući da su one već šire od boca i listovi se savijaju kad ih prekrijem,diraju plastiku jako ,a dnevna temp je oko 20° noćna nije ispod 10, bojao sam se da im ne bi bilo previše vruće i da ne bi uvenule pa ih nisam prekrivo. A uostalom već su više od 10 dana na balkonu i danju i noću pa vjerujem da su se aklimatizirale.
Evo slike pa ce te shvatit na sta mislim, s tim da ove koje su u zemlji su za par cm veće i šire pa secjeli listovi priljepe uz plastiku. Volio bih savjet od nekog tko ima iskustva s tim da li bi im smetalo ako bi ih ovako prekrio s tim da jako diraju plastiku ovi veći listovi ili da ih ostavim kako jesu.
Eto toliko zasada, kad ih odem posjetit okačit ću par slika jer ipak slike govore više od 1000 rječi :sun2:;)
 

Prilozi

Poslednja izmena:
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Evo društvo kao što sam ranije napisao stavljam svježe slike koje sam okino nakon prvog obilaska sitea. Nakon 2 dana u zemlji izgleda da su se primile i već počele radit jer im je bilo nestalo mjesta za korjenje u potovima od 0.5l u kojima su proveli mj dana. Znam da ce mnogi reći kako su ovo male biljke za toliku starost ali da odmah naglasim da sam ja to htio, da ne izrastu jako dok im ne dođe vrjeme za site. Imale su samo 7-8h dnevno izravnog sunca i nisam ih htio šopat ničim osim onog što sam ranije napisao. Sada su dobile svaka po 2.25l vode u kojoj su smiksani supervit i atami alga c, te sam ih prekrio odrezanim plastičnim bocama od 7 i 5l. Pitao sam za savjet da li to mogu radit budući da opasno diraju plastiku,nitko nije nista rekao,a budući da najavljivaju ovaj tjedan noćne temperature od 7°-9°, odlučio sam ih pokrit. Ranije sam rekao da su sad 2 u zemlji a 2 čekaju bar još 7 dana dok ne vidim hoću li ih sve zajedno ili cu ih raspodjelit na drugi site. Ako bi mi netko mogao pomoć i reći svoje mišljenje da li vuče na indicu ili sativu bit ću zahvalan. Nemam vise sta pametno reć, kačim prve slike s sitea, do iduceg javljanja pozz.
 

Prilozi

Corleonev

Aktivan Član
03.09.2016
511
1.625
163
Sicily
Sretno i da bude kako želis :) :thumb: ja bi mozda odrezao ovaj gornji dio boce gdje je čep malo dolje pa da ima vise zraka al nebude i ovako lose , ako bude netko ce te vec upozoriti :vozdra:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: JoJo.Man
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
To sam i ja pomislio napravit ali računam da mi onda boca gubi smisao jer mi je to prvenstveno kao zaštita od možebitnih nižih noćnih temperatura.. čak mi se i ovaj čep činio prevelik otvor. Nisam to do sada nikad radio pa nezz hoce li ih sunce sparit ovako u bocama,
Hvala @Corleonev :thumb:
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Corleonev
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Jedan Mali zakašnjeli update/
Prije 3 dana boce su maknute, odlično su odradile svoj posao, obe su vec bile skroz popunile boce i izrasle do čepa,jedna je čak se i savila u vrhu jer je očito prerasla bocu.nisam zaljevo jer je padala lagana kiša par dana pa nije bilo potrebe.sve u svemu prezadovoljan,
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.112
16.835
398
37
Tacna
Nesmetaju ti sad više ni niske temperature, dobro da si im maknuo to. Kod biljaka u toj fazi se nemoraš brinut, meni su znale i manje biljoze od tvojih bez zaštite prenoćit na samo 1-2 stupnja i nikad im to nije bio problem. Čak mi je i 12 od 12 sjembi vanka izniklo u 7 dana kiše a da temperatura u tih 7 dana nije prešla 10 stupnjeva. Sad samo redovito obnavljaj pužomor, pogotovo nakon kiša. Puževi počinju aktivno brstiti tek početkom maja, pa ih bolje odmah dočekat. I topiraj to, vrijeme im je, u protivnom budeš muke mučio da ih osiguraš od kojekakvih vremenskih nepogoda. Furaj, i nek je sretno ;)
 
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Hvala
Pužomor mi je uvjek pri ruci.bez njega mi ne vrjedi pokušavat, ove što još nisu u zemji su topirane, a ove na siteu ce bit za par dana kad im pridružim dvi kolegice. Za par dana kad obavim to stavim slike, nadam se da im se nije dogodilo nista ova 3 dana, učetverostručile su se u 10 dana od kad su u zemlji
 
