Dnevnik sa mog balkona

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

brujo

Aktivan Član
03.04.2014
151
339
63
Pa super su ti biljčice!
Samo nastavi sa treningom.
Krenila je cvitat. Crvena plantela je odličan izbor za dohranu, samo polako. Startaj obavezno sa manjom dozom od one na deklaraciji... Sritno!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bandog
23.09.2011
23
64
13
Pokusavam, trudim se da im stvorim koliko toliko dobre uvjete... Prije tri dana sam opet ponovio LS , zatim sam im dodao zemlje, ucinio da bude rastresita i umjesto ove crvene Plantele ubacio sam joj tecno gnojivo, koje je za biljke u cvatanju....Ne znam koja je tacno prehrana upitanju jer je rijec o koktelu-pitao sam jednog gospodina sta on koristi za svoje biljke, opisao mu situaciju( naravno nisam rekao o kojoj je biljci rijec) i dobio sam ovaj koktel. Primjenjuje se tako sto se sipa voda biljkama, pa kad tako reci procuri voda poslije 15min. dodas koktel...taj je fazon isti kao plantela crvena... temperatura je oko 20C mada sunca nema nigdje tako da imam osjecaj da cvetanje i bas nije uzelo maha, al bitno je da je krenulo. Stavio sam samo malo koktela pa cu pojacavati dozu. Evo slike
IMG]http://i58.tinypic.com/2vvj9eu.jpg[/I

[URL="http://i60.tinypic.com/25q6fbp.jpg%5B/"]http://i60.tinypic.com/25q6fbp.jpg[/[/URL]

[IMG]http://i59.tinypic.com/1zxr2wg.jpg

PS hvala na instrukcijama ovo sve dosad je uspijelo zahvaljujuci vasim savjetima !!
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.265
35.809
2.698
Weed California USA
Izbacio si crvenu plantellu i dodao tekuce gnojivo za biljke u cvijetanju? ...jel ti rekao taj lik za koje biljke je taj koktel i sto je sve unutra?
...taj "fazon" da se plantella dodaje kad zalijes biljku sa cistom vodom....neznam bas cemu to...nisam cuo da se to radi. Zamutis i zalijes kad je suho ili skoro suho.

Postoje gnojiva za neke biljke koja ne pasu cannabisu i mozes skurit biljke. (za kortenzije ako se ne varam, nisam siguran)
 

brujo

Aktivan Član
03.04.2014
151
339
63
Ja se na tvom mistu ne bi kocka, nego puca na sigurno sa crv plantellom.
I prije bi napravia mini flush (zalit sa 10–15l vode). Vidin da imaš par žutih listća, to počupaj prije flusha i onda pažljivo pognoji i vidit češ odma napredak...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: irieman
23.09.2011
23
64
13
evo me sa novim slijama :) krenulo je cvjetanje, naravno i nova pitanja :)

1zq8rgn.jpg


103vmoi.jpg


291ooy9.jpg


jedan close up :)

IMG]http://i59.tinypic.com/2vmdh1j.jpg[/IMG]

pitanja:
- počela je da pušta jak miris, sad na koji način da ga ako moze prekrijem jer je na balkonu?
- jutarnja temperatura je 5+C dnevna oko 10/15 max. sunca baš i nema, imali koja tu solucija da joj ubrzam cvijetanje il da joj poboljšam uvjete il je to normala ?
- zaljevam je onako kad vidim da joj treba znači 1x u sedam dana il čak 10 da nastavim tako ili..?
 
23.09.2011
23
64
13
PS. ako nastavi ovako da miriše, malo je reći da sam KAPUT, ali fakat, to mi je primarni problem sad i rado bi je pustio da što duže cvijeta.....i još jedno pitanje po slikama, u kojoj je fazi? ako znate i koliko joj treba za full zrelost ?
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.265
35.809
2.698
Weed California USA
Miris nemres nikako maknut...mozes probat prikrit sa nekim osvjezivacima i gelovima....ali ipak je to vani.
Ako ti je toliki problem miris, mozes jedino sklepat neki improvizirani box sa nekih 4x2700K(23w+) cfl i zavrsit to unutra. (ja bi tako napravio, jer ce samo sve jace pocet smrdit ;) )
Zaljevanje ako si do sada tako zaljevao i sve je bilo ok, onda nastavi tako i dalje.
Temperatura je takva kakva je....nemres nista tu napravit niti ubrzat. Neznam scime gnojis al vidim da se oporavila od onih koktela i da joj nista ne fali.
U fazi je....da je pocela cvijetat fazi :) Ima tu jos do kraja.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bandog

brujo

Aktivan Član
03.04.2014
151
339
63
Prijatelju, to šta ti jako miriše je super (obećavajuće).
A to da će neko namirisat, teško...
Ipak je to vani (balkon), mora bi bit baš osjetljiv nosić, a i izvježban, da pripozna miris (to mislin za suside, od ukućana ne možeš sakrit)
Ali, skroz te razumin i ja san pun paranoja, za svoj balkon grow, tih i još drugih raznih (da ti ne punim glavu :)). Samo opušteno.
U nas se kaže, ako nešto očeš sakrit, ne misli na to. ;-)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bandog

Fukmondo

Varemengo
Poznanik Foruma
27.10.2006
767
481
113
neki sprej ili gel od lavande ili prave mada sumljam da je jos ima...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bandog
23.09.2011
23
64
13
Brujo prijatelju, ne mislim o tome da mirise kao luda, itreba da je takva al jednostavno nekad te opali paranoja i tu si upravu..sad bi je capnuo, al bi bilo steta-u cvijetu mladosti :).....ne meditiram uopste na to, al eto kontam preventivno.....
 
