Kritički pogled na flushing (ispiranje)

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
Prijatelj Foruma
16.10.2009
2.934
4.671
188
49
znači slažemo se da "opći potop" ide samo kod žešćeg pregnojavanja ili nekog drugog problema sa zemljom, a umjereni flush iliti "malo jača kiša" je korisna barem jednom ili dvaput tijekom growa...
 

HazeSeeker

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
06.09.2008
2.224
1.175
188
Amsterdam-Barcelona-Prague
www.vutra.org
Mali offtopic

Organics are part Art part Science !

Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.

ORGANIC DIO OD 6.MIN !!!

Gosp. Vader zna što je organski uzgoj . Ne radi se o gnojivima na kojima piše "organic" već o 100% organskom uzgoju .
Tako da ako nekoga zanima organski uzgoj pomoću veganskog komposta , mikrokultura , glista .... neka prelista njegove klipove .

Nemate dozvolu da vidite linkove. Prijavite se ili registrujte se.


Pogledati i ako vas ne zanima orgasnki uzgoj . Jako zanimljivo online štivo . Ima mnogo klipova , tako da nije dosadno :)


Pozz.
 

opa cupa

Urednik
Moderator
04.03.2012
5.714
17.850
398
Sad kad sve vec pametarim oko organskog uzgoja...prozove me (netko) da
mu obrazlozim zasto ne flush kod org.uzgojha.Sva sreca pa imam
google.Ali necu pokusat cu svojim rjecima.Logicki organski uzgoj moze
samo povecati prinos i pojacati aromu i miris iz razloga jer je
prirodan.Priroda dozira NPK bez greske,neforsira uzimanje odredjenih
elemenata vec biljka sama bira sto joj treba iz ponudjenog.Organska
gnojiva su slabija ,nisu agresivna i ja bi ih podjelio na dve grupe
.Jedna je ona sto narucimo od nasih dobavljaca sa shemom kada , koliko
i cega trebamo davati nasoj biljci a druga su ona sto pripremamo
sami.Za ovaj drugi nacin je potrebno iskustvi i znanje i za mene je to
organski uzgoj...zahtjeva pripremu i godinu ranije.Biljka cim isklija
ima ponudjeno izobilje prirodne hrane i sam sebi dozira sta joj
treba.Flush u tom slucaju je nebuloza.organska gnojiva nemjenjaju
aromu,okus,miris iz jednostavnog razloga jer su prirodna.Kemija su
steroidi koji imaju zadacu podebljati prinos i naterati biljku da sve
odradi u zadanom roku,zanemarujuci aromu,miris itd jer forsiraju
uzimanje hrane kada mi to zelimo pa od tuda i ti silni flushovi kao da
je mocvarna biljka...ali jbg uzgajamo hibride pa mi je kemija za njih
normalna stvar.Malo sam skeptik kada su u pitanju org.gnojiva sa
pedigreom i shemom doziranja...sada cu navuci gnjev foruma izjavom kako
je za mene pravi organski uzgoj samo onaj koji je napravljen negdje kod
nekog selje u staji kompostiranjem raznih zivotinjskih
gnojiva(kravlji,Konjski,zeciji,kozji...itd)sigurno da je to nauka i da
nije lako pogoditi pravi recept u pravo vrijeme sa kemijom..vjerovatno i
nema previse razlike izmedju organskog i kemijskog uzgoja...napredovali
su,razvili se ali ovaj seljakov nacin je organski od pamtivjeka,izvorno
i 100% organski tu flush nepostoji.Naravno ako se seljak nije navukao na kemiju...ako je, onda laze da ima organski uzgoj.
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.816
493
108
47
metalmaniac je napisao(la):
znači slažemo se da "opći potop" ide samo kod žešćeg pregnojavanja ili nekog drugog problema sa zemljom, a umjereni flush iliti "malo jača kiša" je korisna barem jednom ili dvaput tijekom growa...
kad zalivam-hranim gnojivom onda gledam,da ne proteče kroz teglu.Kad zalivam vodom onda toliko,da malo sapere. jednom do dva puta položim saksiju u vodu,da se dobro napije koren.
 
