Predstavite se Vutra Forumu!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
15.11.2011
2
0
0
66
Svi smo mi ili Djokica ili Perica ili uciteljica,pa kad to nezelimo biti nastaju problemi ,tipa ismejavanje ,ometanje,mobinga...Posto sam sa svojim muzem podigla povecu porodicu postenim radom na koji nam je drustvo dalo pravo ,zaradili smo ,hipertenzju ,dijabetes,arteriosklerozu i razne deformitete kostura ,a sve to zamara boli i pre svega vezuje za kucu i lekove.Treba da se kreces zbog diabetesa,ali zbog bolova u nogama i kicmi i pored najbolje volje i zelje nisi u stanju,pa da bi iole funkcionisao pijes brufene i diklofene a od njih ti skace pritisak da skratim to nema kraja.U potrazi ka konopljinim semenom jer je nutricionisticki bolje od lana,a treba i promeniti ponekad,dosla sam do ovog foruma,nasla sve sto me zanima.Posto nisam e-pismena bas bas,pomozite mi da nadjem odgovor na pitanje kako se vrsi destilacijom dobijanje THC.Mrzim hemiju i to sa razlogom,a mislim da bi bilo sa manje primesa.
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
Dobrodosla u nasu malu zajednicu...

Ne znam jesam dobro razumio, ali od samih sjemenki ne mozes ekstraktirati thc jer ga u njima nema...moras uzgojiti biljku i tek onda iz njenih cvjetova napraviti ulje...

Kako to uciniti imas objasnjeno na OVOM linku...

Mozes takoder kontaktirati ljude koji su ga vec napravili i koji su trenutno na terapiji...njih mozes naci OVDJE i OVDJE...

Na forumu ima puno materijala pa samo uzivaj u citanju...a ako negdje zapne tu smo da pomognemo...

Sretno... =)
 
15.11.2011
2
0
0
66
Hvala na dobrodoslici.Dobro sam razumela postupak sa organskim rastvaracima,i ima mesto gde kaze moze i destilacijom bez organskih rastvaraca ali je to slozenije,meni nije ,pa bih volela detalje.Sto se tice morfologije biljke poznata mi je do detalja.Naprolece sejem industrijsku kao predusev,i poljoprivredni i farmaceutski tehnicar sam,kapiram odlicno sta su organski rastvaraci,pa bih da ih izbegnem.A kad se vrsi destilacija pomocu pare onda vas je bas briga sto je to u biljci samo 0.2 posto,a predpostavljam da nemora ni da se susi.Bila bih zahvalna na informaciji o bilo kakvoj literaturi ,ako treba i prevodicu.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.465
3.198
Bekaa Valley
citat sa Essential oil of Cannabis sativa L. strains, ako moze da pomogne, tamo je i mejl autora

"The characterized compounds are the major constituents of hemp essential oil as described by Hendriks et al. (1975), Turner et al. (1980) and Ross and ElSohly (1996). Because of its low volatility and water insolubility (Malingré et al. 1975), THC concentrations in the essential oils were low. Therefore, the use of this steam distilled oil for drug purposes is not expected."

u potpunosti razumem sta pricas i rado bih pomogao ali nisam tragao za takvom solucijom do sada, sretno
 
03.12.2011
1
0
0
34
zdravooo.. nađoh vas slučajno..sudbina, šta reč.. :D nisam još uspjela pregledat sve forume, ali budem, ono što sam vidjela čini mi se zanimljivo, poučno, itd.. ugl sve pozitivno.. pozdrav iz Slavonije
 

Sekach

Tekst kojim se isticem
30.07.2010
797
149
63
signs046.gif
 

Nisam ja

Aktivan Član
09.11.2011
157
20
0
31
tek tolko da napisem 1001. post ovdje :D pozz svima :)
Inace naso sam vas glupo,napiso u google "vutra" bio naduvan,kad izbaci vas :)) Pratim godinu dana al nedavno se uclanio,sta da kazem,do jaja ste ljudi,puno se naucilo i sve ostalo,inace iz rodne slavonije sam :)
 
28.11.2011
29
3
0
35
Veliki pozdrav svima!

