xp-g i slično led

Hempatia Soma Seeds Herbies Headshop
16.02.2010
1
0
0
34
Zanima me da li netko koristi ledice xp-g tipa. Bila bi to izvrsna nadopuna postojećoj svjetlosti. Sunce svijetli iz jedne točke a nebo sa svih strana. Nebo svijetli plavom bojom. Mi ne doživljavamo da jako svijetli jer nam je oko prilagođeno tako da možemo gledati u nebo i da nam ne smeta. Zato su plavije toplije svjetlosti manje iritantne za oko. Plava svjetlost ima kraću valnu dužinu, titra brže i zbog toga ima veću energiju koja se izražava u kelvinima. Ne bih htio veliki račun za struju.:violent018:i mislim da bi nova tehnologija to omogučila ,možda. Crvena služi za reguliranje hormona. Plava za rast. Nije čudo što su biljkice odabrale plavu za fotosintezu. Ima veču energiju i svijetli sa svih strana. Biljkice preko vrste svjetlosti, sunca ili neba ispipava svijet. Ovisi šta je osvjetljava tako se i ponaša i tako raste. Pa možda bi odlična kombinacija bila postaviti plavi led sa strane a crveni odozgo, kojim se reguliraju hormoni. Čini se da crvene onda nije potrebno tako puno i da je moguće jako gusto zasadit na malo prostora. Kad uzmem u obzir da ledice ne griju i da neke daju preko priblizno 160 lumena po watu čini mi se :icon_biggrin: ok. Se varam? Svatko priča svoje ak kužite i svak hoće ispasti jako pametan. Evo na kraju veliki upitnik?
 

kiLDer

Aktivan Član
07.11.2009
290
17
0
48
Imas temu o led diodama. Led diode su bez sumnje buducnost,ali za sada samo to jer osim retkih pokusaja,nije masovno zastupljeno zbog svoje cene... Kazes 160 l po watu? Znaci da bi imao luena koliko od jedne 400w hps npr treba ti 300-400 dioda. Potrosnja u tom slucaju izadje slicna ali cena 3-10 puta veca... Ali ako hoces slobodno probaj pa nam dokumentuj i javi. I onako nam treba novih stvari i saznanja.
Ne greje 1 dioda,ali kad ih naguras 300-400 na malom prostoru...
 

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.237
1.611
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
Ledice su super za vegetaciju i klonove , ali za cvjetanje ...nikako . Jednostavno nije to to . Na jednom stranom forumu se vrši službeni rxperiment vezan uz razne led panele . Ni jedan od tih skupljih panela se nemože mjeriti sa hps-om ... Ako neželiš potrošiti puno struje po meni je bolja opcija cfl nego Led , iako bih volio jedan LED grow na vutri.org :)

Sretno