Prvi outdor, svaki help dobrodošao

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

marley trix

Aktivan Član
23.05.2012
69
72
18
33
evo napokon lijepog vremena jeeee,sunce hvala ti sto si izaslo za menee :bananica
ne vidim razlog zasto vam ne bi uspio grow,imate volje,i kao sto kaze orange na vise sajtova,rasporedite se vas dvojica i picite.
sta vas bude zanimalo sve pise na forumu i jos jednom sretno
 

Sensi*Jana

Aktivan Član
30.09.2010
223
106
43
51
treba vam savet, evo ovako.Ako ste se vec oprobali u in varijanti ,poznate su vam sve faze koz koje biljoza prolazi.
Nemate zasto da se plasite out a jel tu priroda uglavnom obezbedi sve sto vam treba ,zemljiste,sunce,kisu a vi samo treba da pripomognete malo ako treba.Bilo bi pametno uraditi vege u casicama jedno tri,cetiri nedelje pre nego sto iz izbacite out ,ako ste u mogucnosti.U vege fazi dodavati Slavol ako ga mozete nabaviti sa svakim zalivanjem,nije skup a pokazao se kao odlican,mnogo nice pomaze u razvijanju korenskog sistema.Kad malo ojacaju ako je zemlja na saitu zadovoljavajuca,rastresita mozete slobodno iz casica u nju presaditi a moze i u svaku rupu par litara neke kupovne zemlje ,sve zavisi s koliko love raspolazete i koliko se mislite zezati s tim.Ja do cvetanja i dok cvetanje nebude bas poprilicno izrazeno ,dok naprosto ne budu takve da nam izmame osmeh na lice ne dodajem nista u vodu sem slavola.Mislim da je nepotreno jer svako prosecno zemljiste ima dovoljno hranljivih tvari a biljoze out nisu ogranicene kolicinom zemlje kao kad su in.Kad explodira cvetanje mozete pripomoci prihranom ,do tad cete vec videti sta bi bilo zgodno koristiti u zavisnosti od budzeta kojim raspolazete ,jel treba i toga dosta ako imate vise kom ,pa jos ispadne da nisu auto :)
Uglavnom sadili ste vec in ,znate kako sta treba,kad iznesete out zastite ih od zeka,saveta ste vec mnogo dobili i sacekajte sta ce da izraste.Ako se ispostavi da ne cvetaju u datom periodu kad bi outo vec trebao ,videcete sta cete dalje i uopste u sta to izrasta ,nije bas mala razlika imati indika ili sativa varijantu out :)
Budite pametni imate jedan dugog i o ovoj temi se ispricajte medjusobno,pohvaliti se drugarima o poduhvatu moze samo imati rezultat da to ispricaju i nekom drugom kad zapale :) Kad idete na sait smislite neki dobar alibi da se ljudi s kojima zivite ne pitaju gde povremeno isparite ,osmotrite situaciju aut,al se tu povremeno krecu neki piplsi i kad je najbolje obic biljoze.
U prvo vreme cete otici cesce dok se ne osigurate da je to sve nice krenulo,posle izlazite samo kad treba zaliti a to mozete oceniti i prema padavinama i zemljistu tamo gde zivite.
Uglavnom pametno i promisljeno .Svi mi mnogo volimo ovaj hobi ali ne vredi zbog njega imati nepotrebne neprijatnosti.
Srecno momci ,pa da docekamo neke nice fotke u vasem dnevniku.
 
25.03.2013
22
6
0
38
suncana obala
Sensi* Jana - ti si naše misli pretočila u slova :D najgore će biti vazda istim putem ići jer 2-3 kuće imaju direktan pogled u ulaz na brdo kojim idemo, pa ćemo probat to smanjiti na minimum i da to bude ujutro ili naveče.. Hvala ti na svemu
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Sensi*Jana

cj1980

Banned
Banovan
25.08.2012
83
14
0
43
netrebas hodati tano svaki drugi treci dan pusti biljku da radi obilazak ce ti biti dovoljan jednom tjedno ako iskoristis 5l bocu probusis malu rupu da kapa i stavis je pored bilje i boli te briga ja tako sadim vec godinama doduse neces dobiti toliko veliku zetvu ali bolje manje nego da ti neko plantazu zvekne, zastita od zeke prije se boj stakora ili crbvenog pauka, inace pauk i puz rjesi tako da pepelom zasipaj oko biljke a od stakora postavi neku mrezu cirka 20cm od zemlje prema gore
 
