Neistine o travi

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
19.07.2012
15
1
3
32
Ono.. pricaju neinformisani likovi da od trave prelazis na jace stvari,da ces ostati sterilan,da poglupljujes,da imas smanjenu zelju za seksom..
Na primer ovde kod nas ima i toga da je Bob Marley umro od trave :knockknock: :punch2: ... to uglavnom likovi,baje koji mogu da "popiju" 2l votke,i za sve psihoaktivne supstance govore kao da su Heroin.. i ono kad krenu da ti govore da ce te to sjebati,da te kvari i te gluposti.. inace ovde se pricaju lazi da na vutri vidis zmajeve,duhove,cudake itd itd,kao da je DMT u duetu sa LSD-om :popworm:
 

mlst

EvilWeed
04.08.2009
207
206
43
35
Nis be!
Mene licno najvise pogadja taj prelazak na jace stvari . Nachi' nudili su mi sve i uvek u takvoj situaciji povucem dim iz buxne nasmejem se i kazem picite vi necu ja :) dok prekoputa mene tripujem boba kao mi daje palac gore WIN! :D
mir
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tanja

MornarPopaj

Aktivan Član
14.04.2013
110
55
28
to za prelazak na nesto jace i ja sam cuo hiljadu puta, ali ima tu i istine, nazalost. a za sterilnst, za to kazu da ostanes sterilan samo ako pusis sjemena, zato se i vade iz keta kad rolas.
:rasta1:
 

marley trix

Aktivan Član
23.05.2012
69
72
18
33
ma joj te suplje price o prelasku na jace :knockknock: .
Marihuana je najblaže i najslabije halucinogeno sredstvo (neki autori uopće ju ne svrstavaju u tu skupinu psihoaktivnih supstanci).(google-to je ono sto svi znamo),radi se o tome da se trava uvijek proba prva posto svi koji puse znaju njen ucinak i to da nije bog zna sta strasno,a kasnije ako neko uzima nesta jace to je do njega a ne zbog toga sto postajemo navuceni na nju i da nas isfurava i pocinjemo uzimati nesta jace.Ako me razumijete,ali doduse ja to vama ne trebam objasnjavati, to znate.
A to da se ostane sterilan ako pusis sjemenke mi je isto bezveze,mislim zasto bi neko pusio sjemenke,to smrdi i priredi ti vatromet hhahah,al sam negdje cula ili procitala da se moze od marihuane ostati sterilan nakon nekog vremena
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.198
258
Kako se to vijekovima prenosi valja jos jednom napomenuti, da se ne zaboravi - "u svakoj lazi pola istine"
Ima osoba koje se nazivaju narkomani i koje su podlozne ovisnosti. Takvima ce trava biti polazna stanica ili prekretnica sa alkohola na teze droge i tu je donekle opravdana glasina da je prelazna faza ka tezim drogama, ali nije pravilo, cak relativno mali procenat uzivalaca trave predje na teze droge, dok je alkoholicarima opasniji alkohol od bilo koje droge, samo oni toga nisu svjesni, zbog tradicije, vjerovatno.
Da moze izazvati sizofreniju kod uzivaoca, moze, ali kod onog koji ce biti sizofrenican i bez trave, takav mu grah pao :)
Za sterilnost ista stvar. Kad neko postane sterilan trazi uzrok, pa tako cuje i ovako nesto i prihvati prvo rjesenje koje se nametnulo. Da nije pusio, rekao bi da su ga necim ozracili :)

Nije ni trava toliko mocna da zastiti od sveg zla sto nas moze zadesiti, ali daleko je od ove pompe koja se dize zarad jedne biljke samo zbog psihoaktivnosti. Muhare su opasnije od konoplje pa nisu zabranjene ni po kojem osnovu, cak ih mozemo slobodno brati i konzumirati, na vlastitu odgovornost.
Konoplja je zabranjena iz razloga kao i agregati na vodu ili gravitacionu silu. Novac je moc, a mnogi moc zele samo za sebe, a takve naprave im rasprsuju snove.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: BoRaiCho

roower

Aktivan Član
02.01.2013
203
244
63
59
Svica
30 g. Cannabis konzumacije,,,
suma sumarum
Od sizofrenije ni S.
Trava nikad koristena ko odskocna daska za bilo sta,
znakovi ovisnosti-do sad nisam uocio,(kad se nema , nema se, No frks)
sterilnost-0 bodova- Tri Sina u 30. godina,,najstarji 25, pa 18, najmladzi 4,,
nadam se da cu jos tolko dugo moc konzumirat,,ali ovaj put bez Sinova he he
:hehe:
 