Na forum sam naletio prije od prilike tri godine, guglajući nešto tipa "kako napraviti bong", ne sjećam se ni ja više točno. I jedan od rezultata me doveo baš na ovaj forum. Zainteresiranost za cijelim forumom je počela kada sam ga na brzaka preletio i vidio koliko korisnih informacija mogu pročitati ovdje. Nisam se registrirao, aktivno sam ga pratio jedan duži period. Prestao sam pratiti forum jer sam jedno vrijeme bio bez interneta, ali u međuvremenu sam pročitao hrpetinu tema i izvukao korisnih informacija.

Na ulici više nema nijednog poštenog dilera koji može jamčiti za količinu i kvalitetu, a i dosadilo mi je pušiti kojekakva smeća za koja niti ne znam odakle dolaze i kakvim su govnima prskane biljke, a cijena je isto toliko neprivlačna. Za mrvicu nekog prskanog sranja keširamo 100 kuna, a to ne bude čak niti jedan gram. Tako da sam se odlučio napraviti svoj prvi grow, pa u potrazi za informacijama sam se vratio na forum. U zadnjih tjedan i pol dana sam pročitao veliki broj tema sa savjetima, uputama, kako, što, gdje, koliko, etc. Razbolio sam se i cijeli tjedan sam kod kuće, tako da cijeli tjedan visim samo na forumu :p. Volio bih sada tu teoriju koju sam pročitao izvesti u praksi. Na forumu ima puno iskusnih growera koji su voljni pomoći, pa kada budem radio svoj prvi grow, svakako ću otvoriti dnevnik i poslušati sve savjete, kritike, prijedloge. Hvala svim growerima do sada, od vas sam naučio hrpu teorije ;).

Bavim se računalima, Linuxom, tu i tamo programiranjem, tehnikom, volim i imam smisla za samogradnju. Nema ništa ljepše kada napraviš nešto svoje, a to ima neku funkciju i jednostavno te ispuni jer znaš da si to sam napravio. Jednim dijelom sam se zbog toga i odlučio za uzgoj, jer vjerujem da nema bolje vutre od one koju ti uzgojiš, pa makar bila sranje, ali uzgojena je sa puno ljubavi i truda, a to će se znanje kasnije usavršavati.

Trenutno prikupljam materijal i smišljam mjesto za stealth PC box. Malo mi je sada stiska sa novcem, ali Božić je blizu, vrijeme darivanja :p
Prvi grow ću napraviti s nekom domaćicom u običnom midi toweru dok ne nabavim big tower. Nešto ih slabo ima po oglasima, a da je cijena razumna. Neko brendirano sjeme ne želim kupovati jer nemam apsolutno nikakvog iskustva sa uzgojem, pa ako nešto zeznem, neće mi biti toliko žao. Na greškama se uči :)

Drago mi je kako ovaj forum napreduje i što ima sve više ljudi koji uzgajaju svoju vutru, a ovdje na forumu sam vidio takve uzgoje da mi slina počne curiti po tipkovnici.

Lijepi pozdrav :)


EDIT:
Tek kada objavim post vidim koliko se zapravo svaki puta raspišem :D
 

Big L

B.I.G.
Poznanik Foruma
11.09.2009
1.841
2.188
188
Brooklyn NY
Dobrodošao nam... lijep post....

Znas, na kraju srednje sam sa prijateljom iz razreda razmisljao (dobro zajebavali smo se) da napravimo grow box potpuno isprogramiran u C-u i to predamo kao zavrsni rad.... Naravno to je bila zajebancija, ali ideja je bila vrhunska


Znaci sve naprogramirano, kad vlaznost zemlje padne ispod te i te vrijednosti, pali se pumpa, zalijeva se voda, mjesa se gnojivo, onda ventilatori, svijetla ovo ono, kamere unutra za nadzor i sve... kao neki high tech grow box....

Sad sam se toga sjetio kad si spomenuo da programiras i to....

:)