Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
15.10.2007
23
1
0
44
hvala na odg. odusto sam od pc-a ... napravit cu mali box...

@M_wEeDmAn_88 - sta se dogodilo sa temom u vezi agrohobby-a? jel to provjereno? jesi dobio narudzbu?

hvala
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
a cuj . . . prekrsio sam pravilnik pa je thread maknut .

pa evo cekam narudzbu . . . za dan, dva bi trebao dobit .
 
08.01.2008
17
0
0
45
daj braco i sestre dame i gospodo ako to niste ijeste MOLIM vas svim ovozemaljskim silama ispostuj te mi molim vas gde kako da platim i gde da mi stignu za unutar ja sam iz okoline bg srbija hvala puno pozdrav
 
06.01.2008
2
0
0
37
prigusnica je isto sto i transformator, propaljivac ti je starter, grlo , lampa i licnasti kabel (pol kvadrata debljine i jedno 2-3 m duzine) i moras si kao neki luster (drzac za lampu) napraviti od lima i to sve spojis po toj shemi ili ako imas prijatelje elektrricarra neka ti on to spoji i radit ce ti
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
znam da naš sponzor Alien koji ima banner na Vutra.org dostavlja u RH uspješno za srbiju neznam ali o tome mislim da već piše na forumu tako da traži sa tražilicom i ne odustaj
a prije svega pročitaj forum da nebi postavljao pitanja koja su postavljana tisuće puta i odgovarana bar upola puta .

Dobrodošao na forum. :icon_lol:
 
17.12.2007
9
0
0
44
Prvi put pokusavam da uzgajam biljcice.Posadjene su pre tacno mesec dana.Sada su u posudama od oko 4 litre.Juce sam pokusao da ih presadim u vece posude ali kad sam video koliki koren imaju odustao sam.U koliku posudu da ih presadim. Stablo im je debljine palca a u proseku su visoke oko 40 cm.Problem mi je sto su donji listovi poceli da dobijaju zutu boju.Ph je ok,vlaga prostorije je oko 60-65%,temp 23-26 stepeni.ventilacija ok,ubacujem svez vazduh 24 hi i aspirator rdi 24h imam osam biljaka po sijalici HPS Grolux Sylvania 600w i pod svetlom su 18 h.Gde gresim..imate li koji koristan savet..da li da ih prihranjujem nekim sredstvima??
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
Nisi trebao da odustajes od presadjivanja kad si je vec izvukao iz zemlje te si video koren...Moze biti da je biljka dozivela stres prilikom toga,pa ce se oporaviti,ali to je samo jedna od mogucnosti...
 

hempman

Aktivan Član
13.07.2007
67
1
0
50
Powerpeak presadi to u vece saksije(bar od 10l),pazi da ne ostetis koren.Izvuci biljku pazljivo sa sve zamljom,neko je mislim lepio slike kako ceo proces presadjivanja izgleda pogledaj malo po forumu.Posle presadjivanja nema potrebe da djubris jedno 3 nedelje ako je supstrat u koji sadis kvalitetan.I ako imas problem sa visinom boxa prebaci to svetlo na 12/12.Mozda neko iskusniji od mene moze da ti da pametniji savet.
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
ne citiraj bez potrebe

eto slazem se sa ostalima . presadi ih vece potove, ali to sto ih jos nisi presadio nije uzrokovalo zucenje listova .

koje gnojivo upotrebljavas i u kojim intervalima ?

kazes da ubacujes vazduh 24 sata . znas koliko padne temperatura preko noci ? nije bitno samo kolika je tokom dana , mozda ti preko noci padne prenisko...to je isto slucaj kod mnogih .

takvi problemi su najcesce povezani sa ph , ali kazes da je ok . po meni njima fali samo neki sastojci iliti vitamini . mozda malo P povecati ali ne mogu ti rec 100 % , sorry .
 
12.01.2008
8
0
0
44
Imam par pitanja pa ako može brzi odgovor.Ako ostavim bilojku duže u veg. fazi npr. 3-4 ili 5 mj. da li se dobija na količini uroda,potenciji ili slično,drugo:može li se za box iskoristit aluminijska folija za ga obložit ili će prejako reflektirati;i treće:nisam uspio skužit kako se dobijaju feminizirane sjemenke?E i ps. Kad sadim sjemenku direkt u zemlju dali se špic okreće prema gore ili onaj dio di je bila spojena sa stabljikom? Ajd ako može što brže pliz i hvala unaprijed

E sori još nešto:Ako uzmem klon a ta biljka nakon koji dan ode na cvjetanje,mogu li i klona stavit s njom na 12/12 i kako bi to djelovalo na njega?
 
