Pravljenje ulja !!!

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
02.11.2012
13
3
0
46
Pozdrav dobri ljudi !!!

U nameri sam praviti ulje.

I imam jedno pitanje koje mi nije jasno, koliko/toliko.

Citao sam da od 500g trave dobija se oko 60g ulja, ali potrebno je 500g kvalitetne trave sa velikim postotkom THC-a

Meni jedan drug hoce izaci u susret i daje mi 2kg trave ali ta trava nije mnogo jaka, tj. slaba je ...

Sada mene interesuje da li vredi praviti sa tom travom ulje ? I ja razmisljam ovako, ako je jaka trava otapanjem ce se izvuci vise ulja (normalno 500g trave - 60g ulja) a ukoliko je slaba sa tih 500g trave se ne moze izvuci 60g ulja vec mozda samo 10g i mozda je potrebno svih 2kg trave da bi se dobila standardna kolicina ulja jake trave.

Logicno, izopropilni alkohol odvaja thc od trave i nakon kuvanja u posudi ostaje samo ulje tj. thc sve ostalo isparava i ja mislim da kolicina ulja zavisi samo od jacine thc tj. ako je trava jaka imace od manje trave vise ulja a ako je trava slaba trebace vise trave da bi dobili normalnu kolicinu ulja.

Molim vas razjasnite mi malo ovo, bitno mi je da li ce kvalitet biti isti sa ovom mojom travom koja je slaba.

Stavicu ja svih 2kg da bi dobio kvalitetnih 50g ali samo da bude kvalitetno.

Sta mislite o tome ?

Pozdrav.
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.596
2.598
Pažnja:

Ulja koje prodaju dileri mogu imati razna onečišćenja i imati malo THC-a ili uopće ga ne imati. Iz mojeg iskustva, večinu ulja od konoplje koja su dostupna na ulici trebalo bi izbjegavati za medicinsku primjenu. Proizvedite vlastito ulje ili imajte nekoga kome možete vjerovati da proizvodi vrlo čisto, visoko kvalitetno ulje.
Ovo je citat iz linka ; https://vutra.org/topic/6946-ulje-od-konoplje-potra%C5%BEnja-nabava-izrada/

Ja osobno ne bih pravio ulje za lijek od nepoznatog materijala.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo

mičurin

Prof.Doctor
Poznanik Foruma
22.11.2013
723
2.509
163
ajde malo definiraj kakva je ta trava što ti drug daje? I što znači "slaba je"? Je li to znači da nema efekt da te zabetonira,ili ne pucaju filmovi itd!?!? Je li ubrana i osušena sa gomilom lišća,ili je istrimana itd...Bez toga suvisli odgovor ne očekuj ;) Neka fotka ne bi bila loša...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo
02.11.2012
13
3
0
46
VenloNL - Citao sam o tome ali opet sam hteo postaviti konkretno pitanje.

Micurin - Ta trava sto mi drug daje je stara godinu dana, nije sa listovima vec je istrimana ali je mnogo suva i nema tog toliko jakog efekta da te zabetonira. Kada se pusi treba staviti vecu kolicinu da bi te napusilo. Ali zanimljivo je da je taj moj drug tu istu travu dao jednom drugom coveku isto za ulje i kaze mi da taj pravi ulje i da to ulje deluje, sad ja malo i ne verujem u to ko sta drugi prica pa sam zato i postavio pitanje ovde.
Ali ja opet mislim da je logicno da izopropilni alkohol izvlaci thc iz trave pa se vodim tom logikom da ce i iz ove izvuci sav thc iz nje pa makar od 2kg nek bude samo 20g ulja samo ali nek je kvalitetno ... ili cu morati da palim HPS :icon_lol:
 

fulldedarak

...zadovoljni korisnik...
04.06.2014
524
650
113
Ako ti je drug tako dobar pa ti daje 2 kile,probaj onda buraz..nemas sta izgubit...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: soxy

