"Flush" metoda

Hesi Original Sjemenke Hempatia Organics Nutrients
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

gloss_zelenky

Vutra Veteran
01.09.2006
924
28
48
74
Prije dva dana sam krenuo isprobati ovu metodu...tko nije upoznat radi se o ispiranju kompletne zemlje u kojoj se nalazi biljka u svrhu ispiranja soli koje sprjeèavaju asimilaciju hranjivih tvari.

O samoj metodi sam èitao u linku koji je Ing postavio u LST (Low Stress Training,tko hoæe neka pogleda), odnosno kako je to neki lik i napravio...Ing me savjetovao da napišem opažanja!
Radi se o sljedeæem:
Biljka se donese do kade koja se napuni vodom. Zatim se umoèi u vodu skroz do vrha tegle (šaksije) u kojoj se nalazi i tako ostavi 5-10min. Zatim se izvadi i pusti da se ocijedi...ako voda koja izlazi ima žutu boju postupak treba ponoviti do ne postane više-manje bezbojna. Njaèešæe oko 2-3 puta.

U mom konkretnom sluèaju više se radi o eksperimentiranju....
Imam dvije biljèice od kojih je jedna malo kržljava,a druga dosta pristojna. Rastu veæ 2 i pol mjeseca na prozoru i ova jaèa je poèela cvjetati :lol:
Da odmah presjeæem...sumnjam da æe biti nešto od toga,ali...
Nego da se vratimo na temu---->
Kržljavija biljèica se nalazi u èaši od jogurta (0.5L). Napunio sam lavor mlakom vodom iz slavine i potopio je do samog ruba---> voda je prodrjela do vrha za neke 2min. Nakon 5min sam je izvadio van i ispod nje metnuo tanjuruæ...voda je izašla i bila je žuækaste boje! :wink:
Malo sam prièekao i nakon par minuta je ponovo potopio (ponovno na 5min). Voda koja je izlazila bila je više-manje bistra pa rekoh dosta!

Taj dan (29.12.) je bila dobra bez ikakvih znakova prezaljevanja itd. Ali veæ sljedeæi se primjetno vidjelo da su listovi (njih 3) omlohavili. Juèer je takoðer bilo stanje još gore da bi se danas dogodilo neizbježno...biljka se skroz objesila i nekeko mi se èini da je gotova! :cry:
Odmah poslije ispiranja je stavljena na toplo mjesto kako bi se zemlja prosušila,ali oèito nije pomoglo (zemlja je još uvjek dosta vlažna,a nisam je mogao staviti na radijator jelda?)

Nažalost nemam digitalac ili mob sa kamerom da to poslikam,ali mislim da i sami možete predoèiti stanje! :(
Ja sam nešto nauèio i neæu se skoro usuditi takvo nešto ponoviti! :) ....nažalost netko je morao platiti glavom...šteta...
Malo æu još prièekati...treba proæi 7 dana, a možda se dogodi i èudo! :wink: :D :D :D
 

bongash

Vutra Veteran
11.12.2006
1.213
68
0
42
www.vutra.org
Procitao sam taj vodic kroz LST, odlièno napravljeno, hrpa korisnih informacija ...

U svome postu si spomenuo da "flushing" služi za ispiranje prezasièene zemlje, znaèi zemlje u koju je išlo gnojivo. Kako si radio eksperiment sa casicom od jogurta pretpostavljam da je biljka u shoku jer si isprao i ono malo hrane sto je bilo. ...

... ili je ta voda bila prevruca ... :?:
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
1.000
117
0
Uff...
dobro je sto si napisao.

0.5 L je malo za biljku. Gledaj da sadis u 1-3 L posude.

mozda ozivi. probaj vestacko disanje... :D
 

Eddie

Aktivan Član
07.12.2006
170
8
0
Ne verujem da æe se biljka sasušiti za par dana zbog obilnog zalivanja pa ni zbog nedostatka hrane. Verovatno si je skuvao na tom toplom mestu ili si mnogo poremetio ph.
 
OP
OP
G

gloss_zelenky

Vutra Veteran
01.09.2006
924
28
48
74
Pa sve je moguæe...voda je bila iz kupaone što bi znaèilo da je malo više lužnata (od kamenca),ali temperatura je bila odgovarajuæa... :wink:

Èitam u grow_Bible da je flush zadnja metoda koju æemo primjeniti ako samo zeznuli sa gnojenjem itd. i biljka ide drito pod slavinu...

Kako rekoh...neæu to skoro pokušavati!...a èini mi se kao da je mrvicu živnula...javljam promjenu

peace... :)