Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
Buraz, puna šaka gnojiva na 2 l vode je ko da ti staviš litar ruma u 100ml koka-kolu...koktejl je odvratan i gori želudac.
Vidi čak i sam si primjetio da od tada lišće žuti. Nema strašno, naučio si što znači pregnojiti.
Idi do prvog zoo-shopa(ili apoteke-ne znam gdje živiš...al u zoo-shopu ima 100 po 100)pa kupi ph tester za akvarijiske vode, pa izmjeri vodu iz česme. Pročitaj malo više o pripremi vode na forumu. Osnovno- da odstoji 24 sata da se dehlorira, nakon toga malo soka od limuna da bi smanjio ph do 6.5(jer u većini slučajeva ph je suviše visoko) ak je ph nisko-sodu(bakpulver).
Moraš isprati zemlju zbog ovog pregnojavanja- 3-5l vode za svaki litar zemlje. To znači najmanje 60 l vode... držim fige! Javi kako je bilo.

edit: dok sam ovo pisao si još nešt napisao pa da ti odgovorim- uvijek pola propisane doze kad gnojiš. I nikako zaljivanje svakog dana. Gurneš prst u zemlju 3-4cm pa kad je suho, zaljiješ. To su osnovne, stvari, igraj se malo serach-om po forumu postat će ti čak i zanimljivije :p

Koristi "edit" buton, nemoj pisat post za postom. Ak ti još nešto nije jasno, ae na shoutu, bit ću još malo tu ;)
 
23.08.2009
5
0
0
42
ok je sve sam skontao,nego samo ne kontam kako da iperem zemlju,to mi nije jasno?posto cu sutra ici da kupim taj merac ph,reci mi sta da uzmem za fazu cvetanja.pozz
 

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
Daj dođi na shoutbox(dole, na početnoj stranici foruma) da ne bi spamali izlišno;)
Pranje zemlje znači da lagano zaljivaš vodom, pa ona curi iz drenaže na dnu. Na taj način se zemlja "ispira" od tih soli koje su se nagradile, pogotovo od gnojenja.
 

Spooky

Banned
Banovan
27.04.2008
9
0
0
37
Pozdrav svima. Vec me dugo nije bilo gore na ovom forumu... Drago mi je da je opet "doslo vrijeme" za pitati... :icon_lol:

Pa ovako: zanima me da li je ova biljka u redu i koliko joj jos treba do kraja cvatnje?? Posadio sam ju krajem 4. mjeseca i pocela je cvasti sredinom 6. mjeseca. Budovi mi izgledaju nesto siromasno i nisu bas "nabubrili", da li ce dobiti na obujmu?
Neznam koja je sorta. Vjerojatno je sativa jer ima nesto vise od 2 metra visine :sun2: , ubiti evo vam slikica pa vas molim da pogledate i kazete svoje misljenje.

http://district2005.blogspot.com/

Hvala vam svima!

I, da, vec nekih tjedan dana ne vidim promjenu na povecanju cvjetova ili se meni samo tako cini posto ju vidim svaki dan po nekoliko puta!
 
23.08.2009
5
0
0
42
cao,evo mucim se,kupio sam ph test,nasao sam,voda sa kojom sam zalivao bila je 7,5-8 ph,pripremio sam sinoc vodu,da ispari hlor ali samo 50l to mi je najvece bure,izcedio sam malo limuna i sada je6,5ph vode,poceo sam je ispirati ali ce to potraja,1-2h,izbusio sam vece rupe na dnu i sada super prolazi voda,izmerio sam tu vodu sto procuri dole kroz kantu i ph je manji od 3,mislim da je to ono azotno djubrivo uradilo.uvece cu pripremiti jos 50 l vode,pa cu to sutra ujutru da isperem jos i sa tim,trenutno mi je na tavanu,bice tamo max 2h i vracam je opet napolje,nije mrak na tavanu ali nema direktnog sunca,nadam se da joj nece nista biti,sta ti mislis?nisam uspeo naci nista priblizno sto si mi rekao ima neko tecno djubrivo za cvetanje,ali nije bas kako si ti rekao da treba da bude ovo je n-p-k,3-9-4,nisam jos kupio idem sada da pogledam dali ima nesto bolje po cvecarama.odgovori mi sto pre dali sam sve radio kako treba. evo ti slike da vidis od juce je,to jest evo ti link,bolje ces videti ovako.pozz
image004.jpg
 

