IZRADA ULJA ZA LJEČENJE - "WINTERIZATION" METODA

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
11.08.2017
29
70
13
65
Otvaram novu temu o jednom drugačijem načinu izrade ULJA za liječenje. Do sada sam nabavljao materijal i radio ulje RS metodom. Kako sam napravio svoj prvi GROW i to sorte Pineapple Chunk, Skunk i Tutankamon odlučio sam sve tri sorte pomješat i napravit ulje WINTERIZATION metodom. Navodno bi na takav način trebao dobiti vrlo kvalitetno ulje u kojem neće biti klorofila i nepotrebnih masnoća i sastojaka iz biljke već će ostati samo kanabinoidi i terpeni. Molim za sugestije prilikom ovog pokusa.
Ajmo:
- imam 100 g osušenih cjetova koja sam usitnio ( Slika 1. )
- materijal ću ostaviti na -27C da odstoji 48h (Slika 2. )
- kao otapalo koristim Izopropanol 99,99% kojeg sam isto stavio u frizer na -27C
 

Prilozi

Poslednja izmena:

.i.

Radioaktivan Član
03.05.2018
1.155
5.032
258
bunar
www.vutra.org
vinterizacijom se ne može dobiti ulje iz ničega jer je to samo jedan od tehnoloških postupaka "čišćenja" odnosno rafiniranja ulja.
Iz sirovina se vadi danas ulje (ili mast) primjenom dviju osnovnih metoda, prešanjem (mehaničkom ekstrakcijom) ili ekstrakcijom s otapalima (solventima). Osim ovih dviju osnovnih u tehnici daleko najčešćih metoda postoje još neke druge koje su više specifičnog karaktera, a primjenjuju se samo za neke sirovine.
Iscijeđeno sirovo biljno ulje ide na proces rafinacije koji se sastoji od nekoliko faza: deguminacija, neutralizacija, dekoloracija, vinterizacija, dezodorizacija, hlađenje i bistrenje.
edit: kad je tema već dignuta iz mrtvih.....
 
Poslednja izmena:

Stanaccc

Banned
Banovan
03.10.2018
1.100
7.457
258