Humbloldt: Blue dream & Bubba's Gift, out by Minja

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

BA-KA-LU-LA

Aktivan Član
03.03.2017
77
527
83
Po jutru se dan poznaje a to znaci da ce biti jedan od naj dnevnika. Moje dame su isto krenule ali san lijen sa dnevnikom, ali cu bar zakaciti koju slikicu. Sretno minjaaaaa!!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Minja3

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
Hvala @BA-KA-LU-LA :)


4.4. uveče stavljene i ostale semenke na klijanje.
Ovde kod mene vegetacija kasni i po dve nedelje u odnosu na niže predele pa ipak moram da uvatim priključak i poranim deset dana pre planiranog tajminga za setvu :) Sve su fino krenule :)

Prva biljka dobila jedno bojažljivo đubrenje uz zalivanje i dodala sam još zemlje u saksiju.
Slobodno upija sunce na terasi ovih dana , ali sad je vreme opet kišno i ladnjikavo. Sva vegetacija je krenula, voće cveta , maslački ... sve buja na radost :)


ps: za dodatnu sigurnost i zaštitu instalirajte browser TOR koji vam sakrije IP adresu i svaki put da novu - koristim ga za pristup forumu - po preporuci, iako sam objasnila da je i forum zaštićen ... paranoje nikad dosta ... :)

https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html#windows
 

Prilozi

  • DSCN8835.JPG
    DSCN8835.JPG
    70,6 KB · Pregleda: 61
  • DSCN8836.JPG
    DSCN8836.JPG
    190,2 KB · Pregleda: 63

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
DSCN8837.JPG
Prvi red - blue dream
Drugi red - babaz - vidno manje biljčice, ali su jedre .. ova u sredini ostala bez kotiledonih listića ali gura i ona ..
Ovo u trećem redu niklo samo u saksiji od prošle godine, greota da joj ne dam šansu :)
 

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
Biljke su mi stagnirale zbog tmurnog i hladnog vremena ... poslednjih nekoliko dana nisam ih iznosila napolje jer je padao sneg .. bile su pored prozora .. a i ta terasa na kojoj su inače je južna , pa nemaju direktno sunce ceo dan .. jedino da im menjam terase za pre i za popodne ... nemam ideju ..
ali nadam se da će konačno lepo vreme i da će da nadoknade

bilo je i jutarnjih mrazeva pa su mi neke biljke po dvorištu sparušene .. voće isto ne izgleda lepo ..
 

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
DSCN8916.JPG

Pre presađivanja ..ostavila sam ih bila malo dublje u saksiji da mogu da dodam zemlju i prekrijem stablo .. DSCN8917.JPG
Blue dream stigo do trećeg sprata ..jedva ...

Presadila sam ih u veće saksije . Sve su bile pustile koren do dna ovih manjih saksija sem ove najveće .. što me čudi .. verovatno je zato i stagnirala ovoliko . videla sam samo jednu žilicu .. a ne mrežu žilica kao kod ostalih ... zalivene u još boljoj zemlji ..
sve po ps-u samo kad sam podigla ovaj plato da ga prenesem na drugu terasu gde prelazi popodnevno sunce .. sinulo mi je da ovo presađivanje baš i nije bila dobra ideja ako treba na leđima da ih prenesem do sajta ... :rolleyes:..sad imaju bar deset kila sve zajedno .. u litrima nemam ni pojma možda 6x3 litra ..najverovatnije neće ići sve odjednom .. :)

DSCN8918.JPG

I za kraj ovog javljanja - "hint" za kod frizerke kad tražite kosu - da vam ne bi bilo neprijatno - recite da vam treba da terate krticu iz dvorišta - a istovremeno i proverite delotvornost - dal ljudska kosa zaista tera divlje životinje ... ovo sam našla u savetima kako se izboriti sa krticom a da je ne kokneš ..nego samo oteraš , bar kod komšije ... za moju gošću na travnjaku sam ubacila gomilu lišća od zove koje smrdi ... i nema je još uvek već desetak dana .. ali nađoh i ovo za kosu ... :)
 

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
Dnevnik .... dragi dnevniče ..sad ću da te spamujem , sama sebe ... ne mogu samo da slikam biljke ... od zorta danas ... nemam ni volju da ih slikam posle maltretiranja ..

Elem ... čitam sinoć neki tekst o legalizaciji u Makedoniji i pompezne napise u novinama, tipa Kurir .. NIČU POLJA MARIHUANE U MAKEDONIJI ...

Malo morgen niču ... Izgooglam uslove za otvaranje pogona za proizvodnju medicinskog kanabisa i imam šta i da vidim:

Dozvolu može da dobije samo pravno lice.
Mora da zaposli AGRONOMA I FARMACEUTA pored ostalih čupkača korova.
Objekat mora da ima video nadzor
i ogradu od 4 metra sa tri reda bodljikave žice na vrhu.


blablabla .. dalje - kad se bere mora da se vodi evidecija kolko mokro kolko suvo .

Kad mokro bude suvo , pravno lice MERI i pakuje u papirne kese i nosi u apoteku -
UZ PRATNJU POLICIJE ZA ČIJU USLUGU OBEZBEĐIVANJA - SAMO PLAĆA !

Znači monopol i nerealne cene i dalje ostaju , samo se sele u legalne ručice tajkuna i miljenika ministra koji daje dozvole i uzima tal ... tako znači izgleda legalizacija - TA- DAAAA !

Pravno lice koje bude nevaljalo i oće nešto da mućka - tj da da nekom bolesnom jadniku gratis neku kapljicu ulja - može za to delo isto da zaglavi zatvor ko i da nije u dilu sa državom ...
Zatvor je od 3 do 12 godina ...

Paleptehebo! A zašto na primer i ta apoteka u koju se odnese suva materija radi izrade maslo od kanabisot - nije POD OGRADOM OD 4 METRA S BODLJIKAVOM ŽICOM NA VRHU . Gde to tačno putem kanabis prestaje da bude opasna droga - a isto to kad se kupi u apoteci posle hiljadu i jednog papira dijagnoze,pečata i uverenja postaje lek... ako nesrećnik bude imao sreće da dočeka taj momenat !!!!

Ljudska gluposti , večna li si ... i onda mene , pored besa obuzme i paranoja ... šta da radim ako meni upadne u kuću neki nezvan ili nenajavljen gost ? kud ću s onim saksijama , a da ne polomim biljke itd itd ..

Rešim da ih sve nanovo , ubacim u prerezane flaše od dva litra, jer njima treba prostor za pružanje korena do presađivanja, a ne treba im širina saksije da bi rasle do presađivanja na sajt .. za kojih dve tri nedelje ... Mislim .... moja sigurnost i sloboda ... ipak su važnije od dobrobiti mojih sadnica koje treba da budu spakovane - ready to go or to hide ... ..a ne da mi se šire tu ...bzvz..

Zamišljeno - započeto ... Ponovo sam rastovrzla sto u dnevnoj sobi za operaciju presađivanja ... ali nešto mi ne dade ... ajd neka ih još danas ..mislim samo što sam ih presadila neki dan ... i tako mislim se oću neću .. i primetim kako mi se jedna od bubba omuljila ... kao da počinje da vene .

Uvati me panika i otkopam je pažljivo, isperem koren , koji se, gle čuda zadesio baš oko grumenčića đubreta ... ffffffffffff .... ubacim u čašu s vodom i posmatram .
- Neeeemoj da umreš , plizzzz ! :(

Srećom, čitala sam ovde o ispiranju prekomernog đubrenja .. pa i ja uradih tako. I biljčica podiže svoja dva listića . Nije krepala , a nadam se i da neće . Sad ako bude promenila s-pol ... ne mogu da se ubijem. Sve ovo se odvija u sobi sa zadnjom terasom , ne kako sam planirala u dnevnoj ... kad čujem neko mi kuca na ulazna vrata .

Ne očekujem nikog, niko se nije najavio ... i izađem blatnjavih ruku, zatvorim vrata od kritične sobe - kad ono moj drug koji živi 200 km od mene BANUO da me iznenadi bez najave .

OooooooBože!

- Kakvo divno iznenađenje ! - Ajde uđi (u dnevnu sobu) ! Sedi , saće kafica ... PA, ODAKLE TIIII ???? OMG ! Baš sam se iznenadila ...nemaš pojma koliko !

Šta ima novo ? :) :) Ma ja evo ništa, mlatim se oko nekog rasada, bosiljak , nikako da nikne ...



Biće da mi treba mentor ali i psihoterapeut ... prekombinovala sam .. jedva čekam da ih odnesem na brdo ... a još su malee :watch:

smiley9934smiley9934smiley9934
 

Imbra Presvetli

Prijatelj Foruma
19.06.2012
1.292
14.581
358
Ovo vise dode ko stand-up komedija nego dnevnik....:D ali je zabavno.....ajde to su slatke brige ako imas dobro pripremljeno mjesto za biljke
Nemoj hranit/gnojit premlade biljke i gledaj da ih cim manje premjestas s mjesta na mjesto....i opusti se po pitanju vremenskih uvjeta....sad ce to uskoro....a do onda ih pazi i mazi jos malo....U svakom slucaju zelim srecu u nastavku
 

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
Ma ... ja volim da komplikujem...
Sad sam mirna, biljke su u "transporteru" i ako mi bane neko lakše mi je da ih sklonim i zabarikadiram ...nego onako u velikim saksijama u onom velikom platou što su bile ...
Ide prvi maj, gosti .. hahhaha ovaj put najavljeni ... :)
DSCN8920.JPG
Sad se konačno primećuje da rastu... Ove dve zajedno su domaje, njih ostavljam za vežbanje zahvata i neću da ih nosim na isto mesto sa ovim ostalim gospojama ...
Flaše su presečene visoko, tako da imaju dovoljno prostora nadam se ... do seobe ...

Bajdvej, golubije đubrivo je stvarno fenomenalno. Imam neke ribizle u dvorištu pored ograde koje su tavorile nekoliko godina , bile štapići sa nekoliko listića kao kad su i posađene .. Pre mesec, dva sam ih zalivala rastvorom sa golubijim đubrivom i poludele su , sve su pustile nove izdanke ima čak i ribizli ... hahaha .. čudo ....
pop.gif
 

ChiliHead

HOT GROWER
Prijatelj Foruma
20.09.2013
2.265
11.155
358
Tomorrowland
Imaće one tu dovoljno prostora za koren do presađivanja out,ne brini :)
Ostatak znaš...kad budeš presađivala out iskopaš rupu bar 30x30x30,napuniš dobrom kupovnom zemljom i to je to. A i ne moraš da kopaš ako ti je plodna zemlja na sajtu,samo je malo raskopaš čisto da ne bude tvrda i nabijena,samo ćeš morati češće da đubriš,preporučujem Plantelu list i cvet za out,jeftina je a završava posao :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Minja3