KANDŽE

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

m@l@

Aktivan Član
18.12.2012
186
121
43
49
tražila sam o tim kandžama, ali nisam našla, zato sam i otvorila tu temu :p
može biti da je ph, jer sam ju do sada samo sa destiliranom zaljevala i nije bilo nikakvih problema.. zadnja 2 zaljevanja sam pomiješala sa odstalajalom piparom.. moram dest.kupit.
i još jedno pitanjce: jel ima smisla perlit gore na površinu zemlje stavit?
 

m@l@

Aktivan Član
18.12.2012
186
121
43
49
kad sam sadila nisam imala perlita pa sam stiropor nadrobila, ali sam mislila da možda ima neke svrhe gore ga sad stavit, al ne bum jer nema smisla.. stavit ću ako ću ju presađivat, a trebala bi
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.998
34.386
2.598
Mala imas nekakav poseban razlog zasto koristis destiliranu vodu za zaljevanje?
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
destilirana voda ti nije najsretnije rijeshenje...
destilirana voda je ocishchena od svega...shto znachi da nema i neke, za biljku korisne, elemente koje obichna voda iz pipe ima...tako da ..ako se zaljeva iskljuchivo sa destiliranom ( ili chak sa RO vodom ) potrebno je dodavati Cal/Mag dodatke tj. kalcij i magnezij..
sve u svemu..destilirana voda zaista nije najsretnije rijeshenje...puno bi ti bilo bolje koristiti vodu iz pipe ...kojoj chesh korigirati ph sa npr. limunom ( mislim da se mozhe rechi da je jedna zhlichica na litru vode neka..onak napamet...srednja mjera sa kojom mohesh korigirati ph sa 8 na oko 7. -kod mene je ph oko 8 i ja moram staviti 2 zhlice limunova soka da bi spustila na 6,5 )..
takodjer nemoj koristiti ustajalu vodu iz pipe...puno je bolje nekako malo prozrachiti vodu i na taj nahin potjerati tj. natjerati na isparavanje klor...npr. sipash vodu u nekakvu vechu kantu-lavor i par puta presipash iz jedne posudu u drugu-onako sa nekakve visine-kao kada zhelish ohladiti tekuchinu...tako chesh se rijeshiti bar dijela klora..
neki koriste i zrahne pumpe za akvarije ( + shupljikavi kamen ) kako bi obogatili vodu kisikom + rijeshili se tih isparivih elemenata poput klora.

inache.kandzhe se mogu pojaviti zbog pretjeranog gnojenja, vishka vlage i, u neki sluchajevima zbog prevelike temperature - list se nekada pochne uvijati prema gore ili prema dle...ili se stranice lista pochnu savijati prema unutra-pogotovo mlado ne potpuno razvijeno lishche na vrhovima-zbog blizine lampe.

( glava me boli da jedva gledam.tako da..oprosti/te ako je malo zbrdazdola ili nejasno...)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: m@l@ and maverick

M a n d o r

Banned
Banovan
12.01.2013
720
747
113
m@l@ je napisao(la):
Koji su sve mogući uzroci pravljenja kanđi na listovima?
Hvala
Previse Azota
Biljka ce dobiti tamno zeleni izgled. Stablo ce biti krhko a korenje nedovoljno razvijeno. Listovi ce se savijati pri krajevima i izgledace kao kandze. Moze da napravi probleme sa kalcijumom.

Uzroci
Previse vode i premalo organskih jedinjenja moze izazvati nedostatak. pH 6.8 je savrsen za N.
Potrudite se da biljke ne budu izlozene prevelikoj hladnoci jer moze usporiti uzimanje N iz zemlje.

Ustvari evo ti izvor da ne kažeš da nema na forumu.... ;)

https://www.vutra.org/topic/1257-vodic-za-bolesne-biljke-i-nedostatke-u-prihrani/
 
  • Sviđa mi se
Reactions: m@l@