Ne radi na prvu

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

extranoize

Aktivan Član
04.01.2008
255
22
0
35
ne znam jel netko već spomenuo ovo...dio iz knjige Paul Dennis & Carolyn Barry - Trava:

Postoje teorije koje objašnjavaju ovu pojavu (da prvi put ništa ne osjetimo). Prva se zove farmakološka sensitizacija. Ukratko, ona kaže da centralni živčani sustav mora prvo apsorbirati određenu količinu THC-a kako bi stekao sposobnost da kasnije prilikom druge, treće ili četvrte uporabe reagira na tu supstancu. Po drugom tumačenju iste teorije, potrebno je da organizam apsorbira određenu količinu THC-a kako bi prešao nekakav magični prag (koji je kod svakoga različit).

Druga teorija (po sociologu H.S. Beckeru) se naziva proces učenja i ona se oslanja na umne procese. Po njoj do djelovanja THC-a na organizam može doći tek nakon našeg svjesnog prihvaćanja i dozvole istog. Naša svijest raspoznaje utjecaj THC-a i polako ga prihvaća kroz proces učenja koji ima 3 faze:
1.učenje tehnike pušenja
2.učenje primjećivanja efekata
3.učenje uživanja u efektima
 
15.12.2010
7
0
0
30
pozdrav
Ajmo rec da pusite s frendom i vama lijepo drzi vas i super. Njemu nista. Kaze osjeti al jako malo. Vama ko i inace kad se tolko popuši al njemu ništa i kaze za pol sata meni sve normalno losa vutra. Mislim mozda i je losa al ne tolko da je nula. A vas djeluje i to dosta, tri cetri sata dok ne prestane skroz. Zakaj njemu nije nis? Moglo bi biti da ne uvlaci ali inace pusi cigarete pa bi trebo skuzit kak se trava pusi, a i probo mu pokazat.
 
27.12.2010
3
0
0
32
morpheme.blog.hr
ne znam zašto je svima prvi put čudno i ne osjete ništa. moje prvo nafrulavanje je bilo jedno od žešćih ikada. možda je stvar do toga što sam pušila neku domaću imotsku koja je meni osobno vrh vrhova, a možda i do toga što nisam bila neka uplašena klinka. u svakome slučaju, trajalo je vječno, bilo je predobro i, naravno, navuklo me da želim još.

zapravo kad bolje pogledam, dosad nisam imala nijedno loše nafrulavanje.
 