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
Nema to veze što ne puca jako kad zapališ. Imao sam ja sortu koje sam mogao popušit koliko sam htio, a nije me skoro ništa pucalo, ali je unatoć tome bila ljekovita. Možeš probati s tim što se nudi, ako bolje nemaš, izgubiti ne možeš ništa.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: soxy

ImbraGrabarić

Aktivan Član
02.03.2013
543
2.855
93
samo pići pa kak ispadene - ispadne....kad je več gratis
imam iskustva i s kupovnim i sa svojim uljima......sva kupovna se rade od nečeg vrlo sličnog ovome kaj ti imaš.....
a od "plemenitih" je vrlo teško, gotovo nemoguče naletit....i ako ima onda je cjena da te glava zaboli
možeš i benzin za čišćenje koristit bez problema
od takve kupovne ispada oko 50 - 60 ml a kad napraviš svoju onda oče i preko 90 ml od pol kile
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Bizzzo and soxy
02.11.2012
13
3
0
46
Ja u svakom slucaju cu uzeti tu vutru i uradicu ulje pa kolko ispadne. Pisacu ovde sta je i kako je.
Jos jedno me interesuje da li moze nabaviti neki thc tester i da proverim to ulje sto cu napraviti ?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe

ImbraGrabarić

Aktivan Član
02.03.2013
543
2.855
93
možeš.....u rizlu .....i već na pola jointa vidiš kolko ima thca :p
može se narućit tester za vutru, ako se dobro sjećam košta oko 350 USD...... ne znam jel isti upotrebljiv i za ulje.....
za precizan rezultat mislim da moraš nosit u neki lab.....bez toga - nemoguća misija
 
  • Sviđa mi se
Reactions: soxy

giovanni007

Aktivan Član
04.04.2013
134
200
43
91
Rio de Janeiro
Soxy..ja sam pravio ulje prosle godine pa ti mogu pomoći u nekim stvarima...
Ako prvi put praviš ulje onda probaj sa manjom količinom 100-200g da nebi upropastio 2kg trave.
Za 1kg trave treba ti 8l alkohola koji nije denaturirani (denaturirani alkohol je onečišćeni alkohol koji je samo za dezinfekciju a ne i za oralnu upotrebu) Taj alkohol koji tebi treba je dosta skup.
Prije će se desiti da će ulje biti manje potentno nego što će ti dati manju količinu.
Temperatura ulja nikada ne smije preći 140c jer sve preko toga THc se raspada.
Moraš dobro paziti jer par litara alkohola ispari u par minuta,prije početka sve pripremi i kad počneš cijelo vrijeme budi kraj friteze dok kuha. Vrlo lako sve upropastis i onda ode i trava i alkohol zato prvi puta probaj s manjom količinom dok ne vidiš kako funkcionira.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Kapisla and soxy
02.11.2012
13
3
0
46
Tako cu uraditi Gandalf. Probacu sa manjom kolicinom prvi put.
Sada sam bio u apoteci i pitao sam za cenu izopropilnog 99% alkohola i cena za 1l je 8 eura. A reci mi kako proveriti to ulje koje cu napraviti da li je dobro ili ne, da li postoji neki nacin proveriti to ?

Pozdrav
 

Stipe

Urednik
Moderator
20.03.2014
12.264
35.806
2.698
Weed California USA
Pa kad napravis ulje, probaj. Ili na rizlu pa smotaj ili pojedi...ak neces bit u stanju napisat report ovdje....znaci da je dobro :)
Ajde sretno sa uljem i obavezno neki report ovdje da vidimo sta si skemijo :)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: soxy
02.11.2012
13
3
0
46
Hvala :icon_lol: Javljam sta je i kako je ... uskoro ...

Ne treba mi hitno jer mi je majka pocela hemoterapije i kada zavrsi sa njima tad krecemo sa uljem.
Nisam do sada pisao zasto mi je ulje potrebno i evo sada cu vam reci.

