Moje prvo uzgajanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
31.07.2014
28
15
0
Molio bih vas za vase misljenje o biljci, u pitanju je seme iz paketa, posadjena je i nikla samo jedna i ispade da je bas zenka po mom misljenju.

Da li neko prepoznaje vrstu, savio sam je da se ne bi videla, ocupao vece listove, zemlja je dobro nadjubrena i poceo sam prehranu sa univerzalnim Biovital NPK 5+/-0,5%:5+/-0,5%:5+/-1%.

Koliko jos do kraja po vasim procenama, evo i slika?

vzdb1c.jpg
 
31.07.2014
28
15
0
od desetak sl. samo je ovu prebacio al dovoljno za vasu procenu.molim misljenje posadjena je krajem maja a u zemlju je prebacena pocetkom juna sunca ima ceo dan i kad bi najpre mogao da probam nemogu da docekam pozz
 

giovanni007

Aktivan Član
04.04.2013
134
200
43
91
Rio de Janeiro
Imaš ti da čekaš još...do 10-tog mjeseca da je skineš.Pa nije ti još ni počela cvasti....prije 11 mjeseca je nećeš pušiti. Još najmanje 2 do 2 i po mjeseca treba joj da iscvate do kraja jos 15-30 dana da je osušiš.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: tabakera
31.07.2014
28
15
0
hvala vam bice jos slika,ali posto sam pratio price na vasom forumu skoro sam siguran da je zenka,ima one dve svilene niti kad zumiram i pratim neme ni trga od bobica,do pisanja pozz
 
31.07.2014
28
15
0
upravo tako,u pocetku su bile zelene i jedva vidljive a s'vremenom su vece i menjaju boju pod zummom vidim da su vise sivkaste nego bele,pratim pa javljam,a bice i slika.ps.hvala na brzim i preciznim odgovorima super ste .pravo ste blago,poput aladinove lampe iz koje izlazi prava umetnost gajenja ove prelepe biljke.do pisanja.pozz
 
31.07.2014
28
15
0
Pozdrav za sve forumase,
eto mene kao sto sam i obecao, biljke napreduju super, listovi su zdravi a cvetovi su poceli da se polako formiraju. E sad kao sto sam i rekao da sajt ne bi bio provaljen, stabljika je vezana kanapom i spustena, savijena, mada se vrh i sam ispravio i krenuo ka suncu. Ostale grane su samim savijanjem pocele jos bolje da se razvijaju pa svaka izgleda kao glavni top. Ispade da sam odlukom o savijanju samo doprineo da ostatak ima vise direkt sunca, e sad ostala su pitanja na koja bih voleo da znam odgovor.

Da li neko od profi uzgajivaca iz ovih slika moze da mi kaze nesto o vrsti, genetici, da li je zaista devojcica, kako nastaviti prihranu i sa cim, koje npk? Ima li zamerki i da li necim gresim? Mogu li nekako ubrzat zrenje?

Samo iskreno iskreno i u glavu odgovore. Pozdrav do pisanja













 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.265
35.808
2.698
Weed California USA
Lijepa Cura ;)
Ne kuzim kolko je to biljaka na kraju....pise na pocetku samo jedna, a sad pise da biljke napreduju super :D
Vrstu i genetiku ti nece nitko rec. Moze se samo nagadjati po izgledu al to nije mjerodavno.

Evo ti iskreno i u glavu. Ne diraj nista. Biljka je zdrava i lijepa i cura je. To je nabitnije.
Posto jos ne cvijeta mozes gnojit za Plantellom list. Slobodno i duplu dozu lupi.

To je to. Plantella list dok ne procvijeta. A do tada ak ce trebat mozes jos lst radit(savijat).
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Čestitam imaš curu.
Genetika, pa imas sigurno Cannabis, jabuka nije.