23.09.2011
23
64
13
Stipe, iznenadićeš se kad ti kažem da je zaljevam onim istim koktelom :) al ne pretjerujem :) Nisam uzeo Plantelu jer sve je ovo za mene novo i još uvjek experimentišem...znam sad idu kritike, al dopustite da vidim kako ide sa ovim. Još je ostalo da se raspitam koji je koktel tačno, jbg lijen sam :) u najgorem slučaju ide flush pa če valjda se recover, al mislim da je ok rezultat sa ovim koktelom za sad.
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.265
35.809
2.698
Weed California USA
Nista ja ne kazem...ako funkcionira onda ok, a vidim da funkcionira. U pocetku si isao na rizik, izbacio se nesto provjereno i stavio nesto na svoju ruku i biljke nisu bas lijepo odreagirale...zato sam ti i napisao ono. Teraj dalje koktel i bit ce sve ok, nema nikakvih kritika ako funkcionira. Moguce da u tom koktelu ima previse dusika koji vise nije toliko potreban u cvjetanju, gledam lisce na slici desno, vrhovi su poceli malo reagirat, i lisce je prilicno tamno. Ne mora bit da sam u pravu, al bilo bi dobro saznat sto je u tom mixu ;)
...neznam zasto se tolko paranoiras za miris....imas biljku koju mozes sakrit u djep :D i da dodje do nekih problema, pojedes ju, bacis u wc haaha, sta ja znam....nije to neka kolicina. opusti se malo.

e da....nemoj pisat post ispod posta...imas dole desno opciju "edit"
 

Domar

Aktivan Član
13.02.2013
186
174
43
31
Beyond the smoke screen...
Ma za miris ne brini ako nemaš drota u zgradi jedino tko te može skužit je još jedan grower! Meni susjedi svaka 2 mjeseca kuhaju neko meso, majkemi smrdi ko da ljude kuhaju al neću im policiju zvat jer mi nešto smrdi! Nikad nisi osjetio biljku koke, jel bi znao da je neko sadi... Trava smrdi na drač, nekom ko nezna mozak će povezati sa ambrozijom ili nekim drugim od tisuću biljaka koje oko njih završavaju ciklus cvjetanjem!

Ide to lepo samo smiri paranoju ;)
 

CilI

Habanero Maya Red
Banovan
24.10.2012
5.179
7.241
258
54
Texas,USA
Cannabis izdrži do -7, jedino nesme bit premokra zemlja. Možeš posudu dodatno malo izolirati.
Ja imam sativu vani i da je sneg je ne skidam. Jedino da je jak minus.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bandog
23.09.2011
23
64
13
Dnevnik je finito. To je to za ovu sezonu :) pa da zakljucimo ovo do sad:
Balkonska varijanta
-sjeme je N.N(ulicna varijanta)
-saksije srednje velicine( vece su sigurno bolja opcija)
-zemlja je ovogodisnje pakovanje obicna svjeza zemlja u pakovanju
-konopac i mali sarafcici
-LS trening (kad malo bolje skontas, nije nikakav trevor, cak je i meraja pratiti biljke pod stresom i gledati rezultat )
-zelena i crvena plantella( nikakvi koteli, ja sam se poigrao i isao na srecu a svasta je moglo da bude, zato provjerena varijanta Plantela )
-miris se ne moze anulirati znaci kuliraj do daljnjeg-malo ko stvarno konta sta je u pitanju
-flushiranje obavezno zbog ukusa
-biljka dubi na glavi :) (okacena je naopacke)
-hedovi ce definitivno odstojati u tegli barem mjesec dana( lazem sebe , lazem i druge)

Naravno ovo sve je pod dirigentskom palicom iskusnijih grownera...Hvala vam svima :) Sto ste imali strpljena i nesebicno podjelili samnom iskustvo i doprinjeli da se izvuce maximum iz biljoza :rasta1: raja tnx jos jednom.
 
31.10.2014
104
161
43
44
Montevideo,Urugvaj
bogami to je ljubav :) za drugu sezonu oboji balkon u bijelo tako ćeš dobit puno reflektirane svjetlosti jer je to vaše sunce preslabo prema našem :) i pusti ih da rastu (kad ih topiraš poremeti im se težište pa se lako prevrnu meni je tornado prepolovio berbu poslije sam zaljepio pitare :)ako narastu previše zaveži na nju(bolje na ogradu ) nekoliko velikih upadljivih plastičnih cvijetova pa će susjedi mislit da je cviječe ...i obavezno nabavi venti pot
 
  • Sviđa mi se
Reactions: bandog
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.