Majka mi je operisala maligni tumor dojke tj. uklonjena je cela dojka a taj tumor je metastazirao u limfne noduse ali i oni su otklonjeni. Sada prima hemoterapiju 4 ciklusa a zatim krece sa zracenjem pa nakon zracenja ponovo hemo... Ja sam planirao da sa uljem odradimo jedan tretman kada zavrsi prvih 4 ciklusa hemo i u toku zracenja da ide ulje. Ona sada nema nikakvih komplikacija i i hemoterapije dobija preventivno u slucaju da se mikrometastaze nalaze u krvi ili da su dospele limfom.

Citao sam puno o ulju i pratim ovaj forum odavno cak sam zahvaljujuci ovom sajtu i Vama naravno, napravio i svoj prvi indoor uzgoj, to je bilo pre 2 godine i bila je extraaa vuja, od 3 biljaka sam izvukao 150-200 grama ali je bila vrh, nije se moglo funkcionisati sa njom pa mozda se i ponovo odlucim na takav potez ali sada zbog ulja. :))
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Stipe

Mikan91

Aktivan Član
14.03.2014
68
28
8
Budite oprezni sa zracenjem i hemoterapijama,nekad se desi da totalno upropasti coveka pa treba dupla doza RSO-a da povrati coveka,ako ti je majka vec u fazonu da radi ulje a i ti,onda verovatno i znate o stetnosti hemoterapije i zracenja,moj cale se upravo bori sa melanomom i mi smo odbili hemoterapiju cak na savet nekih doktora koji su malo liberalniji,njega su vec bili upropastili operacijama,pa mu je otislo upravo na limfne cvorove u celom telu,u svakom slucaju ako ostanete na hemo i zracenju obavezno uz to nek ide ulje,mnogo ce lakse podneti sve to,a i gledaj da joj alkalizujes ishranu i to pomaze u oporavku,takodje kevu zastiti od svakog stresa,jer dzaba bilo koje lecenje ako je zena pod stresom...svako dobro i zelim vam brz oporavak! :)
 

giovanni007

Aktivan Član
04.04.2013
134
200
43
91
Rio de Janeiro
Soxy moj najtopliji savjet je da ti majka zajebe sve terapije moderne medicine jer one nisu nikoga dugotrajno izliječile. Te njihove terapije unistiše i one loše i dobre stanice u ljudskom organizmu.Ja sam bio u bliskom kontaktu s osobom koja je bolovala od raka koju su doktori otpisali,da bi se na kraju izliječila uljem.Otac od mog dobrog prijatelja policajca je bolovao rak pluća prošao je sve terapije koje naravno nisu urodile plodom,doktori su mu dali max 2-3 mjeseca života.Zadnja nada mu je bilo ulje..čovjek je već bio toliko oslabio i u bolovima da ja tako nešto prije nisam nikada vidio niti želim ikada više vidjeti.Plan je bio da uzima ulje da smanji bolove jer je uzimao neke inekcije protiv bolova.Rekli smo mu da postoji šansa da ga ulje izliječi ako bude uzimao dovoljne količine a to je što više može iako niko od nas nije u to vjerovao.Čovjek se toliko razvaljivao da je uzimao tako velike doze da ja nisam vjerovao dok nisam vidio. U cca 2 mjeseca je kažu potrošio oko 100ml a ja sam 20-tak dana bio razvaljen s 1ml, mogu misliti u kakvom je stanju on bio_On je bio u stalnim bolovima i čim bi ga počelo malo popuštati on bi gutao svaki put veće doze,kažu da za izlječenje raka trebaš potrošiti 60ml za 3mj.Osim puno ulja trebaš da uzimaš još više koliko god možeš da podneseš i naravno je bitan faktor što više vode,voća raznovrsnog i povrća.Dok vam ovo pišem ja sam se sav naježio jer će mi uvijek ostati u sjećanju njegove riječi da sam ja zaslužan što je on još uvijek živ jer sam ja insistirao da uzima ulje.Na kraju poslije svih potrošenih doza otišao je na kontrolu doktor se iznenadio kad ga je vidio zdravog.Markeri su pokazali ono što su svi željeli a niko nije vjerovao da je moguće.Doktor kad je pogledao stare i nove nalaze pitao je čiji su ovo nalazi,nije vjerovao da je ta osoba odzdravila.Ovime ti želim poslati poruku iako sve izgleda tako crno kasno je tek onda kad se čovjek preda, iako mu je sin policajac podlegao je pod pritiskom da pomogne ocu sa onim protiv čega se svaki dan bori.Potrudi se samo da nabaviš čisti alkohol koji je dozvoljen u ljudskoj prehrani a ne denaturirani koji je samo za dezinfekciju i za prvi put probaj sa manjim količinama da ti nebi izmaklo kontroli. Želim ti puno uspjeha da majku izliječiš i ako ti nekako mogu pomoći slobodno mi se obrati.pozdrav
 