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
Ne brini dobro si sve uradio.
ae nemoj juriti da sutra opet pereš da ne bi pretvorio tlo skroz u blato pa da ti korjenje istruje samo ti to fali:p
Ak misliš da će se brže isušiti daj, al ja ne bi, pogotovo kad je u pitanju posuda od 20l.
Pričekaj da se fiiiino isuši zemlja pa tek tada zaljivaj opet.
Ne znam što od dobrih gnojiva imaš u Srbiji, to bolje da ti kaže neki kolega iz Srbije. I prvo pričekaj da oporaviš ph zemlje pa kasnije gnoji. Dovoljno je prošla ta zemlja.
 
27.06.2009
3
0
0
41
Pozzzzz svima. Imam biljku koja još nije počela cvetati, ustvari jeste ali tek po koji pistil na vrhovima grana tek toliko da mogu reći da je ženka. Još uvek raste i buja i stvarno je ogromna, to sa cvetanjem već počinje da me nervira, prošle god. su mi biljke počele cvetati u junu, sad već skoro septembar a ništa. Posadio sam je u Aprilu, vegetira već 5 meseci. Jel iko imao iskustva sa ovako nečim, i jel znate uopšte za neki slučaj ovako kasnog cvetanja?
 

#34

scientia potentia est
27.01.2009
348
65
0
A da staviš sliku? Da pominješ što znaš o sjemenkama koje si posadio? Nismo mi gatare.
Ima sative koje kasno procvjetaju pa još kasnije sazrevaju. Imam iskustvo sa domajom koja je 3 naredne godine počela sa cvjetanem krajem osmog mjeseca-početkom devetog. U kraju desetog mjeseca imala jaaako male cvjetove i ne izgledalo da je ni bliže kraja. Zamisli 15- 20tak grama od 3m biljke. Najneverovatniji high koji sam mogao zamisljiti(zbog toga sam je i čuvao), ali nikako da je izguram do kraja. Jednostavno klimat ovdje nije bio za nju. Nisam mogao da je čekam do 12. mjeseca, jer tih godina još u 11. mjesecu je bilo snjega.
Mogu ti satima pričat ovu priču(i drugi ovdje imaju neke čudne susrete sa čudnim biljozama) al što će ti to...
Nismo gatare, stavi slike, napiši o zemlji, čim kad koliko si gnojio i t.d.
...jel možda na cesti nadomak tvog solitera pa da stoji ispod ulične žarulje? :D
 
23.08.2009
5
0
0
42
e cao svima,ima li neki voljan iz srbije da mi da savet sta mogu uzeti kod nas od tecnih djubriva za cvetanje,sve sto sam gledao su domace proizvodnje,i kupio sam nesto ali nisam siguran dali je to ok,evo slike 2,bio sam je ispirao sa 50 l,ne znam kada i sta da joj dam,ako i dalje budu se uvijali listovi moracu opet da je sperem,evo na drugoj slici kako sam je spirao. slika 1 .
danasjkj.jpg
pozzzz evo sta sam nasao kod nas u srbiji,gledao sam na ***********-bg,sta ima na nasem trzistu i kupio sam ova dva djubriva,evo slike3.i evo slike4.molim za pomoc,neki odgovorr za ov djubrivo,hvala unapred pozzzzzzz
untitllhl.jpg
untitluuu.jpg
floravyhy.jpg
 
14.05.2009
8
2
0
43
E ovako, čitao sam i čitam i dalje i ne zamjerite mi ako je ovo pitanje već bilo ali ja nisam našao odgovor!

