Outdoor potrebni savjeti!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
08.04.2014
1
0
0
Pozdrav svima, naime zelim da posadim 2 biljke na tavan, imam prozor na vrhu i zivim u mjestu gdje stalno puse vjetar, zavisi kako kad nekad je blag a nekad jak ugl. da ne skrecem sa teme potrebni su mi savjeti za uzgoj i volio bih da moje stabljike vrate meni za ulozeni trud ne znam bas mnogo o tome pa bi volio dobiti par korisnih savjeta. naime mislio sam da stavim saksije na gredu 10 cm nize od prozora tu ce imati potpunu svjetlost uklonjene bi bile od stetocina a i ja bi mogao da ih obilazim kad mi se cefne ugl. spreman sam uloziti veliki trud ali zelim da mi se isplati pa bih molio iskusnije da mi pomognu putem ovog foruma....
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
Još jedan tawan grow :D
Toliko su puta ljude odgovarali od toga ali džaba :D
No,ako ti je prozor toliko velik tavanski da biljoze imaju svjetla bar 8 sati direke a ostalo indireke te ako taj vjetar može sniziti paklenu vrućinu kad upekne :sun2: piči samo hehe
Imaš moju podršku :D tj,neću nikoga više odgovarati od tavana,hehe
 

bakalula

zgodan i nezgodan
Poznanik Foruma
13.10.2013
452
873
93
53
Ja moram to spomenut :D

Osim ako nemaš vrhunski izoliran tavan ili klima uređaj gore, temperatura ti se ljeti na tavanu penje do 50*C i biljke će ti uvenut. Eh sad, ako je stvarno skroz prozračan i prozor je krovni, možeš probat i sretno :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: ajzak43

old schooll!

Aktivan Član
13.06.2013
64
41
0
55
tamo gdje je dom
Ako je krovni prozor onda je svakako izvedivo.
Posto kažeš da bi je na gredu onda je tavan zasigurno neuredjen,jednu veliku kartonsku kutiju,foliju,reflektirajucu foliju i stvar je izvediva :)
Jedino bi ti vlaga manjak vlage mogo predstavljat problem a i to se da riješit ako si voljan složit ispod prozora dobru konstrukciju koja će to sve držat.


Moraš bit precizniji u opisu svoje ideje i prostora da znam na koji način da ti dočaram zahvat al ako se radi o domacici zaboravi svoju ideju pod krovom.
 

revolution

Aktivan Član
02.01.2013
201
867
93
@old schooll!
što želiš reći s ovim ako se radi o domaćici zaboravi svoju ideju pod krovom?

Moje mišljenje na ovakav vid sadnje je da se neisplati trositi vrijeme i riskirati zbog malo vutre...radije pošto je vrijeme za out nađi mjesto,malo okrčiš,iskopas rupe, i pikneš koju sjemu i to je to,
 

Gagiba

Aktivan Član
Teško, jako teško će to da uspe sve i da vudu magiju primeniš.

Biće prevruće, pitanje je kakva je cirkulacija vazduha, ima tu sigurno i insekata koji bi biljke podelili sa tobom rado ali...nema odustajanja!! ;)

Pobodi ti njih u zemlju nek niknu, pročitaj malo pre toga po forumima i podforumima šta kažu iskusniji groweri kakve uslove treba da obezbediš, pa teraj, dodaj, ugađaj...i izvesti nas kako se boriš!! ;)
 

old schooll!

Aktivan Član
13.06.2013
64
41
0
55
tamo gdje je dom
Bilo bi mi drago da neko od "iskusnijih" growera otvori temu "uzgoj u ekstremnim uvijetima" posto će nam ti uvijeti ja vijerujem doci u narednih 5-10 god.
Zašto tražim takvu jedinstvenu temu od iskusnijih e zato što ja neću i ne želim otvarati nikakve teme posto mi je prva tema koju smatram isto kao i ovu jako važnom završila u smeću od jednog iskusnog člana kojeg naglo ponesu ego sr*nja!
No što kaže nam "novi član" nebi sad silazio s teme.
Domacicu nije moguće uzgojiti jer zahtijeva puno više prostora dok je u ovoj situaciju ako je uopće riječ o krovnom prozoru tada su dimenzije boksa ograničene na klasičnih 60x120cm.
Nije istina da se auto sorte nebi mogle uzgojiti u takvim prostorima i uvijetima bar ja tako mislim:)
U tavanu pod samim krovom inače uspijevaju prezivit samo ose ako je gradja zaštićena drvocidom.
Vudu magija nije potrebna ako je covijek posijeduje bar malo inteligencije i volje za napravit sebi dima za nekoliko mjeseci!
Držim da se u takvim uvijetima moze kontrolirat temperatura,vlaga,strujanje svijezeg zraka i to iz kućne radinosti.
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
... da je barem onda otvorena na pravom mjestu :)

čovjek priča o outdooru a spominje krovni prozor :)