Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

grucho

Aktivan Član
29.04.2005
77
20
0
Period od stavljanja biljke na rezim 12/12 pa dok biljka ne krene da cveta se ne rachuna u cvetanje,chak i posle postoji period PRED CVETANJE kada biljka usporava rast grana i listova i prelazi na intenzivno razvijanje cvetova....
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Imam problem...
Imam 4 biljcice (domaja) u vegetacijskom box-u stare su oko 5-6 dana i pojavile su se na njima neke mrlje. U pocetku su ljubicaste a onda pozute i to izgleda ovako:

Zasadjene su u zemlji za cvece i pod stalnim su svetlom 24h. Svetlo je jedna coolwhite neonka, jedna gro-lux neonka i jedna stedna(28w,6400K,2000 lumena)
imaju dobru ventilaciju i temperatura im je oko 25 stepeni +/-1 stepen... Zalivam ih vodom sa cesme bez hlora i jos ih nisam djubrio, mislio sam da ih djubrim tek po isteku 10-og dana rasta. I jos uvek su u jogurtskim casama(u vece posude za par dana).
Vlaznost im je OK...

Sta sam zaboravio pa su izasle ove mrlje???
 
  • Sviđa mi se
Reactions: doomer

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Mislim da ti nedostaje Kalijum odnosno vezano za njega je PH
a svetlo mi je nesto malo W ,a?

mozda si zemlju stavio losu
mozda si si PH upropastio vodom i spustio Kalijum
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Nemam cime da proverim... pH zemlje je bio 6.5 (tako pisalo na kesi) ali sada ne znam...
Sta da radim ???

Mozda pomaze ako kazem da je voda sa cesme sa nekih 300 metara dubine i da je puna sumpora, kalcijuma, magnezijuma, gvozdja... cak mirise na pokvarena jaja...

What to do ?

uff.. tek sad sam video neznalicin post...
kalijum? kako to da resim ? Koje djubrivo da kupim ?

pa svetlo je sada 64w sve ukupno u ok spektru a sutra dodajem jos stednih...

da sumiram... Koje djubrivo da kupim ili sta vec?
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
Pa nemas cime sada da proveris ali skokni do apoteke i kupi lakmus papirice...oko 5-6 eura
 
27.09.2006
0
2
0
dal itko zna cemu tolike razlike u cijeni sjemenja?

mislim iste sorte moze se uzet za 20€ i za 70-80€
pa i do 160€ za fem sjeme

ok , kuzim da je fem sjeme skupo ali zasto cijene obicnog sjemenja toliko varira?
 
27.09.2006
0
2
0
ali dva mercedesa c klase kostaju priblizno u svim ducanima
isto kao i dva yuga tempo :D

ne kosta u jednom 10k eura a u drugom 20k :D

dakle ako je nesto white widow genetika zasto negdje kosta 20 a negdje 70 eura :lupkanje:
 
21.09.2006
12
17
0
Do White Widow-a se doslo tocno odredjenim redosljednom krizanja drugih sorti. Svi su radili taj postupak no nisu svi jednako birali "majke" i "oceve". U principu je to WW kod svih no postoje varijacije u uniformnosti, izgledu, otpornosti, okusu, itd. No kao pocetnik se nemoj previse zamarati time. Slobodno kupi sjeme od 20 eura jer je i taj WW 20x bolji od "nase" trave. A kada ustedis nesto novca probaj uzeti skuplje sjeme pa ces vidjeti zbog cega je razlika u cijeni :)
 
21.09.2006
12
17
0
Ako nikada nisi pusio WW u Nizozemskoj, onda slobodno kupi sjeme od Nirvane jer je dobro. Ali opet, da radje krenes sa nesto slabijom vrstom? Koliko sam primjetio, radis prvi grow. Kud bas odmah na White vrste? :) Ja te White vrste zovem "daykiller" jer si 4h "bezkoristan" :)

Super su za zabave i izlaske no za svakodnevno pusenje, po meni, nisu preporucljive :) OK, WW je fin jer ima blagi "pickasti" dim koji "klizi" i sadrzi "svega po malo". Malo smijeha, malo "betoniranja", malo vizualnih efekata. No... mnogi moji prijatelji koji su ga probali su imali slican prvi scenarij. Vrtoglavica + povracanje :) Ako nisi pusio nesto jacu travu od "skunka" koji se moze kupiti, onda bi te mogao iznenaditi high WW-a. To je s mrava na slona :)
 
27.09.2006
0
2
0
zilla .. fakat imas lude opise :D

jedva cekam da izrastu :)))


sutra mi dolazi hps , growroom je gotov ..

tako da sutra vjerojatno startam :D
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
-ww- je napisao(la):
dal itko zna cemu tolike razlike u cijeni sjemenja?

mislim iste sorte moze se uzet za 20€ i za 70-80€
pa i do 160€ za fem sjeme

ok , kuzim da je fem sjeme skupo ali zasto cijene obicnog sjemenja toliko varira?