  • Like
Reactions: smak420
OP
OP
maverick

maverick

Aktivan Član
03.01.2011
342
560
93
opa cupa je napisao(la):
Priroda dozira NPK bez greske,neforsira uzimanje odredjenih
elemenata vec biljka sama bira sto joj treba iz ponudjenog.

...Za ovaj drugi nacin je potrebno iskustvi i znanje i za mene je to
organski uzgoj...zahtjeva pripremu i godinu ranije.Biljka cim isklija
ima ponudjeno izobilje prirodne hrane i sam sebi dozira sta joj
treba.Flush u tom slucaju je nebuloza.

Malo sam skeptik kada su u pitanju org.gnojiva sa
pedigreom i shemom doziranja...
Sad malo oftopičarimo u organski uzgoj, al nema veze i to je super.

Nebi se složio da priroda sama dozira NPK bez greške, to je tako na prirodnim staništima s prirodnom vegetacijom koja je tamo evoluirala ili kamo se proširila jer joj eto pašu baš takvi uvjeti.
I sam veliš da radimo svoje uvjete i svoju količinu određenih nutrijenata i to tako da kombiniramo različite vrste gnojeva koje svaka sadrže različite količine nutrijenata i ostalih tvari. Kombiniranjem možemo i u različitim stadijima biljke dodavati nutrijente po potrebi, npr. gnoj peradi u cvjetanju zbog količine P2O5.

Evo približne brojke:


Približna koncentracija mikrohraniva u stajskom gnoju mg/kg:



Razlika između kupljenih organskih gnojiva i onih koja pripremamo sami je ta što su za prva znamo relativno točne količine nutrijenata, pa je samim time i moguće napraviti tablicu gnojenja.
Kad radimo sami znamo koncentracije otprilike, ali finese dolaze s iskustvom i za svakog su drugačije.

S organskim gnojivima je teže pretjerati ali nije nemoguće, tjekom upoznavanja s njima i specifičnim situacijama lako se preračunati i to s gnojem peradi npr., a tada je flush potreban. Za primjer slično kad presađujemo mlade voćke, nikad neposredno na korijen nestavljamo gnoj jer je on ipak prejak i spali ga.
 
18.09.2014
136
95
43
mene prijatelji dragi i kolege zanima ako joj listovi zute i dobivaju brown fleke to je znak da fali calcija i dali je dobro kod tog problema flushat i kako to funkcionira s obzirom da sam cito da biljke koje su u cocosu i one u zemlji drugacije upijaju calcij i da u cocosu treba bit valjda oko 6.2 ph ds bi dobro upijale calcij a u zemlji da bi trebalo bit valjda oko 6,7 neznam i da ja imam mjesavinu negdje cca 50 50 i sa perlitom dali bi mi pomoglo flushat ustvari sam vec jednom flusho i kao da je na par dana bilo malo bolje i onda nekako opet novi listovi isto zute molim vas neki savijet ako ko ima hvala lijep pozdrav
 
01.11.2015
56
103
33
Veoma zanimljivo stivu..ugl..iz mog iskustva koje nije veliko tj do sad evo 5. gow furam i iz iskustva sam uvidio ds pred kraj cvatnje treba dobro isprat zemlju od nutrienata koji se nakupljaju u zemlji..zasto to radim..sjecam se svog prvog growa,pun iscekivanja da sazriu,gledo microskopom svaki dan trihome,mazio ju,pjevo joj ali nisam flasho..nakon susenja i curinga sam dobio masne pune hedove koje sam skoro ko cokolino jeo kolko su slasno izgledali..ali mali problem je bio kad sam to isto palio,kako da kazem osim da je okus i dim bio tezak i ne tako dobrog okusa ali je radilo i lupalo..nakon nekoliko dana kumu je zavrsila ista sorta auto super hush ali on nije nista gnojio,je da mu je urod bio 5 puta manji nego meni ali taj okus i aroma me ocarala i nebi mu vjerovo da je ista sorta da mu ja nisam dao sjeme..sta je pjesnik htio reci...da od tad zadnjih 10ak dana cvata nase mile i drage ju flusham i dalje samo voda i dobim ono sto zelim...

