Nesto sam zdžafnio, izduzuju se

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

džafa

Banned
Banovan
04.09.2013
20
16
3
44
Srbija, Vojvodina, Južni Banat
Ovako već imam setup pod kojim sam gajio slicnu sortu autoflower lowryder 2.

imam mali boxic 75x75x120
hps 250W na 35 cm od vrhova namontirao sam neko crevo od ventova i ok mi je temp 25-27 kod vrha biljaka.
Prosla tura mi je rasla normalno. Odma su pocele lepo da listaju. Ove sada krenule u jebenu visinu i to besno!
Cekam da mi se napune baterije pa cu da slikam. Samo stabljika od njih. Jeste da su od juce pod svetlom al vidim ih kako se izduzuju.

Imam jednu MH 250 sijalicu negde. Dal da stavim nju? Nisam nikad stavljao. Vuce se tuda.

Sve je isto ko prosli put sunce mu šta im bi?
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Poneki strejni drugacije reagiraju,ako se i izdužuju zaustavit ce se to nek te ne brine zasad a 35 cm od biljka je dobra visina,ja sam redovito stavljao na 50 cm....ove sta su se izdužile napravi im kako ja to zovem grob....znaci izduženu stabljiku zatrbaj zemljom,bit ce ok...zemlja ce ju držati da se ne prelomi dok ne ojača...u vegetaciji ako se ima mogučnosti bolje je koristiti MH lampu
Ubuduce citati forum znaci o izduživanju biljaka pričamo već godinama,ne okidati temu za svaku sitnicu,sad je 10 simboličnih negativa za buđenje...znaci citati forum.

 

džafa

Banned
Banovan
04.09.2013
20
16
3
44
Srbija, Vojvodina, Južni Banat
Kupio sam novu MH. Onu sto sam imao ... kad sam poceo da je trazim, setio sam se da sam je menjao za hps. Sutra cu da namestim. Uzecu i cool tube sutra al ne mogu da montiram jos nekoliko dana.

Neverovatno kako je na svakom internet forumu ista prica. Das coveku pendrek i kazes mu da sme da zavodi red i on je vec sam obuko pandursku uniformu i seta po selu. Ono trebas da budes poseban mentalni sklop da se bavis time. Činjenica.

Kapiram da ces da mi objasnis da ti vodis racuna o kvalitetu foruma. :) Zato se necu dalje upustati jer si od pocetka u ofsajdu i o kvalitetu tu nema ni govora. Ali ono kao zabole me. Sad cu da napisem dodatak za Chrome da te ne vidim na forumu uopšte :)
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Ponoviš temu, napišeš psovku u naslovu i onda se još buniš. Bahat nastup za novog starog korisnika.

Btw, ne moraš pisati ništa za chrome. Postoji opcija na forumu za ignoriranje korisnika, međutim, tebe nitko neće ignorirati, to je sigurno ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: PowerSeed

džafa

Banned
Banovan
04.09.2013
20
16
3
44
Srbija, Vojvodina, Južni Banat
Lowryder #2 Gagiba napisao sam 2 put. Gajio sam pod ovim istim lowrydera (bez broja 2) i mnogo su krace bile. Stavio sam ipak sad MH pa cu da vidim do jutra kao da malo usporavaju.

Nastavak rasprave:
Nadji mi ponovljenu temu gde je nekome svetlo bilo dovloljno blizu (35 cm je dovoljno), a stabljike mu se nenormalno izduzile u prvih 48 sati? Stavi link ovde pa da se izvinim.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
džafa je napisao(la):
Nastavak rasprave:
Nadji mi ponovljenu temu gde je nekome svetlo bilo dovloljno blizu (35 cm je dovoljno), a stabljike mu se nenormalno izduzile u prvih 48 sati? Stavi link ovde pa da se izvinim.
https://www.vutra.org/topic/6493-domaja-250w-hps-test-grow/page-8#entry138822

"...izduzuju se i bacaju nove listove...
....biljke su max privezane i vise neidu a lampa je na nekih 15 cm od biljki i nize neide radi temperature...."


pa malo ovde o izduzivanju:

https://www.vutra.org/topic/10097-mr-nice-shit/page-2#entry230684

"...MH sijalica je postavljena na 40cm (merili smo tačno do saksija)...S obzirom da su biljoze u ovih par dana porasle po u proseku 10cm, računam da je sad lampa na 30cm udaljenosti...ne smem više da je spuštam...hm..."