usrname

Banned
Banovan
14.04.2012
501
676
0
12
Na kanabisu se najbolje vidi koliko je opasno i nemoralno pričati i uvjeravati druge u nešto što nije proizašlo iz osobnog iskustva pojedinca.
Odgovornost za velik broj heroinom uništenih života imaju redom crkvenjaci, političari, razni stručnjaci i na kraju krajeva - sami roditelji.
Osnovni problem je što svi oni bez osobnog iskustva - trpaju kanabis u isti koš sa heroinom. Drugi i još veći problem je što u te nebuloze uvjeravaju druge, nažalost najviše stradaju djeca.
Nije dijete krivo. Od malena mu pričaju religiozne bajke, a blaženstva nigdje oko njega. Kad se osamostali, normalno je da želi probati i druga stanja svijesti. Tu dolazi do upotrebe opijata i naravno među prvim dostupnima mu je trava.
Sad imamo situaciju da dijete, kojem su cijeli život razni "stručnjaci" govorili kako je trava opasna poput heroina, kad tad stekne iskustvo napušenosti i spozna realnu benignost konzumacije kanabisa - logično zaključuje : zapalio sam travu i to je zapravo ko da popiješ pivu-dvije.
Sutra će dijete, slijedeći logiku i iskustvo sa kanabisom, probati heroin. Ali heroin nije usporediv u ničemu sa kanabisom i nije kao par čašica rakije. Heroin izaziva psihičku ovisnost već od prvog konzumiranja a tjelesna dođe jako brzo tako da se bolje ne petljat u to.
Osobno se sjećam moje faze ekperimentiranja sa opijatima, i baš me savjet jednog teškog ovisnika odvratio od intravenoznog kušanja heroina... rekao je : "Dječače, trava, tablete, alkohol, ljepilo, tripovi, to je sve igra prema heroinu - ne zajebavaj se s nečim šta je jače od čovjeka."
Iskrena rečenica jednog običnog ovisnika snažnija mi je zazvonila od raznih knjiga napisanih od strane kvazi stručnjaka koji su o životu najčešće samo čitali.
Sad se vratimo na odgovornost djeteta koje proba i heroin.
Crkva je odgovorna jer propagira spasitelja koji otkupljuje sve naše grijehe i tako umanjuje odgovornost svakog pojedinca za svoje postupke. Bez odgovornosti nema ni slobode. Nerijetko sa oltara "stručnjaci" govore o braku, seksu, pa i drogama, stavljaju kanabis i heroin u isti koš. Govore o "drogama" s takvim samouvjerenjem ko da su Kieth Richards glavom i bradom!. Zli jezici bi pomislili da svjesno stvaraju materijal za razne vjerske komune u kojima se nesretnici pokušavaju rehabilitirat.
Političari su odgovorni jer imaju moć izmijeniti nepravedne zakone i omogućiti kvalitetno obrazovanje u školama. Ali naravno ne rade ništa, jer da su humanisti ne bi se na prvom mjestu ni bavili politikom. A svaka politička stranka/organizacija uvijek ima interese stranke ispred istine odnosno prava pojedinca. Nepravedni zakon jednu banalnu biljku stavlja u narko-kriminalni milje, djetetu je od istog dilera dostupna danas trava - sutra heroin - preksutra ručna bomba.
Razni "stručnjaci" prvenstveno doktori i tzv psiholozi su odgovorni jer im, kao i političarima, pripadanje određenoj organizaciji ne dozvoljava da govore istinu. Znanstveno je dokazano da apsolutno svaka biljka na planeti ima istovremeno svojstva lijeka i otrova. Đaba im sve mrtve knjige - čitanje o kanabisu nije isto što i pušenje kanabisa. Dok su učili ne bi li stekli status stručnjaka život im je promakao ispred nosa.
Sad se postavlja pitanje treba li osuđivati sve te crkvenjake, političare i ostale kvazi životne stručnjake?
Naravno da ne, jer su i oni nekad bili djeca - žrtve svojih roditelja. Iskreno poštivanje, tolerancija, ljubav, strpljenje, jednostavnost...to su stvari koje prema djetetu trebaju ići od roditelja. Nemoguće je zahtjevati poštovanje od djeteta ako roditelj prvi ne poštuje djetetovu osobnost. Odgojite djecu u istini, ljubavi i jednostavnosti i učinili ste dovoljno za sve svjetske probleme.
Da se vratim na početnu tezu, isključivo uvjeravati druge u nešto što nije proizašlo iz osobnog iskustva je nemoralno i opasno, a usudio bih se dodati i da sama potreba uvjeravanja nema korijen u istini, već u nekom unutrašnjem neskladu, strahu koji se prenosi s generacije na generaciju. Stigmatizacija kanabisa je samo mali djelić općeg "problema" modernog društva.
Kanabis je u usporedbi sa ostalim dječjim priručnim opijatima (razne kućne tablete, ljepilo, alkohol), realno najmanje štetan opijat.
Inače, dječja sklonost opijatima seže u rano djetinjstvo - razne ljuljačke, vrtilice, ringišpili drugačije tjeraju krv po tijelu i to je djeci interesantno, zato se često vrte ko zvrkovi - uživaju u vrtoglavici, narkomančići mali. ;)