:vutra::respect:
 

publicenemy

Xemurai Billionaire High Till I Die
26.04.2009
278
1.223
143
Los Angeles, California
Svoj zadnji grow sam flushao samo jednu biljku, ostalo su me iznenadile brzinom kojom su završile, tako da sam ostale 4 samo "isprao", a zadnje dvije ništa. Predzanje zalijevanje s gnojivom, zadnje samo s vodom i to je to...
Flushana biljka super, ove isprane tak tak, a ove zadnje dvije odvratne (većina vrhova) onako neki jak, oštar i rezak okus, skoro da peće dok pušiš, prva tri dima nepušljiva kasnije se navikneš, ali užas...
Ali nije mi žao, bar sam iz vlastitog iskustva naučio da je bolje flushati.
Nakon 2 mjeseca kjuranja malo je bolje, ali i dalje nezadovoljavajuće.
Radilo se o organskoj zemlji i gnojivima...
 

amneziaHaze

Aktivan Član
19.04.2014
1.238
881
138
ovaj zadnji grow sam svako zaljevanje prvo 10 litara nizeg ph vode i onda puna doza gnojiva 2 litra ideja je da ako je ostalo od prosle pune doze u zemlji jos hrane isprat ce se sa 10L.

uglavnom prije mjesec dana mi je pukla grana susila se do prije 3 dana smotao sam jedan top čistaka i mogu vam reci da joj je ukus super bio a veoma je malo ujedala za grlo naravno vutra je bila slaba jer je i sad rano za skidanja a ne tada ali vjerujem u flush, pravi flush pred kraj growa radi svoj posao kao sto se i prica
 
13.01.2012
25
53
13
Išao sam na organic grow oreko plagron proizvoda i flushao sam ju 2x. Kako bude bude. Mislim da kod koristenja algi i organskih materija ne bi trebala imati kemijski okus vec prirodan.
 

truare

Aktivan Član
28.09.2015
489
1.294
143
Kako je vec spomenuto u organskom uzgoju flush ne bi trebao biti potreban osim u slucaju da se nesto zeznulo u samom procesu uzgoja, od pripreme zemlje, problemi oko optimalnih uvjeta kao sto su temp, vlaga, kolicina svjetla itd, pa do pregnojavanja. Kad kazem pregnojavanja kod organskog uzgoja zapravo mislim na stvaranje disbalansa u zemlji u vidu promjene pH pri kojem biljka vise sama ne uzima ono sto joj je potrebno, i samim time se stresira pa cak i toksicira ako pH padne u dosta kiseli nivo ispod 5.5 .Znaci kao i kod pripreme zemlje tako i kod naknadnog dodavanja organskog gnojiva bitno je imat nutrijente izbalansirane uz zalijevanje sa provjerenom i izbalansiranom vodom, da nije prezasicena a opet uz dovoljan omjer kalcija i magnezija, cisto da se sacuva optimalan pH i time potrebne bakterije koje obavljaju velik dio posla kod rasclambe organskog gnojiva.
Kad koristimo kemiju kod koje su vecina bitnih nutrijenata vezano kemijskim spojem sa nitratima, koji rasclambom ostavljaju u zemlji soli koje su ako ih je previse npr. i glavni uzrok przenja vrhova lisca, tada bi njih trebalo ispirati pred kraj.. a po potrebi i tokom growa.