Crtica o...PRAVILNIK(u)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

Barbarossa

tata brada
Poznanik Foruma
20.12.2014
2.688
26.638
1.058
Jugoistočno odavde
Dok sa klincima nakon nedeljnog kupanja gledam maraton crtaća i borim se ostacima svojih nerava sa njihovim dosetkama i lukavštinama, dođe mi jedna svetla misao o Pravilniku Vutre sa kojim sam se zapravo upoznao kroz karakter onih koji su mimo njega išli i o njega se saplitali dok su pokušavali da dokažu svoju važnost, zaboravljajući samo jednu sitnicu...da je boravak ovde PRIVILEGIJA, a NE PRAVO.
I dok zapisujem ove intimne komentare savesti, pomalo postiđen stojim pred tom stavkom, pred svakom stavkom tog Pravilnika, koji je suština ovog Vutra sveta i osnovni razlog snage i opstanka foruma.
Iako sam po dolasku ovde duboko verovao u nepogrešivost svoje svesnosti i socijalne inteligencije, brzo su me demantovali slični "frajeri" koji su kao imperijalističke vojskovođe upadale na forum, a odlazili poniženi i argumentovano upakovani u svoju sujetu...
Verujem da taj Pravilnik mnogima umesto sujete zauzda glupost, onu nepriznatu, bogom danu glupost zbog koje budeš upozoren milion puta, samo zato jer si bio lenj da pogledaš u šesnaest stavki; da odvojiš trideset sekundi pre nego se upustiš u dalje istraživanje ovog divnog Vutra sveta.
I vodim često tako samotne razgovore sa sujetom...pa čak se i ona slaže da sam imao sreće što se nikad nisam ozbiljno ogrešio o tih šesnaest stavki...
Mnogi nemaju takvu sreću...ne, ne, ali znam sigurno da imaju tih trideset sekundi dovoljnih za "spasenje"...
Možda će to delovati prilično štreberski, ali zaista treba pogledati Pravilnik odmah na početku, kad smo "najpametniji" i znamo bolje od svih, pametni gotovo do te mere da pomislimo da bi i sami mogli da napišemo Pravilnik...i to bolji...
Ja nažalost više nisam "pametan" kao nekad i čini mi se da manje znam nego nekad, samo sam postao jednostavniji... a biljke i ljudi to znaju da cene.
Jutro me zatiče nad istom ovom Crticom i mislima o tome kako se nakon toliko godina još uvek slobodno izražavam ovde; kako zapravo nemam toliko PRAVA koliko PRIVILEGIJE da mogu makar kroz Crticu da naglasim važnost jedne takve stavke od šesnaest stavki koja sa zove PRAVILNIK :vutra::respect:

https://vutra.org/threads/pravilnik.10131/
 
Poslednja izmena:

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Prijatelj Foruma
30.03.2011
1.204
6.193
258
Zakon nikada nije zavisio od onih koji ga krse, ali mnogo zavisi od onih koji ga sprovode.
Iz navedenog proizilazi da je privilegovan, iskljucivo, onaj koji pravilnik krsi i ostane nekaznjen, jer je licno zaduzen da isti sprovodi.
Moc nad nekim, povlastenost u odnosu na druge je privilegija. Slatka mala samoobmana, koja ima rok trajanja.

Ahh, vjecita teznja insana da bude privilegovan, yebes pravo i nosioce prava.

Jednog dana "privilegovano" se ulogujes na forum i vidis da ti se neko posr'o na trud, bez ikakvog osjecaja potrebe da ti bilo sta obrazlozi.
Mozda bi i obrazlozio, da zna razlikovati pravo od privilegije.