Hibrid

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
14.02.2013
1
0
0
39
Imam jedno amatersko pitanjce. Čula sam za neki hibrid vutre kojem od sjemenke do kifova treba 45 dana. I da je ima samo u Nizozemskoj. Ako bi mi mogli reći ime tog hibrida bila bih jako zahvalna.
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Danas su sve hibridi. A takva koja bi bila gotova za 45 dana ne postoji.
Najbliže tomu su ti automatic sorte s nekih 65-70 dana od sjemena do berbe.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.458
3.198
Bekaa Valley

Petar Pan

Aktivan Član
18.07.2006
228
55
28
U vanjskom uzgoju nema šanse da išta završi tako brzo.
a bila je jedna nirvanina sorta koja se zvala Top 44. nije autoflower, ali navodno cvjetanje u idealnim uvjetima traje oko 44 dana. možda je od tu krenula priča o 45 dana.
@Power Seeds - cream caramel auto se na stranicama sweet seeds-a reklamira kao sorta od 8 tjedana, nekih 55-60 dana Sweet Seeds - Cream Caramel Auto
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.458
3.198
Bekaa Valley
znam frend, ali na nekim sajtovima pise to sto sam napisao, a vidis i koji sam zakljucak izveo u istoj recenici ;)

a top 44 ne radi samo nirvana nego i homegrown fantaseeds i tesko da zavrsava za 44 dana iako bi ime fakat trebalo da sugerise dane cvetanja :)
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
@ ana bannana :
ne znam koliko znash o ovoj temi.paa...da brzinski pojasnim..
sve ovo o chemu govore su tkz. automatic sorte.. tj. hibridi su u pitanju..iliti "krizhanci" izmedju cannabis indice ili sative i cannabis ruderalis..
e sad..razlika izmedju automatic sorte i fotosenzitiv sorti-klasichna-"normalna" sorte , je u tome shto automatic sortama nije potrebno da imaju 12 sati mraka kako bi zapochele sa procesom cvjetanja...jer ..ovoj "normalno" ili klasichnoj ( fotosens.) konoplji treba odredjeni odnos izmedju broja sunchanih( tj dnevno svjetlo-da budem preciznija ) sati i sati koje che biljka provesti u mraku ..a..kako bi zapochela sa cvjetanjem..one pochinju sa cvjetanjem kada imaju rezhim svjetla 12/12 tj 12h svjetla i 12h mraka..
cvjetanje automatica nije uvjetovano brojem mrachnih sati vech biljke imaju u svojim genima "triger" koji im kazhe kada da zapochnu sa cvjetanjem ( to je uglavnom izmedju 14. i 27.dana zhivota biljke )..za tu osobinu je zasluzhan taj cannabis ruderalis..
ali...nije to jedina osobina koju su automatic sorte naslijedile od svojih ruderalis predaka...automatici su , uglavnom, neshto sitnije i nizhe + manje bujne sorte..zato su dobre za manje i skuchene prostore..ali..to sa sobom povlachi i pitanje prinosa..tako da..od auto sorte ne mozhesh ochekivati jednaku kolichinu suhih cvetova (vrhova) koju bi dobila od istoimene "normalne" sorte..
takodjer..auto sorte su chesto neshto slabijeg djelovanja..
ali..sve to se mjenja iz godine u godinu..jer..uzgajivachi stalno pokushavaju popraviti osobine svojih sorti..neki rade na skrachivanju cvjetanja..neki na prinosu..neki na svemu pomalo...
ipak..mislim da josh uvijek nije moguche dobiti kvalitetan urod u roku od samo 40tak dana ( od sjetve do zhetve )..to je marketing-reklama proizvodjacha..
realnije je da che ti za automatik sortu ipak trebati 60-tak (ili chak 70tak dana ) dana od sjetve do zhetve...
a dobra stvar je shto su manje osjetljive na neujednacheni rezhim svjetla..otpornije su i na nizhe temperature ( vechina auto sorti se dobro nosi sa nizim temp. jer...u genima imaju taj ruderalis koji je biljka nesho hladnijih krajeva ) i bolje se nose sa nekim shtetnicima i bolestima..shto ih chini vrlo jednostavnima za uzgoj.pogotovo za pochetnike..


postoji forum koji se bavi samo automatic sortama ( autoflower )..i oni najvishe prate napredak na tom polju..+ ima masu zanimljiv stvari opchenito vezano za auto.sorte..
evo link :
https://www.autoflower.net/forums/forum.php


(nemam opciju uredjivanja posta...prije par sati sam ju imala...)

sada imam opciju edit- ali se pojavila tek na ovom drugom postu..na 1.-koji sam ostavila pred par sati..je sada uopche nije bilo.