02.11.2012
13
3
0
46
Hvala Mikan na savetima ali ja sam citao da hemo i ulje ne idu bas zajedno ... da je najbolje da se radi samo ulje, ali nismo mogli da zanemarimo hemo jer sta znam, nekako mi savest nije cista ako bi to izbacili, znas ono ... ceo svet se leci time pa neka prodje i to iako znam da to ubija sve celije u organizmu i zdrave i bolesne ali sta da radim, oporavice se i od toga... Za nuspojave hemoterapije je veoma bitan imunitet a mi dosta radimo na tome...
U ishrani smo ubacili dosta voca, ribu itd... danas smo kupili u zdravoj hrani mleveni badem, mleveni lesnik, mlevene orahe, koprivino seme, laneno seme, susam i sve se to pomesa sa 1kg meda i to se uzima svakog dana za jacanje imuniteta ... prvu terapiju je primila 04.08. i za sada je sve u redu ...
U svakom slucaju hvala puno na interesovanju za pomoc ... ;)
 
  • Sviđa mi se
Reactions: giovanni007

giovanni007

Aktivan Član
04.04.2013
134
200
43
91
Rio de Janeiro
Soxy ceo svijet se ne liječi lijekovima i komoterapijom nego truje,njima nije cilj da mi budemo zdravi jer oni tu nemaju interesa. Farmacija je najsretnija da smo mi svi bolesni da nam uvaljuju ne testirane lijekove jer tako oni zaradjuju na nama. Njima uopće nije stalo do nas nego samo do zarade.Moj savjet je da prekine sve terapije i počne sa uljem što prije i sada ti nije bitno koje je sorte trava,koliko ima THC-a.Thc nije jedini čimbenik u liječenju tu ima i cbd i još puno drugih supstanci koju svaka od njih ima svoju funkciju.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: NEURO BOY1 and soxy
02.11.2012
13
3
0
46
Hvala Gandalf puno, drago mi je sto si pomogao svom prijatelju i sto je sve proslo u redu...
Ne mogu to sa terapijama uraditi, ne da mi nesto, sta znam :( uzimacemo nakon toga ulje i nadam se da ce sve biti u redu ... takodje mislim da je olaksavajuca okolnost zato sto je majci rak otklonjen, nema ga vise, tako da ce biti lakse izboriti se sa mikrometastazama u krvi ukoliko ih ima a ne znamo da li ih ima ... Nego recite mi posto ja nikada nisam imao kontakt sa uljem ili sa bilo kim koji je ulje koristio, kako to reaguje, da li puca u glavu kao vutra ili kako drugacije ... ?
 

giovanni007

Aktivan Član
04.04.2013
134
200
43
91
Rio de Janeiro
Sad ću ti ja reći iz prve ruke..ja sam to isprobao na svojoj koži...
Petak jutro oko 9h počinjem svu pripremu za izradu ulja,polako detaljno pazeći na svaki detalj da nebi napravio pogrešku...
oko 11h još malo da ispare ostaci alkohola pa ide u šprice a za to vrijeme ću doručkovati.
oko 12h punim šprice i uzimam da probam dali sam dobro napravio...
13h ništa ne udara...13.30 ništa..rekoh zajebao sam nevalja.
Uzimam još više od duplo nego prvi put i sjedam za komp da vidim zašto ne udara.
Googlam ja googlam i onda osjetim da tonem,nešto mi teško sjediti ja legnem al još ne odustajem od googlanja.
Zamislim frazu od 2 riječi upišem jednu i onda se razmišljam zašto sam je napisao a kad je izbrišem pitam se zašto sam je izbrisao jer sam se sjetio šta sam htio napisati.
I onda još više tonem da više ne mogu ni na oči gledati...shvatam da me prva doza počela udarati. Ja ležim na kauču a žena broji kako sam zasro cijelu kuhinju pa ona mora čistiti.
Počinje tijelo da trni i sve jače da osjetim kako mi kosti trne.
Oko 15h ona me "odvede" u spavaću sobu,ja padam u duboki sam i nakon nekog vremena budim se žedan kao nikad prije.
Gledam na sat oko 12h mislim ponoć al sunce vani sija,tu nešto nije u redu.
Moram u wc al ja ne mogu da ustanem ne osjećam tijelo,nekako se dižem i zacrtam pravac da što prije stignem do vrata jer ne mogu pravo hodati..
Kao da sam najpijaniji dodjem u wc ja ne mogu ni tuš kabinu pogoditi a ne wc šolju.
Sjednem na šolju da pišam i zaspim..poslije nekog vremena žena me probudi i odvede u kuhinju da jedem.
Ja nisam mogao da sjedim na stolici ja sam ležao na stolu i doručkovao,onda me odvela opet na spavanje..
Stanje svijesti da mogu samostalno pišati stojećki u šolju i sjediti na stolici dok jedem se vratilo tek u ponedjeljak.
Još u utorak sam se ja osjećao malo zatupljeno,al kad sam došao k sebi osjećao sam se kao da sam se tek rodio...
Potpuno opušen,odmoran..bez škripanja vrata.
Sa uljem ne možeš doživiti kao sa pljugom onaj HI,samo toneš i svo ti tijelo trni. Toliko utrniš da se ne možeš u krevetu okrenuti. Ono što sam ja primijetio da tijelo traži veliku količinu vode i uvijek si žedan,da se dobro utopliš jer imaš osjećaj hladnoće i stalno ti se traži da jedeš.Eto to je ukratko koliko se ja sjećam prvi put kad sam probao,jest da sam ja uzeo "malo"previše za prvi puta al mi je odgovaralo.I sad znam svako toliko kad sam premoren ili osjetim bolove u kičmi ili zglobovima al kad me pusti sve bude kao da me ništa nije bolilo al uvijek uzmem malo jaču dozu da me udari pošteno jer osjetim bolje rezultate.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: vetar and soxy
02.11.2012
13
3
0
46
Znaci tebe je betoniralo :D Ne znam kako ce moja majka to podneti s obzirom da nikada nije konzumirala THC proizvode :)
Ali mislim da to zavisi i od trave, ako ima vise THC-a bices vise high tj. aktivan, smeh, prica, (ne mislim na voznje u glavi) mislim samo da bi ti se raspolozenje poboljsalo ... a ukoliko je vise CBD-a onda ides u stond :)
Ali ja cu krenuti sa malim dozama pa videcemo ...
Reci mi Gandalf koliko treba alkohola za 300g trave, to cu uraditi da vidim sta ce ispasti ? I koji alkohol da trazim, reci mi tacno ime ukoliko se secas koji si ti radio ?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.