Rock'n'Sack Outdoor Grow

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
12.04.2013
30
13
0
Evo ljudi obišo sam biljku danas i izgledala je malo bolje nego prošli put, a zemlja u vreći na dnu i nije bila baš tako suha.
Iako je zemlja na dnu idalje bila vlažna presadio sam biljku u najlonsku vreću od smeća kako bi mogla još duže držati vlagu kako ste mi rekli al jbg zato sam biljci priredio veliki stres s ovim presađivanjem jer je bilo doslovno nemoguće presaditi je iz vreće u vreću a da joj se ne ošteti korijen. Zemlju sam malo rastresao kako nebi bila baš tvrda te je biljka dobila još nekih 10ak litara zemlje a dobit će još ako bude potrebno, dobila je i 4l vode danas+ nekih 0,6l gnoiva za agrume koje sam našao kući (9-3-3)+ Fe i Mg, pošto je u vegetaciji a i treba joj dušika pomilsio sam da bi joj odgovaralo gnoivo, al nisam htio pretjerivat, vidit ćemo reakciju! Sve u svemu dobila je znatno bolje uvjete i ako uspije da se oporavi od ovog stresa i konačno krene dalje dignut ću joj spomenik makar bio mudonja. :rofl:

Dobila je i društvo, za sad 1 biljku koja je tek iznikla iz zemlje i jednu koja tek treba da izbije :)

Obišao sam malo i poljoprivredne apoteke i nisam uspio naći Plantellu list, našao sam samo Plantellu cvet koju planiram kupiti za cvijetanje i kombinirati sa gnoivom od kore banane i ljuske jajeta.

Za vegetaciju sam našao Green garden gnoivo za zelene biljke (6-5-5), Asef tekuće mineralno gnoivo (8-4-4) i Substral mineralno gnoivo (6-3-6).

Ima li neko iskustva il mi može preporučit koje od navedenih gnoiva da kupim ako mi bude potrebno?
 
16.09.2012
10
0
0
47
Brazil
ako si u vege fazi sada, kupi sa više dušika(N) ,a ako si u cvjetanju kupi sa više P( fosfora ) i K(kalija),pusti omjere(3-6-7... etc.).stavi u kantu od jupola ili iskopaj kamen veči pa unutra ubaci mix zemlje i nabavi si composta to ce ti pomoč full pogotovo domaćeg negdje od susjeda (ako možeš negdje jbg.).
 
12.04.2013
30
13
0
UPDATE:

Odradio sam obilazak sajta danas i ugodno se iznenadio :)

Izgleda da je biljka odlično reagirala na presađivanje u najlonsku kesu, dodavanje zemlje i malo gnojenja od prošli put jer je vidno napredovala, novi vrhovi su konačno krenuli, biljka se počela granati te listovi izgledaju zeleno i zdravo,a pojavile su se i stipule pa očekujem pokazivanje spola uskoro te se nadam curici :)

Kesa se pokazala za sad kao dosta dobro riješenje jer dobro drži vlagu, zemlja je bila dosta vlažna ali u međuvremenu je padalo i malo kiše pa vidit ćemo u buduće kako će se pokazat. Dobila je danas 1.5l vode+ 1l gnoiva.

Dobila je i društvo, jednu novu biljozu koju sam prošli put zasadio u čašicu, druga koju sam zasadio u saksiju nije nikla pa sam danas u tu saksiju piknuo novu proklijalu sjemenku.

Postavit ću fotku kroz par dana jer trenutno nisam u mogućnosti.

(Konačno nešto potizivno da napišem u ovom dnevniku :rofl: )

EDIT:

Evo fotke, vidi se i prinova u pozadadini.

 
12.04.2013
30
13
0
Evo ja opet loše vijesti donosim. Gamad od skakavaca mi je napala biljke, one male nove biljke su totalno nastradale jer ih je gamad doslovno čitave pojela tako da sam opet ostao na samo jednoj biljci, onoj koju ste mogli pratiti kroz ovaj dnevnik, i nju su također napali i izjeli joj dosta listova ali nije ništa strašno.

Možete li mi preporučiti neki insekticid koji dobro djeluje protiv njih pošto nemam prostora da pripremam ove bio insekticide za koje sam recept našao naforumu? Sad za sad sam ubrao lavande i stavio oko biljke i između grana na biljci jer sam na forumu pročitao da to dijeluje protiv ove gamadi.

I je li mi sad definitivno prekasno da zasadim nove biljke na mjesto ovih?
 
12.04.2013
30
13
0
UPDATE:

Nisam primjetio nikakve tragove da su se vraćali skakavci, li je to puka slučajnost ili ih lavanda stvarno odbija ne znam, vijet ćemo. Posuo sam je s još malo lavande danas, a planiram kupit Neo-pitroid prašak za slučaj da se gamad vrati.
Piknuo sam nove sjemenke u prazne posude, nemam što izgubit pa ako niknu i ako uspije bit šta od njih uspije, šta se može sad.

A biljka super napreduje i izgleda, prošo je 21 dan otkako sam je prenijeo na sajt i presadio u vreću (prvi post) i danas izgleda neprepoznatljivo, toping je super ispao pa su krenula 4 nova vrha od kojih sam 2 malo privezao kako bi biljka u sredini dobila malo više sunca, tako da je i u sredini izbacila par manjih vrhova koji će krenut rasti nadam se.

Evo slike:





A evo link za sliku iz prvog posta radi usporedbe:

http://postimg.org/image/i6q107t77/
 
12.04.2013
30
13
0
Neka živina mi je požderala biljku. Nije me bilo 8 dana i kad sam došao našao sam samo stabljiku sa tek pokojim malim listom koji je valjda nanovo krenuo,a od vrhova i ostatka lišća nema ni traga, a čak su bili prekinuti i konopci kojima je biljka bila zavezana pa pretpostavljam da je riječ o nekim kozama ili zečevima, jer po tragovima na stabljici nebi rekao da je ljudska ruka to učinila. Isčupao sam biljku i bacio je jer od nej definitivno nema više ništa.

Dogodine ću se puno bolje pripremit, a valjda ću imat i više sreće pa ćemo vidit, sve u svemu zadovoljan sam sa ovim prvim pokušajem jer sam skupio neko početno iskustvo za dalje tako da sam dobio više nego što sam uložio, a još jedna pozitivna strana toga je što ću sad imati vremena da se posvetim nekim drugim bitnijim stvarima.

Hvala svima koji su me čitali, a pogotovo ekipi koja mi je pomagala kroz postove. Zamolio bi moderatore da zaključaju temu i prebace je u nedovršene dnevnike ili po želji izbrišu.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sativa Diva
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.