Pa varira od zemlje u kojoj se prodaje od toga da li je taj shop samo posrednik ili je i breeder a zavisi i od toga da li taj breeder samo pokusava da dobije neku sorti ili je ona stvarno njegova.

To je isto kao i pitanje u temi California Orange Bud.To je sorta sa umerenim Thc-om i malo Cbd-a a ima varijacija koje imaju i vise Cbd-a nego sto to ima originalno dobijena sorta zato cena i varira a mozes naci kod raznih breedera skoro isto ime neke sorte koja je samo nalik pravoj.
A feminizirano seme pored svega gore recenog je skuplje sto je % zenki veliki i obecava siguran urod bez mnogo muke oko musko-zensko.

A da,ako si gledao Britanski shop zaboravi na jeftinocu jer su oni uglavnom samo dileri Canadskog ili Holandskog semena a cene su pravljenje po njihovoj plateznoj moci pa je zato jos vise neosnovano skuplje.
 

Inq

Vutra Veteran
12.08.2006
996
137
0
Zdravo drugari !

Evo ja da javim kako sam resio onaj problem sa pH. Mislim da je to na 10-oj strani. Posle 3-dnevnog obilazenja grada u potrazi za lakmus listicima ili bilo cime da izmerim pH ja sam poludeo. Niko nema pojma sta je to! Na kraju mi je jedan lik rekao da jedini nacin da izmerim pH da uzmem lopatu zemlje i odnesem u poljoprivredni institut! Tamo ti analiziraju zemlju to najsitnijih detalja i to platis 20e. Posle 3-4 dana biljke su izgledale ovako:
Sve 5 sam zasadio u novu zemlju sa zeolitom (pH 6.5) i isprao destilovanom vodom ( pH 6.8 ). Trebalo im je par dana da se oporave i taman kada sam sam mislio da ih bacim pocele su da se oporavljaju i sada izgledaju ovako:

U box sam dodao dva orange bud-a (od 4 semenke proklijale dve). Dodao sam i jos stednih (6400K) i sada imam oko 10000 lumena u box-u.
Ali iskrsli novi problemi... Strpao sam 5 biljki u 1 saksiju od 3 litre. Nema sanse da ih razdvojim, unisticu im korenje. Mislio sam da ih pustim jos malo pa da ubijem najmanju od njih. Zatim te 4 da presadim u saksiju od 8-10 litra i onda na 12/12 pa cim se pokazu muzjaci da ih skinem(nadam sa da bar budu 2) i onda da dobijem 2 biljke u 8-10l saksiji. To i nije tako strasno :D Ako neko ima bolji scenario naka javi.
Ustvari meni ta domaja i nije toliko bitna, bitno je da Orange bud uspe. Domaja je tu samo za budzenje experience-a :D . Da nije bilo domaje ja bih najverovatnije unistio Orange bud. Covek se najbolje uci na svojim greskama...
Sledeci problem su listici za pH. Moram da ih narucim preko neta. Nasao sam. Ali da li ima svrhe za se obratim za [email protected] . Vise bih voleo da vutra.org zaradi koji evro nego neki retard.

I na kraju poseban respect za neznalicu koji je ubo u srz problema !
mozda si zemlju stavio losu
mozda si si PH upropastio vodom i spustio Kalijum
mislim da su oba bila problem...

Ah da... iskopao sam neki tutorijal za LST koji sam detaljno proucio i primenicu ga (mala visina box-a). Da li je OK da ga prevedem u kratkim crtama i okacim slike svega toga kako se radi s tim da cu da stavim link ka sajtu odakle mi a kasnije kada odradim LST okacim svoje slike (ili neko drugi sa vutra.org stavi slike LST postupka).

pozdrav...
 

unknower

buntovnik bez razloga ;)
17.06.2006
882
96
0
E vidi ne znam koliko si vican i koliko iskustva imas oko tako malih biljki jer bi ti predlozio nesto ali se plasim da neupropastis neku...

Prvo ubaci sebi u praksu da ih sadis zasebno u male case ili posude od 2dl-3dl,tako da neces imati ovih problema....pogledaj u Vanjskom uzgajanu temu rast u casi,princip je isti i kod in i outdoor

E sad ...ja bi polako izvadio svu zemlju iz saksije sa sve biljkama,polozio zemlju u obliku saksije na pod i veoma lagano poceo sa strane da stiskam zemlju...zemlja ce poceti da se mrvi i otpadati visak koje koren nije povezao...
Grumene zemlje koji su vezani za koren nemoj ni pokusavati da razdvojis od korena nego ih ostavi ...pokusaj da ne ostetis glavni koren jer ce ti on spasiti biljke ali moras paziti i na male...
Ovo ako zelis uradi tako sto ces zemlju dobro zaliti vodom a posle 24 sata kada se voda bude ocedila i zemlja svuda postala vlazna uradi ovo...

Nikada vise nemoj da ih sadis zajedno...

pozdrav
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.