  • Sviđa mi se
Reactions: No Joke

Felt

Psilocybe Semilanceata ( Liberty cap )
Poznanik Foruma
21.06.2015
712
3.710
163
Dobro ti izgleda samo što se nisi osigurao sa fem. sjemenom.Rizik je ovako,a onda da te potrefe samo muški.
Sve u svemu ovo je dobro!Zvona (flaše)i ja koristim u prvim danima i meni su neizostavni dio u početku.
I ja sam krenuo,još koji dan i selm na sajt :D
 
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Nakon nekih 5,6 dana starosti 3 sam stavio na 12-12, 8 dana mislim, ali vani je bilo super vrjeme i nisam odolio da ih ne iznesem na sunce i polako privikavam na out. Nadam se da nece bit "samo muški", čisto sumnjam.
Hvala ti
 
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Evo ekipa lagni update: preselio sam i ove preostale 2 na site,jedna je topirana ranije prije rupe,cjeli postupak isti,rupe oko 1/2m ispunjene Plantela humusom, biljčice presađene, budući da je jednu od druge djelilo nekih 4/5m raslinja, odlučio sam svakoj pridružit jednu. Zalivene su s 10L vode s otopinom siaptona i supervit. Pomalo sam se neugodno iznenadio budući da mi se čini da je jedna ON, vidim po par pistila na katu prije vrha, a njega ili nju ću stavit na zadnje 3 slike pa ce te mi vi rec da li da sječem,pokušao sam to slikat najbolje što sam mogao? Topiran i on/ona, vidjet ce te pislilu na otkonutom vrhu
 

Prilozi

Poslednja izmena:
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Ako moze savjet od nekog tko ima iskustva s dotičnim strainovima, sve su auto by 00. , choco skunk, cheese berry, 00Kush, California Kush, cheese kush,razlog je što baš želim imati t biljki kako piše u naslovu dnevnika pa bi ubacio 1 odnosno 2 auta ako je ova s slike mužjak.međutim vjerovatno u 6mj neću biti u mogućnosti nego 1 ili 2puta max doci do sitea,pa tko god mi da savjet nek ima na umu da bih je odma stavio na klijanje u maramicu,držao je u indoor bar 15-20dana prije preseljenja na site,zato mi i treba savjet od nekog tko bas ima iskustva s ovim strainovima od ovog breedera, dakle nesto sta bih mogao gonit indoor pa prebacit npr 01.06,ali u tom mjesecu cu moci samo jednom ili 2 puta doci na site. Kvantiteta mi nije bitna vec brzina i izdržljivost biljke.
 

Felt

Psilocybe Semilanceata ( Liberty cap )
Poznanik Foruma
21.06.2015
712
3.710
163
Prošle godine sam imao u outu jednog 2 fast 2 vast od Heavyweight seeds što je došla kao poklon.Mogu ti reći da mi je to najbrži automatik koji je stigao do kraja za nekih 70 dana,a dao je dobar urod za to vrijeme.Bilo je debelo preko 100 grama tvrdih hedova ko kamen.Budji nije bilo ni malo al je bio tretiran switchom.
 
OP
OP
J

JoJo.Man

Banned
Banovan
08.02.2011
1.786
8.574
258
Pozz svima,
Update: nakon tjedan dana i zadnjeg posjeta siteu kako je i dokumentirano u dnevniku, otišao sam vidjeti u kakvom su stanju biljke nakon ovih vremenskih nepogoda i niskih temperatura. Nisam mnogo očekivao ,međutim sve su žive i zdrave. Jedini problem stvara mi raslinje( drača i neke krošnje ) koje sam danas raskrčio :makaze:i oslobodio prolaz suncu:sun2:. Kod mene od posljednjeg posjeta siteu od kojeg je proslo tjedan dana je stalno padala kiša,sunca do jučer nije uopće bilo tako da sam sretan činjenicom da su uopće još žive.
Osim kršenja šikare zalivene su s 10l vode u koju sam zamješao 2/3 "rootex" propisane doze, zajedno s 1/4 siapton propisane doze i doza supervita.
Uglavnom mislim da je izravno :sun2: kojeg će sad imati 3/4 dana, najbolja hrana koju sam im mogao dati.
Do sada su mi 3 od 4 biljke pokazale spol i sve su cure čini se.ova četvrta je premala još da bi se bilo šta moglo znati.
Eto , dnevnik mi nije baš zanimljiv izgleda ali mi je prvi i želim ga završit kako treba. Do sljedećeg javljanja pozdrav svima i svim growerima ,posebno u outdooru puno sreće uz ove vremenske uvjete.:respect::vutra::wave:
 

Prilozi