THC kiselina

Hesi Original Sjemenke Hempatia Led Lampe
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
20.04.2018
36
5
8
32
čovjek je uzimao THC+CBD i nije primijetio neke promjene u tretmanu svoje bolesti. naravno, simptomi su olakšani, ali to je sve. uz savjet doktora, počeo je uzimati i THC kiselinu.
kako doći do toga, kako izgleda...? prvi put čujem za to. nakon dodavanja kiseline THC postojećoj terapiji THC+CBD, stanje se dramatično poboljšalo.
hvala
 

Pantagan

Form
Grow Support
11.05.2015
2.734
9.821
358
THCA, ovaj A označava kiselinu (acid). U biljci su kanabinoidi uglavnom u tom obliku ali ih mi uz pomoć topline dekarboksiliramo i THCA se pretvori u THC, isto je i sa CBD. Znači kiselinskom oblik kanabinoida se dobiva hladnom ekstrakcijom. Najlakši način za to je da se samo osušena vutra namoči u nekom ulju (maslinovo, kokosovo, itd...) oko mjesec dana, procijedi se i to se konzumira na žlice par puta tokom dana. THCA je u biti najbolji protuupalni kanabinoid i nema psihoaktivni efekt. Nešto o tome se spominje u temi o artritisu.
 
OP
OP
H
20.04.2018
36
5
8
32
hvala! znači termičkom obradom acid prtelazi u čisti thc. nakon "berbe" i sušenja, namočiti u neko MCT ulje i pustiti da se namoči cca 1 mjesec i onda to na žlicu. može li/mora li na suncu to biti da fermentira? da li je talog poslije upotrebljivo ikako?
 

Pantagan

Form
Grow Support
11.05.2015
2.734
9.821
358
Da, tako je, ne psihoaktivni THCA termičkom obradom prelazi u psihoaktivni THC i ta pretvorba se naziva dekarboksilacija.
Ne direktno na sunce ali da je na toplome. Ja stavim u jednu teglu, teglu u jednu veču konzervu i stavim u box. Konzerva je tu jer koristim maslinovo ulje kao otapalo a maslinovo ulje ne voli sunce.

Edit: Ostatak vutre nakon cijeđenja može poslužiti kao oblog za neko upaljeno ili ozljeđeno mjesto.
 
Poslednja izmena: