Pitajte sve sto vas interesuje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Buckaroo Banzai

Aktivan Član
19.08.2008
111
0
16
35
to meni?
jao brate ubit ću nekog, jebeni hremići :alien555: nemogu vjerovat da je to toliko osjetljivo... ali tko zna možda bude sreće will see:smoke18:

a jeli bolja ideja, eto recimo, da biljke stavim na balkon tih par dana?
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
kratko i jasno NE , mislim moze ali se ne isplati jer ti otprilike trebaju 4 take za cvjetanje i recimo da imaju dobru temperaturnu boju ali su slabe sto se tice kolicine lumena (lu) odnosno jacine svjetla

usporedba HPS (visokotlacna natrijeva) zarulja 250W ima cca oko 20000 lu dok tvoja jedna ima 5000 pa ti vidi .

dodje vise sigurno 4 5 kompleta od jednog a i ne razumijem zasto svi pokusavaju izmisliti toplu vodu kad nema potrebe
 

Laidback

Aktivan Član
12.08.2005
554
20
0
38
Ma bacaj to u smece... 100W 5000lm. HPS od 50W ti daje 4500lm

EDIT: stoner me preduhitrio
 
22.08.2008
19
0
0
47
Pa ne pokušavam izmislit toplu vodu, nego jednostavno takve žarulje imam u firmi i potpuno su mi besplatne. Samo me zanima da li je dobar spektar boja?
 

Laidback

Aktivan Član
12.08.2005
554
20
0
38
Spektar je dobar za cvjetanje, ali sve ostalo ne valja... Pogotovo temperatura koju ce ti razvijat
 

Nameless_One

Aktivan Član
07.09.2008
53
1
8
40
icon1.gif
Potreban savet(i)
Pozdrav svima!!! Evo ga 10 dan od klijanja pa me interesuju neke stvari.
Citao sam i citao i vecinu stvari pohvatao na keca ali ostale su neke nedoumice tako da tju staviti slike pa onda pitanja.




Znaci, radi se o spajzu(detaljno sam ga sredio sve police sklonio,prebrisao vise puta, usisao detaljno,malo domestosa,sve lepo isprao, i sve vratio na mesto).Spajz ima ventilacioni odvod pri vrhu, e sad prostorija iz koje sam slikao nastavlja se na kujnu...
Vetilator sam nakacio preko tajmera i u principu pali sa na svakih pola sata i hladi 15 minuta.
Dalje ( logicno) u rezimu sam 24/24( struja sta je to struja, to se kao platja heh) tako da su vrata od spajza uvek otvorena.
Nemam termometar tako da ne znam koja je temperatura ali sve u svemu po nekom osetjaju mislim da je biljkama ok( pratetji njihov dosadasnji razvoj)

*0.Zasad neka domatja(UFO)! Znam prekrsio sam glavno pravilo :" sadi ono ciju mamu i tatu znash :) " ebiga daleko je klompalend.

*1. Sijalica je SON t Agro 400 W , i nalazi se na visini od npr 1,90 m od patosa( plafon na 3,3 m) , znaci nekih 1,70 m od vrha ove najdzigljavije biljke, pa me interesuje jel daleko ili blizu? koliko treba da bude???

*2. Mozda tju ispasti piglu ali interesuje me da li ovo moje rashladjivanje ventom na svakih pola sata moze da steti biljci tj. da li cesta promaja moze skoditi biljci ( znam znam pishe sto vishe svezeg vazduha i tako to ali ipak)

*3.Na slikama se ne vide jer ih sad nema ali sam juche primetio dve male bubice smedjo-sive boje ( pa najslicnije bi po mojoj proceni bile moljcima) pa me interesuje jel to neki paraziti ( ova jedna je bila nakacena na list biljke i to od ispod). Jbg, ja pobih gamad a ne slikah prvo ,ako se pojave opet slikam pa pitam...

*4.Zemlja umiksovana po vashim uputstvima, tako da je valjda nadam se ok ( opet i tu mi fale instrumenti, tek sam poceo pa nemam ona silna cuda za merenje onih drugih cuda heh :) ;mozda je glupo ali nadam se da je sa zemljom sve ok

*5.Zalivam floralistom za listanje ali preventivno sa slabijom konc. nego sto bi trebala ( negde oko 2/3 zapusaca od predvidjenog celog na 3 litre vode) ukupno do sada 2 puta za 10 dana ( plasim se onog prehranjivanja)+++++ prokuvana voda kad god vidim da je na vise od 2 cm dubine zemlja suva ( to mi se doduse desilo dok nije bilo ventilatora od tad strogo vodim racuna da se to ne deshava i sad je ok

Toliko za sada, kad budem imao josh pitanja bombardujem obetjavam!!!
Hvala unapred na odgovorima i pomotji :wave:
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
ovako za takva pitanja molim vas ne otvarajte nove teme jer cemo svi da se izgubimo u svim tim silnim temama pitajte sto vas interesira ovdje a ako bas mislite pisati o nekoj temi onda otvarajte .

priblizi svjetlo predaleko je sto blize to bolje samo moras pazit da ne skuris biljku
prigusnicu i starter digni na zid skroz gore ili jos bolje ako mozes izbaci skroz iz spajza
vent neka ti radi cijelo vrijeme.
moras imati ventilaciju koja vuce topli zrak van i ventilaciju unutar boxa za imitiranje povjetarca koji ih cijelo vrijeme malo mice ljevo desno i time i jaca .

insekti bi ti mogli biti spidermitesi zagooglaj ako je to najebo si :D no i to ima rjesenje

sto se tice gnojiva samo umjereno
 
20.01.2008
19
0
0
38
cao,ej ljudi biljke su mi vec 13 dana na rezimu 12-12 i jos ne cvetaju! Da li mi mozete koliko im otprilike treba da krenu,ranije su mi pokazivale pol za 7 dana a sad nista.... Sta bi moglo da bude
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
ovisi od sorte do sorte kad pokazuju spol ako si ih malo ranije stavio na cvjetanje malo ce kasnije pokazat spol a ako si kasnije odnosno imas velike biljke pa si ih onda stavio na cvjetanje sigurno ce brze pokazat spol . samo nastavi sa rezimom normalno i sve pet malo strpljenja
 

Stoner

Aktivan Član
11.12.2006
856
285
83
24
skoro odmah ako ti se sporo pali najvjerovatnije ti je starter predaleko od grla a lagano da ti je i kvadratura žica nedovoljna 1.5 kvadrata , mislim ima vise opcija ako oprema nije nova možda lampa ima staža i da još jednom budi siguran da si dobro sve spojio !!!
 

Buckaroo Banzai

Aktivan Član
19.08.2008
111
0
16
35
11 dan od kad mi raste biljka
listovi su se počeli malo uvijati i žutiti na krajevima (onima kod stabljike)
nu slike


što bi moglo biti?
 

Highty

Aktivan Član
05.09.2005
162
50
0
Imam pitanje Pa molim vas najljepše da mi odgovorite!
Dakle, pitat ću ponovno jer nisam dobila iscrpan odgovor....što misle naši groweri sa foruma da li je ovaj komplet od vutra sponzora - *********** dobar? Ovaj cijeli grow box, lampe 2 komada MH 400W za vege i HPS 400 za cvjetanje!? Što mislite o tom boxu??? Dakle pričam o sljedećem:




Komplet je opremljen svime potrebnim da uspešno odgajite biljke od semena pa sve do ubiranja plodova. Ovaj komplet je za početnike koji nikada ništa nisu uzgojili a žele da se bolje upoznaju sa hidroponskim metodom uzgajanja.

U kompletu dobijate:

Small Home Box

S (Small) GrowBox dimenzija 90x60 i visine 160cm, veoma je pogodan za gajenje biljaka na malom prostoru. Dovoljan da u njega komotno stane 8-10 biljaka, ovaj mali GrowBox je idealno rešenje za uzgajivače koji imaju malo prostora za uzgajanje i sve one kojima više od toga i nije potrebno.

GrowBox-ovi vam omogućavaju da sa lakoćom kontrolišete dan i noć, jer oni ne propuštaju spoljašnje svetlo unutar GrowBox-a niti svetlo iz GrowBox-a može da izađe izvan.

Uz pomoć GrowBox-a kontrola temperature i vlažnosti vazduha je takođe olakšana, jer je prostor na kome ona treba da se kontroliše znatno manji.

Sve ostalo je takođe mnogo lakše kontrolisati, npr. mirisi, insekti, CO2, u ovoj sobnoj verziji staklene bašte.

Spoljni zidovi GrowBox su napravljeni od veoma izdržljivog crnog najlona koji ne propušta svetlost (bilo spolja ili unutra), a sa unutrašnje strane zidovi su obloženi belim veoma reflektivnim PVC materijalom. Unutrašnji zidovi osim što sjajno reflektuju svetlost, takođe su i vodootporni.

Ceo GrowBox se drži na metalnoj konstrukciji, a na krovu ima i specijalne šipke koje vam omogućuju sa lakoćom da okačite svoja svetla i vaše filtere (po potrebi).

GrowBox takođe raspolaže mnoštvom patenta kojima se sa velikom lakoćom otvara i zatvara.
Na krovu ima specijalno napravljen otvor za izlaz za vaš filter ili samo ventilator, dok na dnu ima takodje jedan manji otvor (10cm) koji se može iskoristiti kao ulaz za vazduh ili izlaz za vaše kabolve. Gornji otvor ima užad kojima se lako pričvršćuju izduvni ventilatori, a na dnu GrowBox-a se nalaze tri otvora kroz koje sa lakoćom ulazi vazduh.

GrowBox ima još jednu neprevaziđenu pogodnost a to je duplo dno, koje vam omogućava da GrowBox bez sekiranja stavite na bilo kakvu podlogu i da ste bez brige u slučaju da vam se izlije malo vode.

Nine Fold Reflektor

Nine fold reflektor je klasičan devetougaoni reflektor koji uzgajivači širom sveta koriste. Ima veoma dobre uglove za rasipanje svetlosti, veoma je lagan i lak za montažu.

Par Easy-Roller Nosača

Easy-Roller nosači su veoma jednostavan način da okačite vaše reflektore.

Nose do 5kg težine svaki, i omogućavaju vam da podižete i spuštate vaša svetla bez ikakvih poteškoća. Imaju automatsko zaustavljanje tako da ih samo namestite na željenu visinu i ona tu stoje.

Mnogo su pogodniji od lanca jer kad ih morate svaki dan podizati to činite jednim pokretom.

MH 400W

Sijalica za prvi period uzgajanja, za period vegetacije vaših biljaka!

HPS 400W

Sijalica za period cvetanja vaših biljaka!

Prigušnica 400W

Prigušnica od 400W sa upaljačem, povezana sa reflektorom i ima kabla koji se uključuje u standardnu sobnu utičnicu!

10 Koko Kocki

Koko kocke su najjednostavniji metod hidroponskog uzgajanja. Možete ih tretirati kao saksije, samo što ih morate mnogo češće zalivati jer biljke gajene u kokosu "popiju" mnogo više vode nego u zemlji (i do par litara na dan). I morate ih zalivati vodom kojoj su dodata vodotopiva ili tečna đubriva jer kokosova vlakna su neutralni supstrat i ne sadrže nikakve hranljive elemente.

Kokosova vlakna su kompresovana na dnu kese, a dodavanjem 2L vode narasta i pravi oko 5L supstrata.

NEOPEAT supstrat od kokosovih vlakana je izbor hortokulturista širom sveta. Potpuno je prirodan i nimalo štetan. Može se koristiti i kao dodatak zemljištu zbog svoje superiorne zadržljivosti vode. Pored toga što zadržava ogromne količine vode čak 600%, kokosova vlakna čine vazduh mnogo pristupačniji korenju što proizilazi u mnogo razvijeniji sistem korenja u poređenju sa gajenjem u zemlji.

10 Koko Starter Diskova

Koko diskovi su savršeni za startovanje vaših biljaka. Potapanjem u vodu diskovi narastaju i u njih ubacujete naklijana semena biljaka koje želite da gajite. U njima biljka razvija korenje i kad je korenje dovoljno razvijeno da izbija kroz mrežaste zidove diskova, ono se sa lakoćom prebacuje u Kokos Kocke.

Ventilator φ120

Ventilator sa nosačem, koji se sa lakoćom postavlja na krov GroBox-a služi za cirkulisanje vazduha u GroBox-u.
Topao vazduh se penje nagore, dok hladan vazduh ostaje dole. Otvori na dnu GroBox-a omogućavaju da se hladan vazduh uvuče u GroBox i da izađe na vrhu uz pomoć ventilatora.
Ovaj ventilator obezbeđuje vašim biljkama uvek svež vazduh, i spušta temperaturu u vašem GroBox-u.

Merač temperature i vlažnosti vazduha

Merač temperature i vazduha veoma precizno pokazuje temperaturu u °C i °F i vlažnost vazduha u procentima. Merač takođe ima i memoriju i pamti najvišu izmerenu temperaturu i vlažnost vazduha kao i najnižu izmerenu temperaturu istih. Uz pomoć ovog merača možete saznati najvišu temperaturu koja se stvorila oko vaših biljaka i pokušati je smanjiti po potrebi. Takođe je jako dobro znati i najnižu temperaturu koja nekada može da ode veoma nisko noću ili kada su ugašena svetla.
Pored toga što pokazuje temperaturu i vlažnost, ima na sebi i sat sa datumom, kao i alarm.

Tajmer za svetla i ventilator

Mehanički tajmer pomaže kod podešavanja vaših svetala i pali ih i gasi umesto vas, pritom lišući vas veoma neugodnog posla. Mehanički tajmer radi na pricipu 24 sata vrti jedan te isti program. Ima žljebove koji svaki pojedinačno o beležava 15 minuta, i koji kad se pritisnu pale tajmer.

Ovim tajmerom možete sa lakoćom povezati svetla da vam rade 12 sati i da budu 12 sati ugašena, ili da vam rade 18 sati i 6 sati budu ugašeni, ili već po potrebi. Sa obzirom da tajmer možete opteretiti i do 3500W, na njega možete povezati i produžni kabl i tako u isto vreme sa vašim svetlima paliti i ventilatore po potrebi.

Ovim tajmerom takođe možete povezati i pumpu za vodu, i staviti vaše biljke da se zalivaju po par sati svaki dan, i tako uprostiti sebi i zalivanje.

Ako pustite mašti na volju mnoge stvari se mogu regulisati tajmerima i tako možete da napravite najprofesionalniju baštu koja malte ne sama sebe uzgaja!


Floravit za Listanje i Cvetanje

U kompletu dobijate i vrhunsko đubrivo za listanje i posebno za cvetanje. Po litar od svakog đubriva, koje se razblažuje u rastvoru od oko 1% (1mL po litru).


Moram napomenuti da neću ići u taj box sa hidroponičkm uzgojem već sa zemljom! Dakle to je moje pitanje br.1, a pitnje br. 2 jest:

recimo da imam taj box i da mi je u mojoj sobi gdje je komp, muzika, smrad od cigara, itd...da li nešto od tih faktora može naštetiti biljci - vjerujem da joj od zike može bit samo bolje ali da li ću i dalje smjet pušit cigarete u sobi iako ima taj ventilator u paketu??? Odgovor mi je zaista bitan, puno hvala!
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Gle dobar je to setup, jeben
To je plug'n play, znaci ne moras nista prekomplicirano radit, sarafit, spajat zice i sve ostale "guerilla" radnje
+ evo sam procito dobijs jos masu stvari - vent, HPS, MH, gnojiva, reflektor sve dobis sto ti treba, cak i one male drkice

Posto si ti zena pa pretpostavljam da se bas i ne kuzis u struju, žice, rezanje lima i te pizdarije, to ti je dobar izbor
A ak se zelis zajebavat i sve sama to nabavljat komad po komad, onda se jos moras obrazovat, mucit, spalit lampu koji put, slagat box, ventilaciju, izradit i postavit reflektor.... masu toga


Muzika, dim od pljugi im ne smeta
Stovise dim im je super stvar posto u njem ima CO2
tak da sam ti duvaj njima tranu da bolje rastu

Samo *********** pitaj jel imaju to na lageru, il moraju narucivat..
Ak moraju narucivat cekat ces jedno tjedan-2
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.