Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
ti klonovi su bili bar donekle razvili korjen kad ih je on posadio. puno bi bilo teze da nisu . i kao sta rekoh, uvijek postoji sansa da ce uspijet procvijetat . njemu je uspijelo, svaka cast .

ali kad usporedimo takav nacin i nacin kad ih vegas barem 2 tjedna razlika je ogoromna, moras priznati .

iskreno...tako nisam nikad probao . uvijek sam vegao svoje klonove prije cvjetanja .

svaka cast . vidim da je moguce iako ne znam svu pricu od pocetka s tim klonovima , ali nije ni bitno .

hvala na uvidu u ovaknu situaciju . bez brige, probat cu ovo čim stignem :))
vegat cu biljku, uzet klonove i nista drugo nego s njima ravno u zemlju pod 12/12 . i dalje mislim da ce im biti prejebeno , ali javit cu :)

hvala jos jednom . peace !
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
SLO-era je svoje klonove stavljao odmah direktno na 12/12. Nemojte podcjenjivati ovu metodu, možda se ne dobije puno po stabljici, ali se tih stabljika moze nakrcati jako veliki broj na malu površinu. Uživaj :)
 
12.01.2008
8
0
0
44
Jebiga sori znam pretraži ovo,ono,al ako je tako onda forum može komotno pod lock jer 99% stvari je već bilo i pisano je o njima.Ipak bilo kako bilo hvala na odgovoru/ima (..CHIP)i pozdrav idemo na prvi ozbiljan grow pa valjda će sve bit ok (ipak brijem da ću bacit ove godine vanjski,baš ono,radna akcija,motike,traktori i to...)
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
328
108
Bosnia
Kad bi tako kao ti svi razmišljali, onda bi se mogao napraviti jedan veeeeliki vodić (guide) i vozdra...
Mnogo tema ima koje 100% nisi ni pogledao, a kamoli postove u njima (u kojima ima nešto sigurno sto i tebe interesuje)...
:lock: samo teme koje ne vode nikamo, ili gluposti... kao npr: lik pitao
"Kako da uzgoji biljku, tj. koliko treba veliki head da bude i koliko duboko u zemlju da ga stavi kako bi mu izrasla biljka!!!)"
takve teme se zaključavaju i brišu....
Ovdje se razmjenjuju iskustva i ostalo...
zbog toga ima ovakva tema, Pitaj šta hoćeš, eh sad hoćeš li dobiti odg. to je drugo, ili ti post (ako nema smisla...) biti izbrisan
 
12.01.2008
8
0
0
44
Da kolki hed da bude...a bisera...tako je ovaj jedan moj sugrađanin svojedobno uzgojio shit visok triest centi i debel ko upaljač...rikavela
 

Bezze_Sa

Cannabis aktivista
Vutra Veteran
16.06.2006
1.581
328
108
Bosnia
ROBI K.(IIIa) je napisao(la):
Da kolki hed da bude...a bisera...tako je ovaj jedan moj sugrađanin svojedobno uzgojio shit visok triest centi i debel ko upaljač...rikavela

Uzgojio shit??!?!?!??:eek:hno:
De budi malo precizniji, kakvi biseri????
Jel uzgojio neki dobar hash slučajno???

Znaš li ti drug šta je shit????
:hehe::hehe: :ludaci_lol::ludaci_lol::ludaci_lol::ludaci_lol::ludaci_lol:
 

for

18.05.2007
36
1
6
53
ROBI K.(IIIa) je napisao(la):
Da kolki hed da bude...a bisera...tako je ovaj jedan moj sugrađanin svojedobno uzgojio shit visok triest centi i debel ko upaljač...rikavela


Još samo da uzgoji rizle...
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Sta lupate ja sam uzgojio THC jedne godine! Cist stoprocentno! Doneo mi Haver seme sa planete vikler gde se zene setaju gole i sa stikle, imaju dve sise i po 4 p...e on doso u miru i poneo virsle!!! Mada za ZLJUT i KENTORI i MESPATLE nema nacina da se dodje u posed kod nas na zemlji jer se na orbitnom prelazu kod Venere skenira kompletan auto a imaju detektore za njih! Ali nije ni stoprocentni THC za baciti!
Samo skup kerozin a Planeta VIKLER brate u 3 galaksiji pa na prvom racvanju levo jos 4 solarna sistema! Neisplati se ici samo po seme ali on valjo neke delove za jamahu pa mu bilo usput!
 