pa malo i ovde (zaboravih link a ugasio sam tab, da ne trazim ponovo)

"...Kuje se previše uzjogunile i ispružile se preko noći, pa sam ih odlučio sasjeć u krojenu kako se kaže, dok se još može, zbog limitiranog prostora ih držim po mogućnosti na 5-10 cm"

ajd i ovde spomenuto:

https://www.vutra.org/topic/7239-micro-grow-6x23w-cfl-afgan-kush-auto-ryder-by-che/?p=147428

"...I sad recimo biljka raste prvih 15 dana , polagano i onda odjednom dobije ubrzanje i počne se razvijati prebrzo .Da bih ja sprijecio da se izduzuje, moram drzati hps 'blizu' tj što je blize moguce vrhovima, jer ak ja HPS cijelo vrijeme drzim na 15cm od biljke.."

* * *

mozda nisi primetio, al ovo je sve sa svetlom ispod 35cm, a negde su se izduzile "preko noci" a ne za 48 sati ;) tema ima jos, samo budi uporan u pretrazi, i naravno, ne mozes traziti situaciju identicnu tvojoj, ni jedan grow nije isti, ali postoje zajednicke stvari, pa i problemi...

* * *

pa ovde ima malo spike na temu izduzivanja, moze biti korisna spika jer ukazuje na znacaj plavog spektra:

"SLT je tehnika osvjetljavanja dijelova biljke u svrhu manipulacije fotosenzitivnim proteinima koje ona izlučuje. Biljka ima više od 1000 fotosenzitivnih proteina, a ovom metodom manipuliramo phot1 i phot 2 fototropinima (Fototropini - Wiki FKKT - SLO, Phototropin - Wikipedia, the free encyclopedia - ENG) koji reagiraju na plavo osvjetljenje. Plavo osvjetljenje smanjuje izduživanje stanica, tako da osvjetljivanje stabljike tom bojom rezultira u kompaktnijoj stabljici."


* * *

uz to ne mozes ocekivati da ti se #2 ponasa isto kao lowryder, jer ti je #2 zapravo lowryder ukrsten sa santa maria sativom
 
  • Sviđa mi se
Reactions: userNomore and Z&N

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
da ne bi bilo zabune,ja sam zamolio moderatora da obriše ili preimenuje naslov jer je nedoličan bio za ovakav dobar i kulturan forum ...
stavi slobodno i mene na svoju listu ignororanja :)

a tebi bogeyman :respect: što se trudiš :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: PowerSeed

džafa

Banned
Banovan
04.09.2013
20
16
3
44
Srbija, Vojvodina, Južni Banat
Izvinite. Moze da se i obrise baljezganje. Kapiram da sam se unervozio. Box mi je 1.2 m visok i bojao sam se jer ako nastave da se izduzuju upadam u veliki problem a smoke vise nemam. Zadnje sto ja mogu da drzim je 50 cm + saksija visina.

Stavio sam MH juce i bolje je. Nisam primetio da dalje rastu u visinu, a listovi se uvećavaju. Krljnuo sam im ovako malim ovog slavola malo. Danas sam kupio prvi put da probam.

Vidim da MH mnogo vise svetla daje od HPS koja je bila pa kapiram mozda je oslabila jer je nisam kupio novu. Mozda vise ne daje dovoljno svetla pa se izduzuju. U ponedeljak ce u vece saksije pa za par dana cu da ih nadjubrim malo. Sve u svemu nije lose. Kapiram da sam malo izgubio vremena dok su se izduzivale.

