Pravljenje spota za grow (i jos po nesto)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

BIABurazeru

Aktivan Član
22.02.2014
55
9
0
Zapoceo sam ovu temu jer se pripremam da posadim oko 10 - 20 nepoznatih semenki koje cu pre toga posaditi u plasticne case od 0.5. Dakle uzeo sam samo zemlju za rasad neku najobicniju i nista vise. Jer priroda moze sve da uradi :) Jedino sto mi preostaje je da budno motrim na biljke.

Lokacija mi je na napustenom placu sa nekom malenom kucom velicine jedne sobe pored mog placa u sumi koji je zarastao u jako gusto grmlje i kada se gleda uzduz tog napustenog placa, ne moze se videti kraj iako je celi placic mozda 60x10 m. I danas sam pokusao da prodjem sa prednje strane placa ali nisam uspeo nikako da se provucem kako je gusto i visoko oko 2 metra ako ne i vise pa sam morao da idem sa zadnje strane odakle jedino moze da se prodje :) tako da mislim da je mesto vise nego savrseno ali i dalje se drzim na oprezu sa obzirom da imam ipak vikendicu sa leve strane gde je jedan komsa koji nikad ne izlazi sa placa i dolazi vikendima nekad, i desno posle napustenog placa su baba i deda koji takodje ne napustaju plac (ali oni su najblize mom spotu) a iza mog placa gde je jedini prilaz prohodan su sve same kukuruzne njive na koje se dolazi onda kada bi i ja trebalo da berem :p i imamo dole isto babu i dedu ali bukvalno oni nisu u zivotu pogledali van te vikendice haha :)

Zeleo bih da cujem predloge oko seckanja tog grmlja na osnovu ovih podataka i rasporeda komsija koje sve znam i voleo bih da im objasnim zasto to radim kad bi naisli :p :)

HVALA

(i molim administratore da ne budu strogi) :)
 

BIABurazeru

Aktivan Član
22.02.2014
55
9
0
na placu je sve sto moze da se zamisli... od lisca koje jos pokriva dobar deo do bodljikavih zbunova haha uzas :)
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.187
188
Brooklyn NY
Ja bi ti savjetovao da što manje "obrađuješ" okolo nego da se provučeš kroz sve to šta više možeš i osiguraš samo da ima dosta sunca, tj da neke visoke grane ne rade hladovinu, a put nebi krčio, jer iako 20god nema nikog, mozda bas ove godine dodje gazda iz australije vidit kuću svoje prabake :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: dami

RolamPoKraju

Aktivan Član
10.07.2013
66
72
18
Po mom nekom mišljenju nemoj preterano da seckaš, ja sam već krenuo u sređivanje sajta, ti imaš idealno mesto po mom mišljenju. Gledaj da i, ako kreneš da krčiš put isečeš npr. delove tog bilja onako žbunčiće isečeš i da kada dolaziš na sajt samo ispomeraš, a kada se vraćaš samo vraćaš na mesto. Kao neka prirodna vrata. Inače ja svoj sajt u šumetini ću odraditi tako što ću ceo dan presađivati žbunja koje kakva i napraviti mali circle oko mesta gde ću da grovam sa ovim fazonom pravljenje prirodnih vrata. Tebi mnogo manje posla ima, nego kod mene, ali kada se to odradi i još se stave neka gohanca koja imaju miris tipa jorgovan u blizini :rofl: niš neće smrdeti :dada
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.