16.01.2008
5
0
0
41
Dragi groweri... frend me uputio u postojanje ovog sajta,ja posjetio i trenutno se zarazio. (mali uvod, ispricavam se adminima i starim clanovima ako ih nekonkretno tipkanje nervira).
Pa da iskoristim ovaj moj prvi post i za POZDRAV cijelom auditoriju. Procitao sam dosta toga, vecinu shvatio; kako sta i zasto, zadivio se inovativnoscu prisutnih na forumu i snalazljivoscu u ovoj nam krutoj domovini po nama dragim pitanjima. E sad sam vec zabrijao i udavio sve koji su ovo do sad procitali pa idem konkretnije...
Zarazen idejom o posjedovanju svog privatnog nasada, diskretnog i tajnog naravno, odlucih krenut u realizaciju jednog. Nasao prikladan ormar (115x55x170cm s time da ima policu 20cm od vrha, idealnu za smjestanje elektro postrojenja, koja nazalost visinu smanjuje na 150cm). Dakle iskoristive povrsine 0.6325m2 i ukupnog volumena 1.07525m3.
Koliko sam shvatio iz vasih podataka (AKO JE DRUKCIJE NEKA ME NETKO ISPRAVI!), za optimalne uvijete mojih buducih biljcica ptrebno mi je 25300 lumena kojih mogu ostvariti ocito mnogobrojnim nacinima. Ako pocmem od faze klijanja i vegetacije (da pojasnim; sve faze bi zelio oszvariti u istom ormaru
) potrebna mi je svjetlost od idealno 5800K koju ne tesko pogoditi zbog sugave podjele proizvodjaca pa sam prisiljen gadjati priblizno (ili 5500K ili 6500K KOJA JE BOLJA??). Po procitanom dvije envirolite stedne zarulje od 125w (svaka po 12000 lumena) sa reflektirajucim panelima i bijelom bojom unutrasnjosti boxa, dobivene pvc najlonom ili al folijom na mat strani, trebale bi pokriti 95% potrebe za svjetlom sto bi trebalo biti ok. Smatram sa je ovo rjesenje mnogo elegantnije i jednostavnije, samim time ekonomicnije, nisam tocno racunao, od silnih fluo cijevi (prigusnica,startera,pripadajuce armature) koje bi bilo potrebno natrpati unutra da bi se ostvario slican broj lumena. PONOVNO NAPOMINJEM: AKO NEGDJE GRIJESIM ILI SE RAZILAZIMO U MISLJENJU SLOBODNO INTERVENIRAJTE I ISPRAVITE NEISKUSNOG KONSTRUKTIVNIM OPASKAMA!!
U fazi vegetacije svoje ljubimce takvim svjetlom obasipam 18h dnevno, a 6 ih pustam da nanaju, to kontroliram tajmerom iz npr. Peveca po 80kn (digitalni). Pazim da im je temperatura u boxu u granicama od 16-28'C opt. 25'C i vlaga na nekih 50-60% (termometar i hydrometar po mogucnosti dig sa max i min vrijednostima, al nije neophodno). Ventilaciju boxa rijesim na nacin: prije svega filter sa aktivnim ugljenom (homemade po vasim odlicnim receptima i savjetima; brijem da ne bi trebalo biti prekomplicirano,a ni preskupo cca 100kn),spojim ga selnama i flex cijevima na ventilator i time izadjem van ormara, po mogucnosti van stana kroz prozor,vecinu mirisa bi trebao rijesiti filter.
Kod ove stavke par pitanja: koliki mi je potreban opt. protok zraka/ koliki ventilator za ovaj volumen ormara, 1.075m3, imajuci na umu da bi u fazi cvjetanja najefikasnije bilo koristiti HPS od 250w (25600lumena) sta bi do tada probao sklepat, koja se grije na nekih 250'C,a cooltube mi je za sada mala tlaka za napravit, a brijem da sam negdje i procitao da je mozda i nepotreban za ovu velicinu boxa. Bi li bila dovoljna dva komp ventilatora od 120mm/12V/2000rpm za ispuh i jedan takav za upuh zraka u box? Gadjam njih jer po podacima stvaraju razmjerno malu razinu buke - 21db, a njima pomocu regulacioog transformatora (1.5,3,4.5,6,9,12V) mogu i stelat brzinu pa samim time i temperaturu ako ne bude u granicama kad se sve to poslaze i profunkcionira. Ima li netko slicno rijesenu vent i kako to radi?? Je ok?
Sta se tice hardwera brijem da bi to bilo uglavnom to.Klijanje obavim po necijem receptu u jogurt casici, kasnije presadim u loncanicu sa nekom kvalitetnijom zemljom iz cvjecarne pomjesanu sa pijeskom i komadicima stiropora. Zalijevanje i dohranjivanje jos nisam pohvatao, tu ce mi biti potrebna vasa najveca pomoc,al otom potom, jos sam poprilicno daleko od toga.
E da, sjeme! Je li ga tko narucibao od Aliena? Kakva su iskustva? Najvise me brine to placanje i posiljka koja dolazi postom, kuzite,da neko ne bi njuskao, patim od diskrecije ful.. I da li ga se isplati uzimat odmah za prvi pokusaj il mozda probat s nekom domacicom pa sta bude??
I dobro, nadam se da ste sve procitali, skuzili sta je pisac htio reci i da ce biti koji pametni komentar i sugestija. Razvoj projekta planiram slikati pa cete imati i zorni uvid o cemu kakam ovoliko... Za pocetak dosta, i previse!! Unaprijed hvala, veselim se suradnji i mom novom nadam se uspjesnom hobiju!