Stavicu slike uskoro.
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
eto, nije tesko biti fin... samo ne nervoziraj, sve ce se skockati kako treba... a lampa fakat slabi tokom vremena rada, mada, treba joj dosta sati rada da bi se to odrazilo i na biljke, ako ces kaciti fotke (sto bi bilo red, ova tema je diskusija o problemu bez i jedne fotke, sto bas ne ide), najbolje da pokrenes dnevnik
 
  • Sviđa mi se
Reactions: userNomore

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Inače iz dnevnika uzgoja možeš vidjeti da kad ljudi rade vegetaciju sa hps-om, bljke su sklone izduživanju i ne granaju se toliko. To je zbog spektra koji daje hps, a večinom je u "crvenom" (zapravo je točnije reći žuto, ali nečemo sad karikirati) pa ti se zato i čini da je manje svjetla od MH, što zapravo nije uopće točno, pošto hps uglavnom daje više lumena po wattu od MH. Iako uvijek gledamo te lumene, zapravo nam je bitniji spektar svjetla.
Osobno nemam iskustva sa indoor uzgojem automatika, ali vjerujem da nebi smjeli previše narasti kad krenu cvjetati. Do tada imaš fore i topirati, ako zagusti, iako bi po meni bilo bolje "cropati" (pogledati temu o treniranju kanabisa).
 

Vu ing.

Aktivan Član
09.03.2012
191
229
43
Mora da dodam i licno iskustvo s izduzivanjem biljaka: 3 biljke u istim uslovima, 2 su rasle normalno a jedna se izduzila. Razlog ne znam tacan ali mislim da je pH poremecen zalivanjem jer su joj i listovi izbledeli. Inace je prezivela do kraja ali je bila mnogo mrsava. I da izduzila se bukvalno preko noci (ili preko dana jer je svetlo bilo ukljuceno) u trecoj nedelji zivota.
 

džafa

Banned
Banovan
04.09.2013
20
16
3
44
Srbija, Vojvodina, Južni Banat
Evo da bacim konacno neku sliku. Diesel ryder. Ima i 2 lowrydera 2 iza njega, stavicu slike sledeci put. Identicne su sve 3 biljke. Mozda su tamniji malo lowryderi.

18/6

Promenio sam sijalicu jos tada i korisim MH 250 i prestale su odmah da se izduzuju.
Presadio 10og dana da bi zakopao to jadno dugacko stablo. Bukvalno sam do dna saksije iskopao rupu i zatrpao do kotiledonih listica.

Izgubio sam ukupno jedno 3 dana svojom krvicom ali nadoknadice se. Sad je sve stabilno.
Slike su 10 i 15 dana. Mislim da ce tek stvari da krenu dobro. Zadnjih dana mi biljke izgledaju jako naoštreno.





Imam i nekih novosti u boksu. Neki DIY cool tube. Ekstra grejalica do koje sam došo jako jeftino. Ali o tome sledeci put kad uslikam malo vise slika. Ne da mi se radim po ceo dan. A i puno vremena sam potrosio da napravim sredinu koja je jeftina za grejanje u mracnom periodu, a hladi se dobro dok radi sijalica.

EDIT: Sad vidim temperaturu. Nije takva temperatura u zatvorenom boksu. 24 temperatura na vrhu biljaka kad mi radi ventilator u boksu, 32 kada ne radi.
 

džafa

Banned
Banovan
04.09.2013
20
16
3
44
Srbija, Vojvodina, Južni Banat
Razmisljam se da odsecem jednu biljku.
-58 je dan od kad su stavljene u zemlju.
-Predjubrio sam je jer sam pijan zaboravio da sam 1 dan pre full djubrio.
-Flushovao sam odma kad mi je kliker proradio pa i nije neka steta al osetila je ...
-Nemam para, trave imam jos za jedan posten dzoint al podelicu na dva.
-I to sto imam da kupim na ulici je preskupo.
-ima oko 30-40 grama na biljci pa i nije neka steta. Nisam se ni toliko nadao.

Nož je pored laptopa. Ohrabrite me pa da krenem u krvavi pohod. Uvek ih cekam po propisu da budu trihomi al u ovim uslovima mi se cini da bi ja bas ovu biljku popusio:





 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
3.999
6.426
298
109
The Mighty Jungle
ako smotas jedan posteni i zapalis ga veceras, a biljku odrezes sada,, ona nece biti suha do sutra, ako raspodjelis na 2 i jedan ostavis za sutra, biljka nece biti suha ni prekosutra,,,, pa ces susit na brzinu i napravit glupost, pa ju brzo i popusit jer nepuca dobro, pa ces i sljedecu recnit prije vremena,i na kraju nemas nista,,

BUDI STRPLJIV puno bolje ce biti ako ostane do kraja, i osusi se na pravilan nacin..ja ovo jos nebi dirao