edit: svjestan sam da je i sve ovo moje napisano u jednakoj mjeri neistina kao i svaka druga izgovorena/napisana riječ o bilo čemu. Najbliže istini o jednoj biljci možemo doći iskustvom sađenja, uzgoja, branja te konzumacije...sve ostalo izgovoreno ili napisano - tek je neistina. :)
 

Domar

Aktivan Član
13.02.2013
186
174
43
31
Beyond the smoke screen...
Prelazak na nešto jače je po meni iskreno dokaz ljudske gluposti.

Sama rečenica nema smisla, nešto jače. Ta rečenica dolazi od pretpostavke da sve "droge" funkcioniraju na isti način, ali to je pretpostavka društva a ne kemije. THC je organski kemijski spoj, i kao takav on je dio puno veće obitelji u koju spadaju vitamini, proteini, itd... Društvo je s druge strane podijelilo kemijske spojeve u ovom slučaju na legalne i ilegalne, što kemijski nema smisla. Po kemiji ako kažemo da jedna supstanca može dovesti do korištenja jače onda možemo tako i reći da upotreba kave može dovesti do ovisnosti o kokainu, što je naravno glupost, kao što je i glupost reći da korištenje jedne supstance ako dođe do gubitka njena učinka može dovesti do korištenja neke druge.

Ali to je prva zabluda o marihuani a dolazi iz razloga što je ilegalna. Ako je nešto pravno stvrstano u istu skupinu to ne znači da ima ikakavih kemijskih veza između supstanci.

Studija u SAD-u je dokazala da 75% osoba koje su u jednom trenu života zapalile marihuanu nikada nisu koristili bilo koju drugu ilegalnu supstancu. Dok su ovih ostalih 25 posto koji su kao "prešli" na teže droge prije marihuane su koristili prvo cigarete a onda alkohol, pa ako tražimo supstancu sa koje se prelazi onda je to ili nikotin ili alkohol, ali i to je samo slučajnost, tojest to su osobe koje bi probale bilo što od bilo koga kako bi se lakše ukopilo u željeno društvo ili zajednicu.

Prvi korak je edukacija, pa konzumacija pa legalizacija ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mlst
26.09.2012
17
2
0
32
Pozz, mislim da ovo moje sljedeće pitanje nije 100% za ovu temu ali mislim da može proći.

Danas sam sa kolegama raspravljao o pušenju vutrice i imam par kolegi koji ju puše, te tokom pušenja kada uvuku dim u sebe oni to znaju držati po 20 sekundi, neki čak i više. E sada jedan od kolega tvrdi isto što i ja a to je da je isto držao ti dim u sebi 20 sekundi ili 5 sekundi.
Ja i kolega tvrdimo da je 5 sekundi dovoljno da pluća apsorbiraju dim, mislim onako klasično pušenje cigara ali ne prebrzo izdisanje dima, onako kada opušteno pušiš.
E a ostale kolege tvrde da u 5 sekundi držanja dima u plućima nije dovoljno da se apsorbira dim od vutrice, već da što duže držiš to se bolje apsorbira.
Tako da tome kolegi nije ni više kako bi rekoa ugodno pušiti u toj ekipi zato jer se svi bune što tako malo drži dim u plućima.
Iako sam praktički 1 pušio te držao po par sekundi dim u sebi, mene je ljepo uhvatila ta vutrica te mi je bilo isto kao i kolegama koji su držali po 20 sekundi dim u sebi.

Sada bih molio Vaše objašnjenje, tako da mogu ljepo kolegama da li je to istina što ja i kolega tvrdimo.