  • Sviđa mi se
Reactions: cannabis!
25.03.2013
22
6
0
38
suncana obala
ma mozda nije lose staviti mrezu oko biljoza jer oko sajta je gusto rastinje visine cca 2.5-3 metra na nekim mjestima a put do sajta je zaklonjen gustim granama i dolazimo do njega bukvalno puzajuci.. tako da je sigurnost 99% na nivou, a sad mene zanimaju sljedece informacije :
1. za vegetaciju koje je stajsko đubre najbolje, kravlje, ovcije ili kokosije ili mix neki ?
2. od hemije, sta je najbolje davati u periodu vegetacije a sta u periodu cvjetanja ?
3. u zemlji smiju li biti sitni kamencici ?
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
cannabis! je napisao(la):
ma mozda nije lose staviti mrezu oko biljoza jer oko sajta je gusto rastinje visine cca 2.5-3 metra na nekim mjestima a put do sajta je zaklonjen gustim granama i dolazimo do njega bukvalno puzajuci.. tako da je sigurnost 99% na nivou, a sad mene zanimaju sljedece informacije :
1. za vegetaciju koje je stajsko đubre najbolje, kravlje, ovcije ili kokosije ili mix neki ?
2. od hemije, sta je najbolje davati u periodu vegetacije a sta u periodu cvjetanja ?
3. u zemlji smiju li biti sitni kamencici ?

Ako koristiš izmet netrebaš kemiju....ja bi se kladio na kravlji al sacekaj da ti odgovori neko s više iskustva s izmetom....al ono što znam je da se sa izmetom sajt pripremi ranije....ovako neznam koliko je efikasno
 
25.03.2013
22
6
0
38
suncana obala
Negdje na visini 1/3 brda, kroz sredinu se proteže koziji putić, do pola brda ima šume a kasnije golotinja, krš sami xD
nemoj mi reć' da je to to da ne bude :kenny_revenge: haha, salim se :D
 
12.04.2013
30
13
0
Ako je kozij putić jedini koji ima onda to nije to, ovde ima i normalana uska cesta kojom mogu i auta da prođu. Ali sve ostalo što si do sada opisao odgovara :)
 

Sensi*Jana

Aktivan Član
30.09.2010
223
106
43
51
Ola momci, ako raspolazete stajskim djubrivom svakako da ga mozete iskoristiti,nema boljeg od prirodnog.Znaci sve ono sto se u jednom poljop. domacinstvu skuplja na jedno mesto da bi se iznelo na njivu (tov svinja,krava,bikova,ovaca) kokosiji i golubiji ne suvise je jako ali se kasnije u fazi cvetanja moze iskoristiti za prihranu.Ako mislite da ga koristite trebalo bi ranije ,znaci vec sad pripremiti rupe.Iskopate rupe sirine asova x 4 u kocku, jedno asov ipo duboke i na dno rupe stavite pola prosecne lopate djubriva i lepo svu zemlju vratite u rupu i visak od gore ,tako da dobijete kao male kupe i lagano izravnajte povrsinu lopatom.Nemojte nikako da pokusavate nogama da je utisnete,dok budete sadili sleci ce se sama.Ovako se pripremaju rupe za vecinu biljaka kao sto su lubenice,dinje,bundeve,paradajz ,sve ono sto se sadi u tzv. kucice.Stavlja se na dubinu asova iz razloga sto koren treba da dodje do toga tek kad se korenski sistem razvije tj. biljoza malo poraste, usled vlage tope se hranljive travi tako da ih biljka moze uzeti.
Od golubijeg izmeta (bolji od kokosijeg,jer ruckaju bolju hranu )mozete napraviti rastvor za prihranu ,ali tek za fazu cvetanja i to kad cvetanje bude bas izrazeno,jer do tada ako budete stavili stajnjak u rupe im def. nista ne treba.U kantu od bitempere (kreca)koju mozete odneti na sait i negde ususkati sipate jedno 10,15 l vode i dodate manju lopatu golubijeg izmeta koji cete ostaviti da stoji makar jedno 14 dana i svaki put kad izadjete dobro promesate i zatvoritu kantu.Kad pocnete zalivati prvo pocnite sa manjom kolicinom da zalivate, jedno 2 dcl po biljci pa polako pratite kako joj se to svidja .Prihrana od golubijeg izmeta je dosta jaka i ako se pretera moze da sprzi biljozu ,tako da netreba preterivati u pocetku.Kad vidite da je dobro prihvata mozete ovim zalivati jednom nedeljno i polako povecavati kolicinu.
Nadam se da ce te nas skoro obradovati jednom fotkom saita :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: usrname
25.03.2013
22
6
0
38
suncana obala
Zdravo raja, kao što smo i rekli da ćemo posaditi tako smo i učinili, al zbog nedostatka znanja i zbog viška buba imamo male, nazovimo ih problemčiće haha..
Imamo ukupno 6 biljaka, jednu smo dosta ranije presadili i evo je dogurala do, pretpostavljamo cvjetanja i našoj evidenciji 27 dan.. Al ono što nas brine je to da nema kristala i je li normalno da u 27 danu cvjetanja nema ili ima kristale ? Malo smo u bedu da nije herm, jer ima neke čudne izrasline haha, ne znam koliko možete zaključiti iz sljedećih slika jer su slikane mobom od 3 mpx, na biljozi ima živine kakva se ne spominje u knjigama jebo ih kupus..

8652_600438266642003_56014753_n.jpg
 

iggim

Aktivan Član
22.08.2012
69
343
53
39
ne znam brate ali meni se ovo cini kao da je poraslo iz semena oprasenog industrijskom konopljom,ali opet to je moje misljenje. poz