Par pitanja prije uzgoja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
18.04.2015
9
10
3
42
Pozdrav svima :)

Imam par pitanja, nevezanih za sam proces uzgova, više su općenita, ali neophodna da znam oću li uopće ulazit u to. O uzgoju samo počeo razmišljat jer uz ovu nestašicu marice u Splitu (a čujem i širom RH), jer sam imao običaj pušit 2-3 puta dnevno a za to bi sad morao trošit 300kn/tjedno jer se dobije za 100kn 1,4g možda. Kako imam ženu koja ne radi i 2 djece, moram pušit 2 puta tjedno (vikendaš :). Pa mi je palo na pamet, zašto da neko radi budalu od mene i prodaje mi smeće, a ja ako odrastao čovjek, koji ima svoju firmu za razvoj web stranica i programiranje, moram se spuštat na te razine, kao da sam još u srednjoj školi.

Eto nakon tog uvoda dolazim do konkretnog "problema". Naime, moji uvjeti mi omogučavaju da ako ću se baviti sa uzgojem, to moram napraviti u nekakvom malom boxu u mojoj kancelariji, a u toj kancelariji/uredu imam slobodan jedan mali kut kojeg se može vidjeti na slici. Pa znači prvo pitanje bi bilo - jeli ovaj prostor na slici dovoljno velik za uzgoj neke najmanje autoflowering biljčice. Taj kut je odmah do prozora i odmah do utičnice što su ja mislim plus.

pEG8y72.jpg


Osim same veličine prostora, postavlja se pitanje mirisa. Pošto je to ured u kojem radim (ali u koji ne dolazi nitko osim mene), ako ta biljka ispušta neugodan miris - ne znam oće li to biti moguče.

Nadalje, ako je taj prostor dovoljno velik i ako se neka jednostavna mala biljčica ne ispušta neugodne miriste, dali se samom uzgoju može pristupit na nekakav glup/jednostavan način, tipa kupit 400W HPS žarulju sa plavim i crvenim svjetlom, pitar sa kvalitetnom zemljom i redovito zaljevat, bez mjerenja vlage, temperature, ventilatora i ne znam kakavih još komplikacija tu ima, vidim da je to cijela znanost, dakle nešto najjednostavnije za osobne potrebe

Eto, to bi bilo to. Nadam se pozitivnim odogovorima :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Prater

irieman

Voodoo Chile
Prijatelj Foruma
28.03.2013
2.669
11.927
358
Socotra Island
eelslap.com
Dobro nam dosao na forum .
Ajd sad da probam nekako da ti odgovorim ...

Mogao si izmeriti i napisati dimenzije tog prostora jer ovako nema smisla da ti se predlaze rasveta .
Mirisi ce se osecati sigurno bez obzira na njenu velicinu , jacina mirisa zavisi od sorte koju bi gajio , ali sve jedno osecalo bi se sigurno . Pominjes 400W HPS , moras uzeti u obzir da je to jako ozbiljna kolicina svetla i nije za ispod kvadratnog metra prostora ,i da isto tako ozbiljno greje . Znaci , sto jace svetlo stavis , bice proporcionalno vise problema sa hladjenjem prostora.

Sto vise uletis u materiju to ces vise shvatati neophodnost obezbedjivanja dobrih uslova svojoj biljci jer se jedino tako mozes nadati nekom isplativom i smislenom rezultatu . Najbitnije je obezbedjivanje adekvatnog svetla , pa onda odgovarajuca mikroklima - vlaznost vazduha i temperatura , kvalitetan supstrat, nutrijenti itd .

Jednostavno moras malo da ulozis i u to najjednostavnije za osobne potrebe .
Merac vlage i temperature 2 u 1 je 3 evra otprilike , kvalitetniji pc ventilatori i 12v adapteri ,majlar folija isto tako par evra itd...

Nadam se da sam ti barem malo pomogao .
 
18.04.2015
9
10
3
42
Hvala :)

Dimenzije su 35x50 cm.
Znači za te dimenzije bi trebala 250W lampa?
Koja se vrsta najmanje "čuje" i kakav je to miris, jeli to smrdi da se ne može stat u prostoriji ili samo malo agresivnije miriše?
 
18.04.2015
9
10
3
42
Znači izdržljivo je, može se tolerirat - ok. Zvuči ok. Jeli možete preporučit neku vrstu, neka najmanja - i ja mislim da je to to što mi treba, da mogu krenit. E da, jeli dovojno držati prozor otvoren non-stop na "kipu" što se kaže? Mogu ga držati i skroz otvorenog pošto imam rešetke na prozoru. Tako nebi bilo potrebe za ventilatorom?
 
Poslednja izmena od urednika:

bakalula

zgodan i nezgodan
Poznanik Foruma
13.10.2013
452
873
93
53
Ma nema teorije da ti prođeš bez ventilatora i to bome jakog ventilatora. Računaj da će ti za mjesec-dva dana vani bit 30*C pa na to još dodaj HPS od 150W, bez ventilatora će ti kod biljke bit 35*C minimalno bez dobrog isisnog venta.

A što se tiče sorti, Northern Light Auto je ono što ti tražiš što se tiče mirisa.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: rocketman_st
18.04.2015
9
10
3
42
Ok, a svjetlo jeli samo držim upaljeno dok ne procvita ili ima neke cikluse jače i niže svjetline, i ako sam dobro razumio, jeli treba mjenjat sa plavog na crveno svjetlo (ova lampa ima oba 2). Zalivam 1 dnevno? Eto to je to, neću više pilat, proučavaću tutorijale na forumu, ali samo da me gurnete sa par brzih tipsova. Hvala vam lipa ljudi i svaka čast što znate sami sebi svoju gandu uzgojit
 

bakalula

zgodan i nezgodan
Poznanik Foruma
13.10.2013
452
873
93
53
Imaš HPS lampe dvojnog spektra (dual spectrum), gore klikni na Hempatia npr. to ti je naš sponzor pa ćeš vidit što oni nude.

A evo, pročitaj ovo prvo za unutrašnji uzgoj - https://www.vutra.org/threads/vodič-kroz-unutrašnji-uzgoj-by-marcopolo.10608/

a što se tiče zalijevanja, dok su male zaliješ sa 2-3 dcl svaka 2-3 dana, a poslije kad narastu, recimo da su u tegli od 15L zaliješ sa 4L npr svakih 4 dana, uglavnom to ćeš sam shvatit, pokazat će ti one same kad im fali vode :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: rocketman_st
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.