Prvo iskustvo je bilo u 2. srednje. Znam da je bilo ljeto, riješili smo neke ojadne trave upitne kvalitete za jedan doobie i otišli smo na gradski nasip. Pokošena trava, rijeka fino teče, ja sam još pustio neku psihodeliju, jako lijepo se bilo zavalit i bit nervozan oko tog prvog. Nikad nisam pušio cigare (a i sada ih u širokom luku izbjegavam) pa nisam ni znao povuć dim a nisam ni znao šta da očekujem. Medij mi je stvorio sliku da kad povučem prvi dim, utonut ću u trip i smijat ću se kao kreten na sve šta vidim. I tako je ta sudbonosna đoja stigla do mene. Povukao sam prvu put, ne dovoljno jako, pa sam drugi put povuako kao sivonja i naravno, zakašljao se. Bilo nas je 5-6 pa je taj mali đoint morao teći brzo pa je bio zaključak - pa ova trava uopće ne ostavlja nikakav učinak. Bilokako, za tjedan dana su uslijedili još par đointa koji su me dobro upušili i počeo mi se sviđati osjećaj jer sve ima taku neku lijepu dimenziju. Još pogotovo što ja, kao "umjetnik" sam pun inspiracije dok sam napušen. Sve je to teklo super, sjeli bi u parkić, naduvali se u krugu i filozofirali. Onda smo jedan dan riješili (tj za zadnji dan nastave) od nekog frendovog frenda koji nam je dao i više nego što smo platili i sad smo mi opet otišli na isto mjesto kao gdje sam zapalio prvu pljugu. Imali smo trave dovoljno za dva poprilično velika đoksa, i sve smo to zderali za par minuta. Mislim da iskusni pušači nakon dva velika uzastopna đointa se dosta napuše, a mi kako smo tek tada počeli pušiti smo se razvalili. Sjećam se da sam sjedio na travi i pored mene je svirao Buffalo Springfield, i imao sam osjećaj kao da mi duh odlazi gore, osjećao sam da par metara više nego što sjedim, pa sam logičnim zaključivanjem skužio da je odatle taj sleng "get high". Neznam čija je bila retardirana ideja da odemo u kafić, al mi smo jedva otišli do tog kafića, hodali smo kao zombiji jer smo se prepušili. Još se sjećam kako smo hodali, ja sam pogledao u nebo, bio je sumrak i činilo mi se kao da dva narančasta oblaka međusobno razgovaraju par sekundi, trippy stvar. I sjeli smo na terasu, a u kafiću je svirao neki preludi reggea. Sjećam se da kad bih zatvorio oči, osjećao kao da me neka pijavica vuče gore u spiralnoj vrtnji, a kad bih otvorio oči, apsolutno bih bio nepokretan, jedva sam rukom mahao. I onda sam zabrijao da ću ostati nepokretan, bilo je i par puta riganja nekog. I od tada se nikada nisam toliko "gurnio iza svojih granica". Uvijek se ako se puši, napušim se maksimalno kolko mogu ali da normalno (?) fukcioniram poslije toga. Uvijek se pamti prvo iskustvo, ali ja se više volim sjetit ovog kada sam se razvalio. Dobro služio kao lekcija.
 

stardust

Aktivan Član
28.02.2009
281
429
63
iz dugogodisnjeg iskustva u pusenju cannabisa mogu reci da je jakoo bitno uzeti pauzu barem od tjedan dana u mjesec dana
da se receptori za kanabinoide malo oporave od
extra velikog unosa
pis
 

Skandzitto

Banned
Banovan
04.05.2011
2
1
0
33
Evo da i ja napisem nesto na ovu temu.Skoro sam probao 1. put marihuanu pa su mi sjecanja mozda svjezija od vasih :)
Evo kako je to izgledalo.Jos i prije prije prvog dzointa sam vecinom slusao muziku u kojoj se dosta spominje trava i lake droge i sad meni bila znatizelja kako to sve izgleda,a od drugih sam cuo samo dobre komentare tipa udaraju te flesevi,hvatas zmajeve itd.I da ne duzim vise,pocnem ti ja sa drugom iz razreda poceti pricati o tome i on mi kaze da je vec probao,a mene bila sramota pa sam i ja rekao da sam probao :D .I odemo mi tako poslije skole se nadjemo kod skole koja je odmah pored moje da pusimo.Bilo nas je pet i to svi iz razreda.Prosto su me iznenadili posto sam neke od njih smatrao da nebi nikad probali :D Ovaj glavni sto je rolao je vec bio iskusan u tome a i trenutno napusen posto se napusio kod dilera(cijelo vrijeme se smijao :icon_smile: ). Srola on taj dzoint onako naduvan,a ja gledam onako u strahu i znatizelji.napokon ga je srolao i zapalio i polako sprava dolazi do mene.Uzimam ga u ruku,stavljam na usne i povucem neki bijedni dim i posaljem dalje.Poslije 1. dima nisam nista osjetio,ama bas nista.Ide vec drugi krug i dolazi do mene,i ovaj kolega(sto je rolao) mi govori "vuci braco" :D .Uzmem 2. put i povucem u sebe koliko sam god mogao i zadrzim u plucima,a ono stanje vrhunca u meni,neopisiv osjecaj koji jos dugo necu zaboraviti,osjecao sam se kao da sam an sedmom nebu.Kada smo povarili 2 majmuna izadjemo iz steka,a ja ne osjecam ni ruke ni noge,fin osjecaj me obuzeo i samo pozitivne misli su bile u meni :D Odemo onda do nase skole i samo se smijemo a neznamo ni cemu.Tu uhvatimo jednu budalu iz razreda i pocinjemo ga tjerati da trci,posto je malo bucmast :ninja:.I tako naduvani trcimo za njim polagano i cijepamo se od smijeha....sta drugo da kazem nego,svako duvanje je svoja posebna prica :icon_smile:
 

SenzaPieta

Aktivan Član
03.06.2011
281
168
43
Secam se dobro kad sam zapalio prvi put djoint,i mogu reci dami nije bas bilo nista,cak naprotiv;toliko sam se odvalio da nisam znao gde sam :)
 

vutroslav012

Banned
Banovan
05.07.2011
10
0
0
31
Imam jedan problem ... Prvi put kad sam hteo da duvam bilo je na nekoj zurci , ortak i ja i napravi dzok i ja sam uzeo dva shota i krenulo je da mi bude muka, vrtelo mi se u glavi i bio sam malaksao ... Ja sam mislio da to mora tako prvi put, uredu .... E sad, mesec dana posle te zurke dogovorimo se drugi ortak i ja da idemo da duvamo ... Njemu prvi put, meni takoreci drugi ... Napravim ja dzok i usmemo i jedan i drugi po 4-5 shotova i njemu nista, a meni isto kao i prvi put ... Zasto ? o_O
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Smece s ulice...tko zna kakva kemija je ukljucena u to...

A zavisi jel inace pusis cigare...ako ne, onda je ovo ocekivano...

Probaj zapaliti negdje na miru u opustenoj atmosferi i nemoj imati nikakva ocekivanja...doci ce to samo od sebe...i probajte ovog puta nabaviti sa drugog izvora...da eliminiras mogucnost lose robe... ;)
 

vutroslav012

Banned
Banovan
05.07.2011
10
0
0
31
Pusim po malo , 2-3 cigare nedeljno ... OK ... Hvala ... :)

A da te pitam ja jos nesto ... Ja sam u dzok stavio celu cigaretu, i pola g vutre ... Jel' to dobro ? :)
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.161
298
54
previše duhana... ako inače ne pušite, a ovo je još bez pravog filtera, nije ni čudo da te udara u glavu... ne stavljat toliko duhana, dosta je samo vrh cigare, 1 cm, vidjet ćeš da ti onda neće bit loše... ako je moguće izbaci duhan uopće, da pušite čistu pa ćeš onda vidjeti vožnje i užitka.
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Ako inače ne pušiš cigarete probaj bez duhana, čisto.
NE miješaj s Alkoholom!
Obavezno prije pušenja pojedi nešto, nikako na prazan želudac.
I po mogućnosti neko voće ili juice od naranče , glavno da ima fruktoze u sebi.

Bitno je i da se ne prepušiš, tako da potegni jedan ili dva dima pa stani i sačekaj da
krene djelovati. NEMOJ držati dim u plućima dulje od 6 sekundi, nema nikakve svrhe
osim deprivacije kisika pa ti i od tog može biti mučno i vrtiti se u glavi.

I samo polako. ;)
 

vutroslav012

Banned
Banovan
05.07.2011
10
0
0
31
Ljudi pomagajte ... Pre 5 minuta sam sa ortakom duvao vuju sa mentom i nista vise nismo stavili u dzok, i meni i njemu nista ... Moram da se pohvalim da mi nije bilo kao prosli pu kad je bilo sa duvanom, bilo je bolje ... U dzok smo stavili 1/2 g vuje, i 1/2kesice za caj mente .... I sto nismo high ??? :((
 

HighBadger

Aktivan Član
17.01.2011
205
74
28
30
Mozda si stavio previse mente...ili los kvalitet vutre...Pusi prvo cistaka, pa ces videti kako sta gde ide i koliko...:icon_wink: