Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

M_wEeDmAn_88

Aktivan Član
12.01.2008
330
1
0
35
e sada je to pravo razmisljanje growera ! :))

ali opet..nemoj misliti da je sve tako jednostavno .. to bi vec bila malo veca investicija i malo vise rada, ali sve se da napraviti.....

prvi korak bi ti bio sve zamračiti i izolirati od svijetla , pustiti otvor za odvod zraka i ulaz zraka....jedan vent ti nebi bio dovoljan ....uz to definitivno ti treba karbonski filter jer bi morao ubiti sav taj miris....hpska od 1000 w ide na taj prostor bez beda....ti je jos pun ***** sitnica s kojima se treba zezati i raditi...=> ovo je samo jako, jako skarecana prica !

meduostalom moras gledati racanu koje ces kasnije morati placati + investicija u opremu sta nebi bilo jeftino .

kad imas takav prostor solucija imas brdoooo ! mozes cak sav taj prostor podijeliti na 2 ili 3 djela ! onda bi ti bilo pametnije ulagat u dio po dio...kako mozes ....

trebas prespavati i fino sve razmisliti....sta tocno zelis, koliko zelis , koje su ti mogucnosti...i onda se javi i mislim da ce ti svi clanovi pomoci koliko mogu ! !

cak mozes zavrsiti ovo prozorusu pa onda pomalo na box ili room, ovisno sta odlucis :)

preporuka je da ne ides odmah na cijeli prostor jer ipak trebas steci malo iskustva !

prespavaj, razmisli...javi se ! :) peace ! i sretno jos jednom .
 

kocka66

Aktivan Član
29.01.2008
52
0
6
46
uf,uf,uf, rekao bi čiko iz zagora - dao si za razmisljati brate i malo mi gurno bubu u uho kojoj je stvarno bolje da prespava . ...
sva sreća pa ću slatko sanjati, sada kada znam da vise nisam sam u ovome . . . . :icon_lol:

thnx
 
31.01.2008
23
0
1
35
Moze li mi netko reci dali su dovoljna 4 mjeseca za uzgoj(unutrasnji) biljke od klijanja do branja?
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Od klijanja do branja mozes doci za 75 dana bez beda.. Procitaj torcin dnevnik.. 12/12 iz sjemena..
 

for

18.05.2007
36
1
6
53
b r a i n c h i p je napisao(la):
Zašto ti je čudno? Fino mrvljenu travu, natopljenu u smjesu vode i leda (led je da drži vodu na 0°C i tako će ostati dok se sav led ne otopi) protresaš kroz mikronsku mrežu najprije kroz 200 - 250 mikrona da odvojis trihome i filtriraš veće nečistoće koje bi ti smetale kad bi omah išao sa finijom filtracijom.
Dobijes vodurinu zelenkaste boje, nakon toga je procjediš kroz 70 - 75 mikrona, da na drugu stranu ispadaju samo trichomi (jer oni nisu veći od 70ak mikrona). Možeš i grublje materijale, isto ćeš dobiti haš, ali zaboravi zlatni (najbolja kvaliteta).
Ako se pitaš zašto voda, zato što je sa njom najlakše održati nisku temperaturu, samo dodaš led.
Ako se pitaš zašto niska temperatura, jednostavno, zato što se tada glave trichoma najlakše odvajaju od svojih stabljika, pucaju.

Nakon toga postupka dobiveni materijal se suši na zraku i dobiva se vrhunski kif zlatne boje koji kasnije ako želiš možeš prešati na razne načine pa čak i rukama.



Nisam mislio na taj način.Ima onaj klip kad lik prosijava prvo kroz veću, pa kroz manju cjediljku(obe one iz domaćinstva), pa onda tu što dobije zapakuje u papir, zalijepi, smokri i stavi u pećnicu 10 minuta na 175 stepeni.Ali što kaže mr. skunk video zaista izgleda kao da je radjen 60-ih...
 

Ograz

Aktivan Član
02.05.2007
68
4
0
50
Trim waste, otpaci kod obrezivanja, trimanja budova se koriste za dobivanje "kiff"-a. Kiff je/su zapravo trihinome (malene kapljice THC-a na shtapicu). Mogu se koristiti i budovi, prethodno ih treba usitniti sa shkaricama, ako bash zhelite dobiti hash.

Jedan princip dobivanja kiffa je gore opisan (voda, led, ohladjeni trim u frizideru, vreće za filtraciju 150-60 mikrometara)
Drugi princip na suho: Polinator; izgleda kao veshmashina-oploshje je izradjeno od istog materijala kao i vrece za filtraciju, trihinome padaju na dno kroz rupice i sastruzu se zhiletom.
Trechi princip - hand rubbed. Trljanje budova rukama i radjenje kugle hasha. Primjenjivo kod outdoor uzgoja. Napravish kuglicu i progutash i kad lupi lupi. Ili klasika, dim.
Chetvrti princip; bapske priche, chuo nevidio. U Afganistanu judovi trche u kozhnim kaputima kroz polje i kasnije sastruzhu nozhem trihinome s kozhe.
U Maroku babe lupaju u prostoriji po osushenim biljkama; da ispadne sjeme itd., hash se sastruzhe sa stropa, zidova...
Mogu se napraviti alkoholne tinkture (prije pedesetak i vishe godina su bile prodavane po ljekarnama), postoji i metoda extrakcije pomochu plina za upaljache (propan) bitno je da je plin chist!
U cilindar se stave budovi, s jedne strane cilindra je mrezhica, s druge je rupica za glavu doze (spreja) plina. Plin dok prolazi kroz materijal (budove) otapa THC (neznam ali mislim da je u cilindru plin josh u polutekuchem stanju.
Izlaskom iz cilindra, koji je usmjeren u vatrostalnu staklenu zdjelu, plin, josh uvijek tekuch se talozhi na staklu i automatski pochinje isparavati. Ostaje chisto ulje, koje izgledom podsjecha na med. Sakupi sezhiletom i mozhete premazati kpljicom ulja obichnu cigaretu.
Kiff se mozhe sljepljivati rukom, motaju se kuglice.
Stavlja se (kiff) u prirodni celofan, koji se nekoliko puta presavine (da nista ne dodje do njega).
Onda se grije da se slijepe trihinome. Mozhe se zagrijati u pechnici ali obicno se koristi vrela voda-par minuta je dovoljno. Primjeni se pritisak i dobije se viola! plochica hasha.
A najjednostavnije je umotati ga u celofan i opteretiti celofan sa nekoliko teskih knjiga, s vremenom che se trihinome same sljepiti...
Chitajte malo na netu ima svashta.
Pozdrav svima.
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
balcan_smoke je napisao(la):
svila za sito 150 microna
da li ćeš vreću da praviš ili na ram (sito) zavisi na koji način zeliš da radiš

Pa pravio bi vrece kao u onom filmu mislim da znas na koji mislim neznam tacno naziv (onaj lik sa jamajcanskim kikicama bradicon i brkovima sa crnim naocarima i kapom)!

E sad on je tu krs tih vreca stavio jednu u drugu i svaka je imala drugaciju mikronsku vrednost! i Samom tim je dobijao razlicite kvalitete Hasa!
E sad mene zanima taj nacin i naravno kako da nabavim te mrezice ali mi je pomogao SEED WEED pa moram to malo da ispitam imam neke ortake stampare! Ali ako ima ko kakav predlog neka Posta!!
A BRANCHIP je vidim dobro objasnio postupak samo mi brate reci gde si nabavljao mrezice!?
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
E da i jeli to ide nesuseno lisce????
U filmu mi se cini da je lik radio sa tek odrezanim liscem a citam da je neko gore spomenuo kao neku metodu u kojoj se lisce nemora susiti sto me je naterali da pomislim da postoje metode gde se lisce susi pre ovog postupka pravljenja hasa!
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
mr.skunk je napisao(la):
ma taj video izgleda ko da je iz 50-60-ih stvari su se pojednostavile
i sofisticizirale danas ima cuda za makehash fore.

MA to je najprostiji nacin! i Najbezbedniji! A mislim i najjeftiniji!
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Ovo sto se tice radjenja hasha... Bubble metoda je najbolja al moze se izvesti bez ikakvih mreza, sita i ostalih stvari koje se mjere u mikronima :D
Stovise, svi imaju tu opremu u kuci i lako je za izvest briju.. sam kaj ti treba jedno 8h (efektivnog rada jedno sat vremena), a i dobis maks kolko mozes dobit iz biljke..
I proizvest se moze s bilom kojom kolicinom marihuane
Evo pa pogledajte:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=8kbCtKE2Ghk

Btw ekipa zna miksat tu ganju u mjesalici za beton kolko je imaju bolesnici :)
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Svaka cast brus!! Upravo sam trazio neku jako jednostavnu metodu sa kojom bi mogo napravit hash od fan leafsa i trimingsa.. ovo je odgovor definitivno..
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
PA brate to ti je to samo sto ovo nije tako cist has kao kada se radi metodom kroz mrezu koja je recimo 75 mikrona! Tamo je has zuckasto bele boje a vidis na snimku kako je tamo zelemo crn! To su te necistoce koje ostaju losim filtriranjem! Ali ako nema druge bolje i tako nego da se baci! Greota!
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Doktore ovo je jednako kvalitetna, ako ne i bolja metoda.. Iz razloga sta sav biljni materijal nastavi plivat iznad taloga i nista ne prodje kroz "mrezicu" jer je nema. Dakle usudio bih se rec da je ovo za radit najvisi kvalitet uz to da se izvukao definitivno maksimum iz biljaka..
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Nisam radio i neznam ali ko zna neka kaze ko je u pravu!
Trihinomi u sustini nisu zeleno crne boje nego zuckasto braon tj u onoj boji braon zutoj koju gledamo kroz neko povecalo i utvrdjujemo zrelost tj vreme berbe!!!
Zakljucak: Cist trihinom nema tako tamnu boju!

Opet kazem neznam samo zakljucujem logikom stvari neka me neko ispravi ako nisam u pravu! Ko je radio i zna naravno!
 

for

18.05.2007
36
1
6
53
Zamolio bih malo bolje poznavaoce da iskomentarišu onu metodu sa 90% alkoholom.
Meni je ta, s obzirom na priručna sredstva koja su mi na raspolaganju, najjednostavnija.
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
@Doktor

Krivo je obavio susenje.. zato je hash dobio takvu boju.. Prva greska mu je bila kada je za susenje koristio lampu.. a opce je poznato da svjetlost razlaze THC.
Druga greska mu je bila sta je sve susio u jednoj velikoj hrpi, pa ostane velika kolicina vlage i razvije se plijesan i bakterije.. sta naravno mjenja boju odmah.

Znaci pravilno ga treba susit razvucenog na veliku povrsinu sa koje ga je lako kasnije pokupit ziletom, nozom il slicno.. vjerujem da bi i boja kasnije bila drukcija.

No, posto je glavno mjerilo kvalitete hasha to sta radi mjehurice na otvorenom plamenu, a ova metoda se zove "bubble hash" mislim da nije tesko zakljucit da se tu radi o ekstra kvaliteti.

Problem sa vrecicama je po meni sta se dobija slojevita kvaliteta.. dakle ispod 60 mikrona je ultra pure stuff, 75 je malo slabiji i tako sve do 250 mikrona.. i onda se sva ta masa prodaje ODVOJENO..a sigurno je da je do onog prve kvalitete gotovo nemoguce doci i da ce ti uvjek podvalit hash druge klase nadalje a vrhunsku robu ce za sebe ostavit..

Upravo zato ljepota ove metode je sta su svi ti slojevi umuceni u jedan grumen koji radi toga postaje best buy metoda.. obzirom na kvalitetu u odnosu na kolicinu dobivenog.

Eto neka moja razmisljanja na temu..

Edit:
Evo naso sam sliku kako izgleda pravilno susen hash napravljen ovom metodom..
12465DSC01170.JPG


Pa kaze lik: "This method makes some pretty damn good hash. I have tried most of the other methods, iso, butane, bags, and for some reason i like this one. It tends to keep its smell, smokes well easy to make. no real downsides. i think the only thing is you have to really let it dry. the Gravity process is pretty cool to watch and you can see the plant matter stuck in the water as it creates a divide."
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.