U vege jo hraniš NPK 3:2:1 / 8:6:6; 8:7:6 i slično. Za tebe znaci u outu do kraja ovog mjeseca.
U cvetu jo hraniš NPK 1:2:3 / 6:6:8; 5:6:8 i slično. Krajem mjeseca počneš gnojivom za cvet.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: sharp
31.07.2014
28
15
0
U pitanju je jedna, greska u pisanju, e sad seme je iz paketa kao sto sam i rekao u pitanju je bio neki skank mnogo jak.

Da li i ja od ovoga mogu da ocekujem bar priblizno tako nesto?
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.265
35.808
2.698
Weed California USA
Skunk je ime odn. sorta odn. hibrid isto ko i miljon drugih strainova. Izbaci tu rijec iz vokabulara kad pises o domacoj vutri iz paketa.
Zasto nebi mogo ocekivat? Lijepo si krenuo, a sad zavrsi to do kraja kako treba i bit ce bolje nego sto si dobio u paketu. jer je tvoje !!!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: tabakera
31.07.2014
28
15
0
svaka vam cast i hvala,he he,prvo pa zensko..ho,ho,ho


ok nastavljam sa prehranom ko i do sada mada sam je hranio samo zadnji mesec jer ko sto sam rekao zemja je veoma plodna rastresita i nadjubrena gotovo sa svim vrstama stajskog djubriva a po najvise nemojte se smejati,golubcijim izmetom jer sam cuo da je najace i ostalo naravno al to u zadnjih pa 15tak god.ako nece skoditi nastavljam sa prehranom i to kombinujem i foliarno i zalivanjem.pozz,drzim se upustava,pa do novih fotki krajem meseca.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: CilI and Stipe

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Folijarno ne trebaš gnojit.
Imaš posadzeno v outu.

Gledaj, ja v outu najviše pažnje obracam pripremi mixa za napuniti rupe.
Ako to dobro napravim uopste nemam nikakvu potrebu za gnojenje. Obidzem
sve skupa 3-4 puta i kada je zrelo uberem. Ako se slučajno pojavi
kakav manjak micro elemenata tek tada dodam bio tekuće gnojivo. Sam ga napravim.
Rezultat je skroz bio. Isto imam u vrtu. Ne kažem, da je kemija losa, jedino
moj licni obcutak je puno bolji, kada znam, da imam uzgoj skroz bio.

Radio sam i kemiju. Nisam video nikakvu razliku izmedzu kemije ili bio kod
biljaka, jedino kod bio može bit malo zahtjevnije za uzgoj, jer moraš upostevat
malo vise faktora nego kod kemije. Tamo izmesas i zalijes, a kod bio je jako
važno priprema mixa za sadzenje.
 
31.07.2014
28
15
0
cili hvala za savet,a i ja licno nisam primetio nista posebno kad sam poceo prehranu,biljka je i pre nje bila sasvim zdrava i ok vidise na prvoj slici koju sam izbacio tek tada sam je poceo prehranjivati dan pre slike i objave,a rekoh raspitao sam se i nekada je tu bila basta i rekoh godinama je djubrena izgleda kao prirodni humus..lupetam ali tako nekako masna je i dok sam pripremao za premestanje i prekopao parce puno je glista a na nekih pet metara je ostalo omanje brdo djubriva verovatno svinjskog ali kazem parcela je dobro nadjubrena kolko znam svake godine,mada sam ja znao u pocetku da uzmem od komsije lopatu golubcijeg djubreta sasusenog i da ga rastvorim u vodi i sa tim zalivao mada sam se plasio da nespalim koren,a u rupu gde je biljka presadjena stavio sam i malo par kila humusa kupovnog,mada ako ovo daj boze prodje ok sledece godine planiram da se spremim jos bolje,a i zanima me tema kako da vrh sasecem pa da mitera dva?jer to mogu i sa sporednim granama ja sam dve skoro sasekao pri vrhu ima na yu-tubu kako pa sad videcu sta ce biti?sta ti mislis..za cilija i ostale.ja ga oduzio..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: sharp