Kanada 2018. legalizira marihuanu

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Mr. Mojo Risin

Active
Poznanik Foruma
04.01.2017
971
13.616
333
waikiki
Kanada će 2018. u potpunosti legalizirati marihuanu
61344033-marihuana-trava.jpg

Legalni uzgoj marihuane (Foto: AFP)


U travnju će stranka kanadskog premijera Justina Trudeaua objaviti plan kojim će se omogućiti korištenje i posjedovanje određene količine psihoaktivnih droga.

U nastojanju da se devastira profit od droge koji ubire kriminalno podzemlje. kanadska liberalna vlada izvijestila je da se priprema na potez legalizacije marihuane za rekreativnu uporabu. Novi zakon liberalna je stranka obećala prije više godina - kanabis bi trebao biti puno dostupniji, ali pod kontrolom vlade, izvijestio je CBC News.LogImpressionI sam je premijer Justin Trudeau na Twitteru napisao da je za legalizaciju pod kontrolom države.

Novi zakon bi, prema pisanju medija, na snagu stupio 2018. godine, a lokalnim bi se vlastima dala mogućnost da sami kreiraju cijene i dobnu granicu iznad minimalnih 18 godina.

Zakon će slijediti mnoge od preporuka koje je dala radna skupina koja je vladi predala izvješće u studenom prošle godine.

Radnu skupinu je vodila bivša ministrica pravosuđa Ane McLellan. U izvješću se preporuča da 18 godina bude minimalna dob za legalnu kupnju te da proizvodi od kanabisa trebaju biti prodavani u običnom pakiranju. U izvješću se navodi i kako bi se vlada trebala obvezati da prihod od prodaje kanabisa koristi kao izvor financiranja uprave, obrazovanja, znanstvena istraživanja i provedbu zakona.LogImpressionOsobni uzgoj trebao bi biti ograničen na četiri biljke(visine najviše do 100 centimetara).

Tijekom svoje predizborne kampanje premijer Trudeau je legalizaciju marihuane naveo i u svojem manifestu. "Naš sadašnji pristup nije dobar za našu djecu", kazao je Trudeau 2014. godine. "Ne štiti ih od "trave", već im omogućuje da lakše do nje dođu nego do alkohola ili cigareta. Milijuni dolara od te trgovine idu kriminalnim organizacijama i uličnim bandama".
 

Mr. Mojo Risin

Active
Poznanik Foruma
04.01.2017
971
13.616
333
waikiki
Nek nama daju do 80...koja budalastina!!!...cisti primjer kako zakone (ne samo kod nas) pisu nekompetentni ljudi...sto ako naraste 120cm???...ma Uff!!!!:clap::...
 

Ig0r

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.11.2014
561
1.688
163
36
Ma da kod nas u Hr donesu takav zakon ja bi bio presretan i bolio bi me tuki za centimetre nek mi dode doma mjerit sa metrom :) Mislim da tako napisu neke uvjete samo da bi nesto napisali jer moraju al ako vec legaliziraju mislim da ti niko nece raditi probleme radi 20 centimetara visine :)
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.176
398
42
Tacna
Meni frend živi u kanadi, u British Columbia regiji i njima je legalno, ima pun podrum biljoza i stavlja slike po fejsu godinama pa nama običnim smrtnicima "vadi mast". Veli da skoro svaka kuća uzgaja tamo :D. Vjerovatno nisu podljegali njihovim zakonima do sada. U svakom slučaju bravo za Kanadu :thumb:, da nisu tako hladni selio bih se, al ovako, nisam ti ja za indoor ;).
 

LupusHerbivor

Banned
Banovan
25.05.2018
234
825
93
U Kanadi je to proslo jer imaju ureden sustav vlasnistva nekretnina pa dalje i mogu izdavati naloge za pretres i eventualno konsifikaciju nekretnine. Na nasim prostorima ima velik broj nekretnina sa nesredenim zemljisno vlasnickim knjigama. Mnogo puta se dogodi da sudac istrage ima problem s izdavanjem naloga za pretres, a posebice kasnije, nakon zalbe ukoliko je odvjetnik iskusniji pa upucen u stvarno stanje birokratske zavrzlame.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Maystor

hazeri

.
Banovan
25.01.2016
7.664
34.464
2.598
sudac istrage ima problem s izdavanjem naloga za pretres,
Drug,ne zamjeri..ali policija smije obaviti legitiman pretres ako je osumljicenik legalno prijavljen na tu adresu.Jedini propust mogu napraviti ako napise krivi broj adrese,ulice i sl.Vlasnistvo u Hr nema veze vec osumljicenik koji zvivi na adresi i snosi odgovornost.
:thumb: