Klijanje - rast u casi - presadjivanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

dupla-stotka

Aktivan Član
29.04.2011
99
2
0
31
mnoge stvari nisi reko kao sto ti je vec receno. mada u autdoru (racunajuci na ovo vreme kakvo je trenutno-budjavo) treci sprat listova je sasvim normalna brzina rasta. s'obzirom na moje iskustvo.
sto kaze orbit: videces kako ce se skoro DUPLO ubrzati rast kad izadje sunce :D
a i u toj pocetnoj fazi najsporije raste biljka. kad pocne da vegetira to je cudoviste. trebao bi to znati posle 4. godine ;)
u svakom slucaju, srecno :D
 
05.03.2012
15
0
0
39
pozdrav, nikako ne mogu da nadjem primjer,
je li preporucljivo proklijati, staviti u saksije (1l) u kuci,
u ormaru (mozda pod nekim svjetlom/sijalice +ventilator)
ili na prozoru (je li bolje svjetlo/sunce)
i prebaciti na kotu..
takodje me interesuje koliko cesto bi morao u obilazak (jer je kota 5km ili 15km, imam dvije;)
umalo da zaboravim, dobio sam early girl, posto sam trazio nesto otpornije jer sam bas newgrowborn..
Early Girl is exceptionally suited for a pot on the balcony because it stays small and only has few branches. This outdoor plant is the number one in terms of growing and can have large buds with a flowery smell that smoke like an original Indica.
• stoney/high • pure indica • Flowering time: 8 weeks
*(Harvesting in the middle of September)
Growi Seeds Amsterdam
hvala unaprijed..

 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
Možeš i jedno i drugo i treće,i na umjetnoj rasvjeti,i na prozoru,i u bašči...i u čaši,i u litrenoj i u većoj....a možeš i direktno van.Moš' kako oš'.
Možeš ju zalijevati svaki 5 dan,svaki 10ti dan,možeš i uopće da ju ne zalijevaš...sve ovisno o mjestu,položaju sajta,vremenskim prilikama.:ridinghorse:
 
05.03.2012
15
0
0
39


VenloNL je napisao(la):
Možeš i jedno i drugo i treće,i na umjetnoj rasvjeti,i na prozoru,i u bašči...i u čaši,i u litrenoj i u većoj....a možeš i direktno van.Moš' kako oš'.
Možeš ju zalijevati svaki 5 dan,svaki 10ti dan,možeš i uopće da ju ne zalijevaš...sve ovisno o mjestu,položaju sajta,vremenskim prilikama.:ridinghorse:

Lokacija je Sarajevo, klima je..kakva je..
Koliko bi je trebao drzati kuci i kojeg je datuma izbaciti van (preporuka neka)..
upravo sam ih stavio u mokre maramice..
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
pa planiras li saditi u neke manje posude, ako da, posadi pa prebaci posle prvog maja kada se vreme stabilizuje, nema tu koliko dana u dan, videces i sam kako budu napredovale kada niknu
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Evo vam svima jedan dobar savjet, ako se kada napusite ko ja pa napravite glupost.
Prije 2 dana su mi sjemenke proklijale. Za njih sam vec dan prije pripremio 10l posude, fina zemlja sa stiroporom. No nisam je zalio, bila je jako rahla.
Uglavnom, doslo je vrijeme da ih stavim u te posude, ja sam ih sve fino stavio i nakon toga zalio vodom. Zemlja je bila toliko rahla da je i zemlja i sjemenke propalo kroz zemlju na pol tegle. Jbg, onak naudvan nisam ni skuzio... do sljedeci dan.

Evo jutros sam ih moro prekopat, izvadio sam klice van i presadio na vrh posude. Inace, sjemenke su kupovne naravno, da sam ih ostavio kako sam ih prvi put usro, sad bih bio u jako losoj poziciji :D
 
22.04.2012
4
0
0
40
Pozz ljudovi .
Prije 2 dana su mi proklijale 7 sjemenki , i odmah sam ih stavio u crnu humusnu zemlju na centimetar ispod zemlje.
Saksijice su manje i drzim ih u plasteniku .
KOLIKO REDOVNO JE TREBA ZALIJEVATI ? (Ja to trenutno cinim svaki dan)
ZA KOLIKO VREMENA MOGU OCEKIVATI DA BILJCICA IZBIJE NA POVRSINU ?
KAZE MI JARAN DA SAM TREBAO POMIJESATI SA OVOM OBICNOM ZEMLJOM ALI U MENE JE U SAKSIJAMA POSVE CRNA ZEMLJA (ONA HUMUSNA) ,TVRDI DA JE PREVELIKA PH VRIJEDNOST HOCE LI TO STVARATI PROBLEM?
Trazio sam ove odgovore na forumu ali ih nisam nasao
ETO PROFESIONALCI POMOZITE AKO IMATE VOLJE :) UNAPRIJED HVALA
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
vutro je napisao(la):
Trazio sam ove odgovore na forumu ali ih nisam nasao

Blago tebi... a neka se tamo budala gnjavila napisat sve za tebe i tebi slićne... ne galami molim te.
Jaran ti dobro kaže. Vjerojatno ćeš imat problema, ali to ćemo tek vidjeti. Ne zaljeva se svaki dan. AKO niknu, to će bit kroz 3-10 dana, možda ćak i više.
 

punoglavac

Aktivan Član
04.08.2009
51
0
0
41
zalivaj slobodno 3-4 puta dnevno samo nemoj napravit od njih podmornice,sve zavisi kakvo je sunce i koliko se brzo zemlja susi .ne smiju da dehidriraju jer im je voda najpotrebnija dok su male.male biljke malo popiju a velike vise samo razmisljaj i radi logicno.neka im je vlaga konstantna dok ne izadju za nekoliko dana u pocetku zalivaj cesto a pomalo a posle sve manje i manje .kad porastu moze i jedanput u 15 dana ali obilno itd.ne mozes pogrijesiti samo rokaj
 

makisplit

Aktivan Član
07.03.2012
501
132
0
44
[FONT=&amp]Citat:


Temperature na 25 ° C ili više ubrzava klijavost[/FONT]
[FONT=&amp]Koristite vodu bez klora, kao što su mineralne vode, hot savjet- kako bi se spriječilo „sjedenje“ u vodi staviti malo perlita na dno za odvodnju.

[/FONT]
[FONT=&amp]Nemojte pokrivati ​​posude/tanjurice s plastičnom folijom,time se sprječava razmjena svježeg zraka, podiže razina vlažnosti i jednostavno olakšava širenje gljiva.Sjeme može istrunuti prije nego što proklija.Višak vlage u kombinaciji s nedostatkom kisika je razlog br.1 za loše rezultate klijavost![/FONT]
[FONT=&amp]Vlažnost može i treba biti niska do umjerena (tj. max 55%.).

[/FONT][FONT=&amp]Niska vlažnost zraka u prostoriji ne ometa klijavost i rast sadnica je zdrav!

[/FONT][FONT=&amp]Mnogi uzgajivači čine pogrešku misleći da im je potrebno visoke ambijentalne vlažnosti za klijanje ili sadnice.
To je nesretni Mit o uzgoju kanabisa.
Visoka vlaga i nedostatak svježeg zraka brzo uzrokuje gljivice u tlu, odnosno supstratu za rast, a sjeme može istrunuti![/FONT]

[FONT=&amp]Zapamtite: kanabis nije orhideja!

[/FONT]
 
05.03.2012
19
12
0
32
mozda malo off-a..nije na odmet ko parti temu..
da ne bude zabune..postoji mogucnost da ako ne potone seme za 2 dana kad se stavi u vodu da je napuklo ili se osusilo,ali postoji i mogucnost da se okrenu tako da je onaj "vulkan" okrenut na gore i ne upije vodu,a semenka pluta zato sto je masna od ulja(THC-a)..tako da..nek odstoji barem 10-ak sati(moze i 24),i ako nije potonula(posle 24 sata) "cuknite" je nekim sto cistijim stapicem (ne prljavim da se ne bi voda zaprljala..a higijena je bitna,priblizno kao i osnovni uslovi za rast) da potone,i onda nek odstoji jos 24h u vodi,posadite u zemlju i ako je temperatura od 19 do 28c i zemlja nije previse gusta(ili daleko bilo blato),nakon 2-3 dana bi trebale da izbiju na povrsinu..mada moze to da potraje i duze od 2-3 dana,ali su male sanse da ce izbiti jer postoji mogucnost da nesto ne ide po planu..a ne znamo sta se desava pod zemljom..
eto,malo informacija za pocetnike..posto vidim da se postavljaju razna pitanja..
ako sam nesto pogresio,nek me isprave nadredjeni xD :)
pozdrav..
 
  • Sviđa mi se
Reactions: patche82
09.02.2011
40
12
8
41
Bok imam pitamje.več duže vrijeme samo čitam po forumu o svemu šta me zanima.e ovako imam iskustva sa sadnjom i tako ali sada mi se je dogodilo da imam 3 kom wite window sjeme i ovo drugo oko 18 domaće.sjeme mi je proklijalo ali ovo šta sam kupio nikako da mi izađe biljka van a ovo domaće je izašlo i raste.Može li mi netko dati savjet šta napravit.
 
05.03.2012
19
12
0
32
verovatno si seme "zabo" u kupovni humus?
koliko duboko si postavio seme?
jel si ovako postavio seme?
cannabis_seed_third_day_of_germination_visible_s.jpg
vodoravna linija predstavlja nivo zemlje,a strelica pravac po kom bi seme trebalo da ide u zemlju...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Z&N
09.02.2011
40
12
8
41
Ovako da ti opširno opišem šta uopće imam.Od frenda sam najprije uzeo otprilike 10 sjemenki i stavio u vatu i nisu proklijale.onda sdam te iste stavio u kupovnu zemlju i pustio šta bude bude i evo jučer je izašlo nakon sigurno 20 dana dvije za sad.onda sam naručio 3 komada ovih WINDOW i kako one prve nisu klijale uzeo sam od frenda druge sjemenke i sve su proklijale.sada sam ih sve odvojio u jogurte odvojeno pa ćemo vidjet ali evo 5 komada 3 Window i 2 ove samo je izašla jedna.a sve su u kupovnoj zemlji i napravio sam onako kako si mi pokazao na slici.i evo još nešt valjda će nekom koristit.ove koje sam stavio u jogurtić sve ih je kiša tako namočila da sam mislio gotovo je sa njima ali vidim da će počet izlazit.Mene muče ove šta sam kupio šta se događa.poslao sam mail i ovome di sam kupio i rekao mi je da će rast i sada neznam više jer ova domaća ima 5cm a ove nisu izašle još.eto sada znaš .ako imaš mišljenje ili savjet kakav pomoglo bi mi.možda i kakvu sliku stavim kasnije