12.01.2008
8
0
0
44
E sori još nešto:Ako uzmem klona a majka nakon koji dan ode na cvjetanje,mogu li i klona stavit s njom na 12/12 i kako će to djelovat na njega?
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
ne mozes ga stavit s njom na cvjetanje jer se on nije u vegu jos razvio . on mora razviti svoje korjene da se moze hraniti i rasti dalje . ako ga odmah stavis na cvjetanje samo ce ti uvenut .
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
Dužom vegetacijom dobivaš veći urod.
Može se za boks iskoristiti aluminijska folija, i nece previše reflektirati jer nikad nije previše refleksije. Da si gledao malo više po forumu i da u svome rjecniku imas izraz 'strpljenje' pronašao bi kako alu folija i nije baš najbolje rješenje iz više razloga kao što su; slaba refleksija, zadržavanje topline, refleksija u 'vruće točke', i ako te zanima više potražiti ćeš po forumu.
Feminizirane sjemenke se dobivaju tako da se ženska biljka križa sa ženskom biljkom koja ima muške organe. Ako te zanima više, potražiti ćeš po forumu.
Sjemenku u zemlju guraš onako kako bi prirodno pala na zemlju, deblji kraj dole jer sjemenka puca na gornjem djelu i izbacuje klicu koja odmah okrece u obrnutom smjeru i gura ostatak sjemenke sa prvim malim listovima prema gore, ako je sjemenka naopako, bez potrebe gubi energiju u startu mada ni to nije toliko važno za početnika. Na forumu također postoji slika sa detaljnim objašnjenjem, koju si mogao pronaći da ti se nije toliko žurilo. Sretno
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
M_wEeDmAn_88 je napisao(la):
ne mozes ga stavit s njom na cvjetanje jer se on nije u vegu jos razvio . on mora razviti svoje korjene da se moze hraniti i rasti dalje . ako ga odmah stavis na cvjetanje samo ce ti uvenut .

Samo da napomenem da ovo nije istina. Klonovi će preživiti normalno, ako su ostali uvjeti zadovoljavajući samo od njih ne očekuj prinos veći od 15ak grama.
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
evo ti Robi odgovora . ne citirat jer me vec opominju da ne citiram pa niti necu .

savjet : ne oblagaj box za aluminijskom folijom... nepravilno odbija svjetlost i stvara hot spots na listovima biljke . mozes ti svejedno, ima onih koji imaju alu foliju ali nije preporucljivo .
najbolje je mylar folija ili najjednostavnije ti je cisto bijelo ofarbat ili oblozit sa white grow sheet .

imas puno nacina i metoda za dobiti feminizirane sjemenke. od "domacih" recepata ne koristim niti jednog jer ti moze uspjet a i ne mora . kako tocno ce ti rec netko tko ih je radio vec a admini ce ti rec da pretrazujes i nades odgovor jer se o tome vec diskutiralo,a to ti je i pametno pa ako nesto ne pise onda pitaj .

kad sadis...najprije proklijaj sjemenke i onda bijela klica koja izade iz sjemenke => nju stavljas dole u zemlju ! to ti je buduci korjen za biljku !

sta ti mislis uzgajat indoor i drzat biljke u vegu 3-4 mjeseca ?? pa to ti je gubitak vremena i nista puno neces dobit .... jer za to vrijeme napravis 2 growa ! dva puta vegas i dva puta cvjetas :)) to sta se tice harvesta.

a potency niti nista bolji jer on zavisi od genetike a ne o tome koliko ces biljku drzat u vegu .
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
e pa brainchip ...nisam siguran u to sto kazes i ne mozes rec da nije istina ono sto ja kazem . mozda i nece uvenut ali kako ce on dalje rasti i stvarati cvjetove a jos nije ni razvio korjenje ?? ce zivjet od zraka !

ne vjerujem da ti tako postupas sa svojim klonovima .

sta se tice clonova opcenito...kad ga napravis najbolje ga je prije stavljanja u zemlju namocit u rooting gel , zasto ? pa da lakse napravi korjenje ! onda pazis da ima dosta vlage i drzis ga u VEGU da ojaca i razvije korjenje pa da moze u flowering .

evo nesto zanimljivo :

..............If you cloned a female that had already been converting to the flowering stage, it will take a number of weeks to completely turn-back this clone to it's vegetative stage.
If you cloned a female plant (from seed) that you already know will be female, then you have only a couple of weeks and that clone will be ready to go to flowering. 2-3 weeks versus 6 weeks or more to turn some plants back to vegetative around................


prijevod : ako si klonirao biljku koja je već u cvjetanju, trebat će nekoliko tjedana da se vrati taj clone u vegetativnu fazu .




zasto bi se pricalo o tome koliko treba clonu da se vrati u vegetativnu ako moze dalje nastaviti u cvjetanju ?
 

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
pa sigurno !

mozda taj clone nece uvenuti 100 % ali velike su sanse da ce . ako nekim slucajem nebi imao bi ozbiljnih problema i stvarno je veliko pitanje da li bi uspio prezivjet .

jednostavnije je reci da ce uvenuti jer s tim da bis ga odmah stavio u cvjetanje ne dobijes apsolutno nista . mislim dobijes . . brdo problema sa klonom i sa sobom jer ce ti biti zao sto si to uopce napravio .
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
e pa brainchip ...nisam siguran u to sto kazes i ne mozes rec da nije istina ono sto ja kazem . mozda i nece uvenut ali kako ce on dalje rasti i stvarati cvjetove a jos nije ni razvio korjenje ?? ce zivjet od zraka !
Umjesto da ti argumentiram to pametovanjem i copy pastanjem teksta na engleskom (da tekstovi na engleskom su istina, 100% provjereni jer jebiga ipak su na engleskom, jasno) argumentiram ti to linkom ponovno na torcin grow jer je to momak koji stvarno uzgaja i stice svoja iskustva iz prve ruke a ne iz copy paste 'literature'... Ima tu jos puno growova recimo od Schloma i još nekih...
(sad mi je žao što sve detaljno ne dokumentiram za ovakve prilike)

http://forums.vutra.org/dnevnik-uzgoja/2212-klonovi-12-12-eksperiment.html

PS
Pročitaj usputno i komentare iskusnijih growera na tu temu.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.