Dakle: od dvoije biljke koje imam, jedna se nedavno pokazala kao hermić, druga je ženka naravno. obzirom da su samo dvije i da su od dobre vrste, ne znam koje ali mi se jako svidjela za pušit, ne želim da posjećem hermića već ću i njega do kraja gurat.
E sad, ženka je u punom cvatu i mislim da će za nekih 20-ak dana biti spremna za sjetvu. hermić je isto tako u cvatu,a počeo je cvjetati nekih 20-ak dana poslije ženke. ima fine vlike pistile iako je sav načičkan "mudima". Mene zanima, da li hermić može ženku oprašiti u bilo koje doba njenog cvjetanja ili samo nekad na početku? dakle, da li da ih razdvojim da ne bi ženka bila oprašena ili da ih ostavim tako zajedno....

unaprijed hvala na odgovoru

HERMIĆ:

http://img136.imageshack.us/i/slika0544.jpg/
slika0544.th.jpg


ŽENKA:

slika0549.th.jpg
 

eco

Aktivan Član
07.04.2009
263
9
18
36
@crazy_horse kakvih 20-ak dana,pusti to jos bar 5-6tjedana,i odvoji ih da ti ne sjebe zensku
@nijebitno nemoj zaljevet jedno tjedan dana i rezi..bar bi ja rezo..
pozz..
 

euforija

Aktivan Član
24.05.2008
358
54
0
35
pozdrav!
sad sam dobio neke sjemeke od lowrydera pa me zanima dal je prekasno za vani posadit..
 

mali.medo

Aktivan Član
27.04.2008
300
22
0
44
možda malo je al ako si malo južnije
i vreme ti ide na ruku a trebalo bi ne
vidim razlog zašto ne...
bitno da nije jako zima a ona je ionako
autoflov. pa ti vidi bojs dal vredi riskirat!!
možda malo manja količina al to je to..
..se v semu sretno tako got odlučil!!!!
 
01.02.2007
0
0
0
Uzeo sam early misty nirvana seed i danas je kraj augusta a tek sad se pokazuju muzjaci.Iskustvo koje sam imao sa drugim vrstama je da je cvetanje uvek bilo pocetkom a ne krajem avgusta.Pa ako neko zna zbog cega je to tako,neka se javi.
 
14.05.2009
8
2
0
43
eco je napisao(la):
@crazy_horse kakvih 20-ak dana,pusti to jos bar 5-6tjedana,i odvoji ih da ti ne sjebe zensku
@nijebitno nemoj zaljevet jedno tjedan dana i rezi..bar bi ja rezo..
pozz..

eco hvala druže, ja sam onako odokativno mislio da će bit za 20-ak dana... a ovo mi je prvi grow pa jebi ga... neiskusan i nestrpljiv znaš kako je :) al kad sam ih evo već skoro 6 mjeseci čekao, sačekat ću još i taj jedan pa kud puklo da puklo :p i btw ako znaš reci mi da li je sativa ili indica...? ja ne morem kazat. samo znam da je od onog što sam pušio i što mi se svidjelo pa ubacio sjeme i to je to :)
 
30.08.2009
5
0
0
35
Imam tri biljke koje sam posadio pocetkom juna. Sada su odprilike nekih metar visine.
Za neki dan kada se malo prosusi vreme idem da ih slikam kako bi znali o cemu je rec.
Interesuje me da li mogu da bacim djubrivo sada(ako nije vec kasno), sta sve mogu da ucinim kako bi na kraju imao sto kvalitetniju i jacu robu.
Kada stignu fotke zamolicu da mi kazete i koje su biljke u pitanju, vrsta ili sta vec jer se ne razumem toliko a zelim da znam sto je vise moguce.

Uspeo sam da slikam ovu jednu koja mi raste na terasi, recite sta je to, i da li ima bilo kakve koristi od nje za dusu... :)

http://img143.imageshack.us/i/img1297.jpg/
http://img143.imageshack.us/i/img1298.jpg/
http://img149.imageshack.us/i/img1299w.jpg/
 

punoglavac

Aktivan Član
04.08.2009
51
0
0
41
pusti je da raste jos mjesec ili dva citaj na forumu kad se bere.djubrivo za cvet,plod koristi.sve ti pise.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.