Bio sam jednom na letio na pravo mjesto gdje postaviti ovo pitanje, ja sam zagoravio gdje je te sam morao ovdje to pitati.
 

Sativa Diva

miljenica bogova
23.04.2012
1.517
5.238
258
menta je napisao(la):
već da što duže držiš to se bolje apsorbira.
neznan baš.. jednon san načula da to dugo zadržavanje dima može oštetiti pluća.

al 20sec.. omg.. nemogu ja to ni da oću.. 5-10sec je sasvim dovoljno.. dođe na isto!
 

Domar

Aktivan Član
13.02.2013
186
174
43
31
Beyond the smoke screen...
Ima tu nešto istine, ali ne puno, s 20 sekundi si samo razbijas organizam, mada sjećam se dana s ekipom kad je išla partizanka a pravilo stoji drzis dim dok opet nedodje do tebe. Sad mi to nije gušt jer kad pusim zasolim ju da tolko grize da ti držanje nepada napamet hhhh
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tarzan
24.06.2013
10
12
0
Ja gledala ove momke koji aktivno puse i gotovo da zadrzavaju dim u plucima,kao i kad puse cigaru,a niko se ne zali na nedovoljan efekat...Inace i meni je zanimljiva ova tema o prelasku s marihuane na teze droge...Sedim s likom koji je pusi vise od deset godina i koji mi kaze da mu u zivotu nista drugo nije palo na pamet,jer se odlicno oseca dok pusi marihuani i zasto bi probao nesto drugo,a onda krenem da citam neke forume i naidjem na postove zene koja za svog sina koji ima 21 godinu kaze da je tezak narkoman jer pusi travu,jer nece da ih poslusa i da prestane,da ga kaznjavaju na razlicite nacine i ucenjuju,izmedju ostalog i vodili ga na lecenje i izbacivali iz kuce,a on i dalje ne prestaje,e,po mom misljenju kad se toliki pritisak pravi na neku osobu od strane porodice i okoline,zaista su sanse povecane da iz prkosa i ko zna cega jos,proba i nesto drugo...I tako nastaju mitovi od marihuane do tezih droga...Jer,mi kao porodica,kao drustvo,nikad necemo videti svoj deo krivice , u potpuno pogresnom i usko vidjenom pokusaju da nekome pomognemo,vec cemo ako nam prijatelji i deca posegnu za necim drugim,po varijanti,najlakse je,okriviti marihuanu.... A ovakve poteze nerazumevanja i pritiska cemo zaboraviti,jer zeleli smo najbolje i dali sve od sebe da nekome pomognemo...!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
100 ljudi 100 ćudi...netko ce pušit 10 godina cannabis i to mu je dovoljno...neko ce ić dalje...to je tako....masu ćimbnika svakog pojedinca ovisi o tome..jbg razliciti smo i to je tako.
Činjenica je da je 90% teških ovisnika poćelo sa travom...no nebih rekao da ih je trava odvela tamo gdje jesu sad...to je individualna stvar i nemože se globalizirati...na svijetu ne postoja dva ista otiska prsta..tako ne postoje ni dva ista čovijeka...

Jako teško i glupo bi bilo okrivljavati bilo šta i bilo koga osim njih samih...preporucujem knjigu JUNKY....napisao ju je lik koji se pucao 40 godina..

Ali zanimljivo je da nigdje nema samosažaljenja. "Narkoman sam," kaže Willie, pa šta. Kad je u krizi moli i preklinje, ako treba krade i prijeti, kad nije boli ga ona stvar. Ali nigdje ne optužuje nikoga za to što je ovisnik. Današnji bi narkomani odmah optužili roditelje i nedostatak ljubavi ili državu i nedostatak edukacije ili djevojku/dečka i nedostatak emocionalne sigurnosti ili slobodne zidare ili Jadranku K. ili već nekoga.

Ostatak priče je više manje jednak kao u svim tim svjedočanstvenim ovisničkim romanima, kako je kad počneš, kako se nabavlja, kako se navučeš, kako počneš dilati, kako te prvi put uhvate, kako se prvi put skidati, pa opet dilati, krasti ako treba, pa opet i u krug. Kad ovisnik piše o svojoj ovisnosti, onda on piše samo o tome. Nema nekog detaljnog oslikavanja društva, obitelji, bavljenja bilo čime osim ako ima nema veze s drogom. Samo droga, droga i droga.

Na kraju zaključuje da se drogirao 40 godina i kad se napokon okanio toga kaže..."najgluplja odluka ikad"

"Heroin nije, poput alkohola ili trave, sredstvo za postizanje većeg užitka u životu. Heroin nije zabava. On je način života."...zaključuje čovjek koji se pucao 40 godina...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: M a n d o r

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
menta je napisao(la):
E sada jedan od kolega tvrdi isto što i ja a to je da je isto držao ti dim u sebi 20 sekundi ili 5 sekundi.
Ja i kolega tvrdimo da je 5 sekundi dovoljno da pluća apsorbiraju dim, mislim onako klasično pušenje cigara ali ne prebrzo izdisanje dima, onako kada opušteno pušiš.
I to je točno, tko god tvrdi drugačije je neobrazovan ili glup.
Pluća apsorbiraju skoro čitav svoj kapacitet u prvih 1-3 sekunde eventualno 5, inače bi i pri normalnom disanju trebao držati zrak u plućima 30 sekundi da se kisik apsorbira.
Svako daljnje zadržavanje dima u plućima je vrlo štetno i nema smisla jer jedino što se postiže je taloženje katrana i ostalih sranja iz dima, nedostatak kisika prema mozgu (što se tada može činiti kao da "jače lupa THC"), razvijanje upale/pušačkog bronhitisa, itd.

Ako vam je do toga da što više "iskoristite" udahnuti dim, onda je rješenje "puff puff pass", iliti par kratkih udaha i šalji dalje.
Ili pri većemu udahu nakon 3-5 sekundi izdahnuti ali ne do kraja već samo nekih 50% kapaciteta pluća, te udahnuti ponovno.
Na taj način još je ostalo nešto dima u plućima a dovodena je svježa tura kisika.

Uglavnom, puff puff pass je "zdraviji" jer nema pretjeranog zadržavanja dima u plućima.
 

ganja_farmer

grower wannabe
25.05.2009
1.336
4.151
188
73
to zadržavanje dima u plućima je glupost,čak i kad purnjaš čistaka,a kamoli s duhanom i to još iz cigarete pune otrova...to da se bolje razvališ od toga isto nije istina,razvali te nedostatak kisika i opterećenje na organizam a ne thc....to me je podsjetilo na jednu zgodu kad smo zapalili nas par u parku i sad jedan je čuo gitare,drugi zvona,treći je vidio tamo nešto i zablejao se u to...ja gledam wtf šta ovi puše,njih uzelo,zabrijali totalno,furka mi smo face jer pušimo vutru....to ti je isto ko i ovi pametni što zadržavaju dim u plućima dok se ne osnesvjeste,glume frajere,a nemaju pojma...a ako vas zajebavaju zbog toga što vi drukčije pušite travu od njih,odjebite ih i pušite solo ako treba,valjda znate smotat frulu. ;)
 

grower7

Banned
Banovan
03.07.2013
25
3
0
Slažem se sa zadnja dva posta, ja kad duvam uopće ne zadržavam dim. Ispušem ga za 2 sekunde i boli me taki šta drugi misle o tome. Ovi ostale pokušavaju se naduvati brže zadržavajući u sebi po 15 sekundi, sasvim nepotrebno :D
 

sale82ful

Drug Član
Poznanik Foruma
18.12.2013
2.641
10.743
358
Nabasao sam na neku stranicu,nalupali su se nekih gluposti,ajd' sve i nekako, ali ovo na kraju teksta citiram... (cijeli tekst je u linku na kraju posta)

"Postoji veća sklonost ka infekcijama respiratornih puteva, čak su i zapaljenja pluća znatno češća kod uživalaca marihuane.
Dugotrajnije korišćenje vodi u shizofreniji slično stanje, praćeno čulnim obmanama i sumanutostima proganjanja, nekad i veličine. Veće količine koncentrovanijeg THK vode u depresivna stanja (stanje velikog tugovanja), sa ponekad izraženim samoubilačkim idejama."

http://www.znanje.org/i/i20/00iv09/00iv0923/por/marihuana.htm
 

fourtwenty

Aktivan Član
09.12.2013
95
93
0
THC i CBD ulaze u sistem u potpunosti poslije tacno 2,5 sekunde,sve ostalo nije potrebno i ako osjetis veci ''HIGH'' onda je to zbog stetnih tvari i nedostatka kisika jer ti udahnes isparenja spomenutih supstanci,a dim je od sagorjevanja tako da nije dobar.Treba pusiti najnormalnije ili ukoliko zelite veci efekat probajte koristiti neke spravice kao: pipe, bong i najidealnije Vaporizator(isparivac) koji iskoristi 100 % od biljke.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva