Pivo

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
11111987 je napisao(la):
Samo što piva puno napuhuje čovjeka pa nemožeš puno popit!! to je dobro za alkose da se odvikavaju :pP xD
Pivski stomak ne raste od piva

Vodeći svetski nutricionisti potvrdili su da uvećan stomak koji imaju sredovečni muškarci ne nastaje od piva. Za nastanak stomaka kriv je povećan unos kalorija, bez obzira da li ih unosite putem piva, vina ili hrane.

Nutricionisti kažu da nema konkretnih dokaza koji ukazuju da je pivo krivo za povećanje telesne težine.

U poređenju sa drugim alkoholnim pićima i hranom poput banana, čipsa i kapućina, pivo ima relativno malu kalorijsku vrednost. Naravno, ako se konzumira u velikim količinama, i pivo će, kao i bilo koja druga hrana ili piće, prouzrokovati povećanje težine.

Nutricionisti dalje brane pivo činjenicom da ono ima dosta dobrih strana. U poređenju sa vinom, koje svi ističu kao zdravije piće od piva, pivo ima 40 kalorija manje.

Čaša piva od 250 ml ima samo 96 kalorija u poređenju sa standardnom čašom crnog vina od 175 ml koja sadrži 139 kalorija. To znači da ćete ako umesto dve velike čaše vina dnevno popijete dva velika piva uneti 4.800 kalorija mesečno, a 58.240 kalorija manje za godinu dana.

Verovanje da je ispijanje piva nezdravo ne zasniva se ni na jednom naučnom dokazu, tvrde stručnjaci.

Nasuprot tom verovanju, ako se unosi u umerenim količinama, pivo poput vina, organizmu može pružiti dosta vitamina i minerala. Pivo sadrži vitamine koje mogu da nam pomognu pri pravilno izbalansiranoj ishrani, vlakna, antioksidante i minerale poput silikona koji snižava rizik od dobijanja osteoporoze.

http://www.novimagazin.rs/opusteno/pivski-stomak-ne-raste-od-piva
 

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
Ako niste znali, zanimljive informacije vezane za pivo koje prvenstveno služe za pametovanje pred društvom u kafani

- " Pivo je dokaz da nas bog voli " , izjavio je Bendžamin Frenklin

- Zitologija je nauka o pivu i proizvodnji piva

- Najstarija reklama za pivo ima velike sličnosti s današnjima - iako je nastala 4000 godina prije Hrista, prikazuje ženu velikih grudi koja drži dva pehara i tvrdi: "Pijte Ebla pivo - pivo sa srcem lava"

- Prvi profesinalni pivari su bile žene

- Biljka hmelj od koje se dobija pivo je iz iste porodice kao marihuana

- Prvi pijani vozač je zabeležen još u staroegipatskoj mitologiji. Legenda govori o kočijašu koji je pijan pregazio sluškinju božice Hator te je posle toga bio prikovan za vrata pivare gdje se opio, njegovo truplo je tamo ostavljeno dok ga nisu dovršili lešinari

- Cenosilikofobija je strah od prazne pivske čaše

- Devojčice od 8 do 10 godina su za vreme starih Inka žvakale kukuruz i pljuvale ga u velike kotlove pune tople vode, od čega bi nakon par nedelja nastalo pivo

- Pivo sadrži sve minerale koji su nam potrebni za preživljavanje. U srednjem veku čak su i deca pila pivo kako bi preživela glad.

- Proizvodnja piva je nekad smatrana izuzetno važnim i časnim poslom za žene, a u Peruu, samo su najlepše i najuticajnije žene mogle biti izabrane

- U 19. veku su dojilje morale dnevno popiti barem 7 krigli piva jer se smatralo kako je dobro za mleko

- U antičkom Egiptu je postojao zakon koji je muškarcima branio proizvodnju piva

- Vavilonske žene su mogle biti utopljene ako bi poslužile loše pivo

- Prve limenke su proizvedene 1935. godine a radile su ih pivare kao "pivo za poneti kući"

 
  • Sviđa mi se
Reactions: BoRaiCho

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
Šta sve moze da se uradi sa pivom, osim ispijanja ...

[SIZE=10.5pt]Omekšajte meso[/SIZE]

[SIZE=10.5pt]Pivo je odlično sredstvo za omekšavanje mesa, posebno onih debljih, ne baš skupih komada. Stavite meso u posudu te ga prelijte pivom, ostavite da odstoji otprilike sat vremena prije nego što počnete da pripremate obrok. Za još bolji rezultat, meso ostavite da se u pivu marinira preko noći ili meso stavite u parno kuhalo, prelijte pivom i ostavite da se kuha, piše Lifestyle.ca.msn.com.

Vratite sjaj starom nakitu


Nakitu od čistog zlata izgubljeni sjaj vratite pivom! Postupak je vrlo jednostavan, a vaš nakit izgledati kao nov. Na krpicu nanesite malo isključivo svijetlog piva, te nježno istrljajte zlatni nakit, ali ne onaj s ukrasnim kamenčićima. Za sušenje i završno poliranje koristite drugu, suhu krpicu.

Uklonite mrlje od kave i čaja


Uz pomoć piva uklanjanje mrlja od kave i čaja s tepiha više nije nemoguća misija. Preko mrlje prelijte malo piva i lagano trljajte, a mrlja bi trebala uskoro nestati. Ako je mrlja veća, ponekad je potrebno ponoviti postupak nekoliko puta kako bi u potpunosti nestala. E, sad, trebate voditi računa da li vam se više isplati da cijelo pivo utrošite na tepih ili na gašenje žeđi, nastaloj radom na tepihu.

Očistite drveni namještaj[/SIZE]

Nepopijeno pivo koje vam već nekoliko dana stoji u frižideru (ako ga takvog imate) iskoristite za čišćenje drvenog namještaja. Pivo nanesite na meku krpu i jednostavno prebrišite namještaj, a zatim ga osušite drugom, suhom krpom.

Vratite sjaj kosi

Sjaj i lijep izgled kose postignite uz malo piva. Prije tuširanja u jednoj šoljici pomiješajte pola čaše tople vode sa tri kašike piva. Nakon što šamponom operete kosu, nanesite miks vode i piva na kosu, ostavite da stoji nekoliko minuta, a nakon toga isperite. Kosa će vam dobiti sjaj i volumen.

[SIZE=10.5pt]Tekst je preuzet sa T portala[/SIZE]
 
  • Sviđa mi se
Reactions: mario339

roower

Aktivan Član
02.01.2013
203
244
63
59
Svica
posto sam kuhar po struci da jos nesto nadodam ,
pivo je zaista izvrsno u raznim kombinacijama kad se priprema neko pecenje,
ja uzimam Crno pivo,skojim zaljevam svoje pecenje,svinjska vratina ili Teleci Entrercote,i to u deset minutnim intervalima,,,nesmije nikad pofaliti pive u posudi sa mesom ,,
iz jednostavnog razloga kooji je Hooker gore naveo ,,,omeksa meso ,,i ujedno dobije se jedan vrlo kvalitetan Sos ,
koji igra veliku ulogu u kuhinji.
Zaljevanje pivom(ili dvije) Janjca ili Odojka pola sata prije zavrsetka,odnosno skidanje sa raznja je najednostavnija metoda da se dobije perfektno pecena korica,koja samo tako krska pod zubima,,,
idesss pocele mi curit sline,,idem po koji keks,
 

Hooker

music support
09.01.2012
929
2.318
163
55
„Beer Pong“ je pivska igra u kojoj igrači bacaju ping-pong lopticu sa jedne na drugu stranu stola sa ciljem da je ubace u protivnikovu čašu sa pivom.

Šta vam je potrebno da biste igrali „Beer Pong“?

6 ili 10 plastičnih čaša
Nekoliko ping-pong loptica
Nekoliko piva (što više to bolje )
Duži sto
2 do 4 igrača


Igra se uglavnom igra dva na dva (u parovima), ali može i jedan na jedan.

Nema zvaničnih pravila i ona mogu da variraju (kako se dogovorite).

Obično se postavljaju 6 ili 10 plastičnih čaša na oba kraja stola obrazujući trougao (nešto poput postavljanja kugli na početku partije bilijara, 3-2-1 ili 4-3-2-1). Svaka čaša se napuni sa odredjenom količinom piva (trećina ili pola čaše, kako se dogovorite, ali nikako ne sme da bude prazna, niti skroz puna).

Kada to sve namestite („Postavite sto“), igra može da počne.

O tome ko će prvi da baca lopticu se možete dogovoriti (bacanje novčića, izvlačenje šibice…)
Igrač koji prvi baca ping-pong lopticu gađa čaše napunjene pivom na drugoj strani stola. Ukoliko ubaci u čašu, protivnički igrač je dužan da popije pivo u koju je ubačena ping-pong loptica i da skloni tu čašu. Igrač koji je pogodio nastavlja da gađa, sve dok ne promaši. Kada promaši, na potezu je protivnik. Ukoliko se igra igra u parovima, igrači iz svake ekipe se neizmenično smenjuju kada dođu na red.

Pobednik je ona ekipa koja ubaci ping-pong lopitice u sve čaše.

Druga varijanta ove igre je da se čaše u koje je protivnik ubacio ping-pong lopticu ne sklanjaju iz trougla, već da se sadržaj čaše popije i nakon toga se vraća prazna u trougao. U slučaju da protivnik ponovo ubaci lopticu u, sada praznu čašu, dužan je da popije pivo iz svog trougla i da je vrati praznu na isto mesto.

Tehnike bacanja ping-pong loptice mogu biti različite: direkt, lob, odbitak od stola.

Broj čaša nije ograničen na 6 ili 10 komada, možete da postavite po jednu, dve ili hiljadu (u poslednjem slučaju, igru verovatno nećete nikad završiti)

Svaka ekipa na svojoj strani stola treba da ima po jednu plastičnu čašu, koja je napunjena vodom, a koja služi da se lopticu umoči pre svakog bacanja.

http://www.youtube.com/watch?v=8oIZ9bZoi3c

Ako bude prilike da se nadjemo, izazivam vas ... sve. Nisam nikad igrao ovo i ne patim od neke preciznosti ali zato mogu da kontrolišem dejstvo piva, veoooma dobro ... Naravno da ne bi bilo na odmet srolati pokoju, da začinimo.
 

Čupčupava

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
04.07.2012
2.073
15.737
358
5tBg1.jpg
 
30.04.2013
34
35
18
34
Niksicko je majka, a dosta vas ga je probalo!
Do duse, ono sto izvoze je dosta ali dosta bolje od ovoga sto je odje u Niksicu i u Crnoj Gori, al ipak, pivo je fantazija! Nijedno drugo ne mogu da pijem bez njega.
 

BoRaiCho

Aktivan Član
05.12.2009
514
184
63
33
Temples of Boom
Sinoc sam se pravo usikao, jebem ti pivo ! Tacno je zlo napit se, i onda zapalit dzoks, pa nema te nigdje eej....evo cijeli dan nisam bas najbolje, morao sam i odspavat ponovo nakon sto sam ustao i nesto malo jeo

kad smo vec kod toga, da upitam starije pivopije (da ne kazem alkoholicare, ispasce uvreda) : da li se obavezno posteno iskenjate (oprostite na izrazu) dan nakon alkoholisanja ? meni je to vec duze vrijeme propratna pojava (sto mi se nije desavalo na pocetku alko karijere), pa se bojim da nije nesto zaebano ne daj boze...cisto pitam da li je neko upoznat sa tim, ili se samo meni desava
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Tarzan

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
3.999
6.426
298
109
The Mighty Jungle
nista cudno, trznes se ujutro mamuran iz sna, odgegas do wc-a i bas kako kazes "posteno se iskenjas" pa popijes 2 litre vode na eks..i odes jos malo odspavat ;)

mene obicno ta potreba za nuzdom probudi ujutro, ili osjecaj da nes nije u redu i da sam nes napravio, e onda se probudis pa se sjetis sta si radio (jedan od gorih osjecaja hh) i ako nisi bas pretjerao slike ti dolaze cijeli dan i polako slazes slagalicu sta je bilo sinoc, a ako je bilo kako bog zapovijeda e onda se i nakon tjedan dana tek sjetim neceg sta sam radio tu noc heheh ;) :knockknock:
 

bakalula

zgodan i nezgodan
Poznanik Foruma
13.10.2013
452
873
93
53
Od Ex-Yu , a probao sam ih podosta, ovo mi je neki poredak,

1. Velebitsko
2. Nikšićko
3. Karlovac
4. Mali Medo
5. Osječko
6. Jelen
7. Žuja

Iako je nekad Jelen bio puno bolji, među top 3 sigurno.

Od stranih,

1. Guinness
2. Trapist
3. Leffe
4. Fosters
5. Carling
6. O'Hara
7. Holsten