POZDRAV SVIMA
 
06.12.2007
26
1
0
44
Pozdrav manijače, šta se tiče ventilacije meni se nekako bolje čini stavit 2 venta za ispuh i to na vrhu boxa, a dolje samo napraviti rupu i zrak će sam ulaziti zbog podtlaka od ispuha, na taj način sam napravio solidan vjetar u svom boxu. Inače bi mogao imati problema s temperaturom, pa ćeš morati visoko dizati lampe, pa će biljkama falit svjetla... A šta se tiče naručivanja sjemena imaš razne seedbankove koji imaju stealth opciju, znači upakiraju tako da te nemogu otkriti, samo uzmi s nekog provjerenog, npr Alien (nisam osobno uzimao od njih, ali ljudi ovdje jesu i nitko nije imao problema). Za svjetlo u cvjetanju imaš HPS, a za vege imaš razne opcije koje si i sam spomenuo, možda su envirolitice stvarno najbolje rješenje za tebe, ali to će ti još netko iskusniji savjetovati.
 
16.01.2008
5
0
0
41
Hvala Gonzo sta si citao, pretjerao sam.A kad si vec tu; je li ventilacija potrebna i dok biljke (lampe) nanaju?? Logicno mi je da da, pa mozda pitam notornu glupost, al kako kazu;nema glupih pitanja, samo odgovora... Brijem da bi ju mozda samo trebalo regulirati na manju snagu (reg. transf.) da previse ne ohladim box. Ha?
 

LucidDream

Miran dečak
26.02.2007
1.239
110
88
43
Alien je odlican izbor...Na forumu imas o svemu tome,zasad niko nije imao problema sa alien-om...Kazes da ti je frka da te ne otkriju?Onda koristi opciju Send Cash i nemas da brines,dobijes seme u pismu...
Upotrebi Search,citaj i uzivaj u svom delu...
 
16.01.2008
5
0
0
41
Po svemu sudeci imati cu zabavan i konstruktivan vikend; krecem u nabavu ovih osnovnih stvari na kojima ne mogu kiksati i putem razgledavati gdje cega ima..:callyou:, ali prije svega :happy031:nocas... Pozdrav svima
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
Možeš ti grow odraditi i sa samim HPSom (to je malo jeftinija solucija, ali biljke se lagano izduže u vegetaciji) Ako samo za cvijet planitaš koristiti HPS znači da ćeš već imati potrebnu HID armaturu (prigušnica, propaljivač) samo ti još treba zamjenska MH žarulja koju ćeš ubaciti na mjesto HPS-a. Za ispuh bi na tvome mjestu uzeo 4 komada 12ica i dva ona kineska 'adaptera' sa regulacijom (relativno su tihe) pa da sve 4 rade po 'danu' (spojene preko timera na kojem je i HID) a dvije po 'noći' (spojene direktno, bez timera). Ispuh napravi pasivni, bez ventilatora, samo 'light trap'. Alien je provjeren, slobodno navali.
 
16.01.2008
5
0
0
41
Cek, cek, pa koliko sam shvatio Envirolite zarulje koje sam planirao za vegetaciju ne trebaju nis posebno (porculansko grlo i reflektirajuci medij za usmjeravanje svjetla prema biljcici). HPS sa pripadajucim potpaljivacem i balastom brijem nabavljati kasnije, dok traje vege faza, da ne lupam svu lovu u sutu, nego pomalo, ono upgrade step by step... A za ventilatore te nisam bas skopcao kako si to zamislio sa homemade filterom sa aktivnim ugljenom.moram ih nekako strpat u cijev (usmjerit) pa cijev u filter, njega u box, a drugi kraj van,kroz prozor, a lijepo ne smrdi nista, samo grije golubove! ;-)
 

b r a i n c h i p

Vutra Veteran
12.12.2006
1.145
90
0
17
Vidiš, od svog površnog čitanja tvog posta (ima ga :) nisam shvatio da ideš na filter, sorry. Nego ovo za HPS, mislio sam da uzmeš u startu MH komplet, a kasnije samo ubodeš zamjensku HPS na istu armaturu. Kako hoćeš, to je na tebi, nećeš fulati ni sa Envirolite 125, samo mi obavezno javi di si ih našao u Rijeci. Sretno.
 
12.01.2008
8
0
0
44
Tražio sam po forumu ako je već pisano o tome al nisam našao pa ako može odgovor:Da li je dobro u fazi cvjetanja uz HPS ostaviti i MH lampu (jer sam čuo da bi i u toj fazi biljci dobro došlo malo svjetla plavog spektra)?
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Izuzetno je dobro imat i MH prilikom cvjetanja jer odasilje UVB zracenje u puno vecoj mjeri, a samim time stvara potentnije kristale sa vise THCa = kvalitetniji dim koji je blize outdoor travi nego sami HPS grow

Vecina preporuca 2x HPS naprema 1x MH kao idealni omjer
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.