Monsanto tko i zasto

Hesi Original Sjemenke Hempatia Led Lampe
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

prosto oko

Ne znam i ne zanima me.
31.10.2016
214
615
93
40
Kucha
Ne tjera niko, ali...
Uz nesto resursa i da su zakonski okviri takvi masa ljudi bi bila u stanju nazivati se breederom na nacin koji je danas uobicajen.
Super extra big bomb elite clon X Monster white godzilla. Obavezno feminizirano. Isprobavas pa ako prođe prođe. I sto strainova napravis. Nema b od breedanja. To je puno laksi put i najvecu lovu okrecu takve banke. Ali kljucno je da postoji trziste za to. Tko ce se zaebavat sa reg biljkama.
Linija lakseg otpora.
Hocu reci da je rijec samo i iskljucivo o novcu i da je granica po tom pitanju ustvari vec predjena.
I ko kaze da ne bi prolazila gm biljka sa enormnom kolicinom kanabinoida u budovima ko glava, otporna na plijesan, tjera nametnike...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: .i.
OP
OP
Stipa

Stipa

Psychedelic expirience was born...
Poznanik Foruma
22.04.2015
586
4.346
163
Sad ce to polako sve isplivat na vidjelo. Bayer je kupio Monsanto i nedugo nakon toga krenio je trgovinski rat SAD-a sa ostatkom svijeta. Prvo je na tapeti bila Volkswagen grupa, a sad kada su Svabe pristali raditi Sjevernii Tok 2 sa Rusima krecu i l presude u slucaju Monsanto. Naravno, to je sve dobro u slucaju malog covjeka, ali sam samo htio napomenuti zasto odjednom sad sve te optuzbe kad se zna vec godinama da je glifosat kancerogen. Svabe su odbili americki LNG plin koji je 3 puta skuplji i potpisali ugovor o izgradnji Sjevernog Toka 2, sto in garantira plinsku neovisnost. Naravno, Ameri su se jako naljutili kako je netko njih odbio u slucaju energije i prvo je krenila afera sa povecanim ispustanjem CO2 u VW vozilima koja su isporucena u SAD, a kad to nije uspilo, sad krecu presude za glifosat u slucaju Monsanto, koji je odnedavno Njemacka firma... U svakon slucaju dobre vijesti za nas obicne smrtnike.
 

grouchy

khoo-vakh!
16.08.2013
4.574
11.941
398
Sud odlučio: Monsanto kriv za kancer potrošača, kazna dve milijarde dolara
Oukland -- Porota je donela 2,055 milijardi dolara vrednu presudu u korist bračnog para koji tvrdi da su dobili kancer zbog izlaganja Monsantovom herbicidu, preneo je CNN.
Presuda suda u Ouklandu podrazumeva 55 miliona dolara odštete bračnom paru i kaznu od dve milijarde dolara za Monsanto, saopštili su tužioci.
Ova presuda usledila je nakon nekoliko slučajeva koje je kompanija izgubila na sudu zbog tog herbicida. Pred federalnim i državnim sudovima čeka ih još hiljade sličnih tužbi.
Bajer, vlasnik Monsanta, insistira na tome da je glifosat – aktivna materija Raundapa – bezbedan za ljude.
Bajer je razočaran odlukom suda i žaliće se na presudu u ovom slučaju, saopšteno je iz kompanije.
Sedamdesetogodišnji tužitelji, Alva i Alberta Piliod iz Livermora, koristili su taj herbicid na svom imanju duže od tri decenije, a dijagnostikovan im je kancer istog tipa, ne-Hodžkinov limfom, u razmaku od četiri godine, kako kažu njihovi zastupnici na sudu.
Raundap je najkorišćeniji herbicid u SAD, prema podacima Nacionalnog centra za infomacije o pesticidima.

ima ga i kod nas, total se zove, ali sta je zanimljivo ovde, bar ja prvi put cujem za neku presudu, dok je bilo u rukama amera, nije bilo sudjenja?
 
08.02.2011
1.861
8.902
258
Imam ga ja u garaži:fuck::))
Ne kužim, šta se treba jos dogodit da se taj Monsato ugasi? Danas pricamo o necem sta se događalo u prošlosti prije više desetljeća, stvari koje su dokazane, pitam se hoce li i za 20/30 god bit ista priča pa će netko pisat o nama, a i dalje sve po starom.. Do tada ce biti svi Monsato
Edit, evo vidim post jutrašnji u temi "kanabis ulje, izrada i doziranje" još jedan slučaj istog oblika bolesti kao što je kolega naveo u postu iznad https://www.vutra.org/threads/kanabis-ulje-izrada-doziranje-i-djelovanje.13428/post-636838
 
Poslednja izmena od urednika: