Sta dalje [napredak legalizovanja]?

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

mr.dr.Smok

Prijatelj Foruma
13.03.2010
1.495
3.541
188
57
Evo danas malo listam po stranicama Zelenog Svjeta i naiđem na njihov Prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti čl. 173 KZ RH

E sad zamislite da svi sa vutre koji žive na području RH skinu taj prijedlog,potpišu i pošalju na Ustavni Sud RH.Ili još bolje svatko od nas nađe još nekolicinu koji su voljni potpisat i poslat spomenuti prijedlog.Mislim da bi se zbog količine zahtjeva trebalo pristupiti tom problemu.
U nadi da Ustavni Sud radi svoj posao mislim da bi akcija donjela rezultate.
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
:thumb:E sada,doktore....
Pročitavši ovo štivo,vidim ono što znam i kojeg sam uvjerenja.Najveći problem(mislim) kod ovoga svega bi bilo pokrenuti svo ovo skidanje i potpisivanje...mada bi to trebalo biti najmanji problem.
Osobno imam viziju kako se skupilo dovoljan broj potpisanih dokumenata,skupljenih na jednu hrpu i odaslani 'vladajućima' s nadom u bilo kakav odgovor.Ili bolje,ne vladajućim nego nekome tko razmišlja barem dijelom kao mi.
Bilo bi dobro imati adresu na koju bi se mogao odaslati potpisani zahtjev,da se ne šalju pojedinačno i 'rastrgano'....možda na adresu Zelenog Svjeta,već kad Vutra.org nesmije imati svoju adresu,tj...ti,ja i svi ostali:eek:hno:
 

SiD

bože petra!!!
Vutra Veteran
15.01.2008
1.091
648
138
36
ja mogu ovo umnožiti i podijeliti ljudima koji nisu na vutra.org, a znam da bi vrlo rado to potpisali..

jedino... hmm, kamo to poslati??

ovo je lijepo za vidjeti, naravno, nadajmo se da je ovo korak onome ćemu težimo..
 

HighBadger

Aktivan Član
17.01.2011
205
74
28
30
A gde da se nadje isto ovako samo za Srbiju? Da krene u isto vreme ceo ex-yu...:D
Vutrasi svih zemalja ujedinite se! :icon_lol:
 
17.01.2011
45
0
0
31
Kukuriku koalicija evo možemo ovima udrit presing, mogu im se slat pitanja, najbolje označit to pod 19. Ljudska prava i građanske slobode ... ja sam im poslao pitanje još čekam odgovor, nećemo šutit dignimo svoj glas i mi smo ljudi!
 
17.01.2011
45
0
0
31
stigao mi je odgovor:
Koji je vaš stav o marihuani? Je li to droga ili prirodno blago? Tema je ljudska prava i građanske slobode, jer se ti građani maltretiraju.
Nadležna ministarstva razmotrit će načine zakonodavne dekriminalizacije posjedovanja i korištenja manjih količina lakih droga i njihovo uključivanje u područje prekršajnoga, a ne kaznenoga zakonodavstva.


pravi politički odgovor nisam više ni očekivao
 

herb-o-logist

Aktivan Član
05.04.2011
177
25
0
33
Bolje dekriminalizacija nego ništa, ako i od toga bude nešto. Oni su se i prije zalagali za dekriminalizaciju ali je Jaca ugušila sve prijedloge u vezi toga. Vidjet ćemo...
 
17.01.2011
45
0
0
31
moramo se borit... ovom teatru apsurda treba stat na kraj! Svima je jasno da izlazak na ulice grada nije rješenje, već ćemo samo bit glavna vijest u novinama treba se probit do gore, a oni ako su pametni skupit će puno glasova na dekriminalizaciji i legalizaciji, ionako vutraši ne glasaju jebeš to, a ovako bi i nas aktivirali, ja ću glasat za one koji će oslobodit travu za drugo me briga.
 
08.02.2010
1
0
0
30
evo naso sam zanimljivo pitanje i zanimljiv odgovor na stranici sdp-a pa reko da podjelim sa vama. Objavljeno 08.11.2011.
Ako postoji mnoštvo studija o štetnosti alkohola i cigareta, zbog čega se primjenjuju dvostruki standardi kada je riječ o lakim drogama i ovim supstancama? Tj. zbog čega se alkohol i alkoholizam ne tretiraju na jednak način kao i npr. marihuana i ovisništvo?
Ukoliko su razlozi ekonomski, visoki porezi i trošarine na navedene supstance, ne bi li onda i legalizacijom i striktnom kontrolom lakih droga više novaca stiglo u državni proračun?
Da li je netko izračunao koliko bi novca pristiglo u državnu blagajnu kada bi se legalizirala marihuana po istim uvjetima kao npr. žestoka alkoholna pića ili cigarete? Koliko bi bilo povećanje turističkih prihoda od mladih iz cijele Europe?
Nije li licemjerno ostaviti alkohol, koji je socijlano gledajući, a i zdravstveno znatno štetniji od marihuane, legalnim?
Nisam konzument lakih droga, ali smatram da bi se legalizacijom postiglo znatno više pozitivnih učinaka (socijalnih, ekonomskih, čak i zdravstvenih) nego negativnih.

Nadležna ministarstva razmotrit će načine zakonodavne dekriminalizacije posjedovanja i korištenja manjih količina lakih droga i njihovo uključivanje u područje prekršajnoga, a ne kaznenoga zakonodavstva. Podsjećamo da smo za vrijeme naše vlasti u izmjenama Kaznenog zakona izbacili kazneno djelo „posjedovanja droge“ i uspostavili samo prekršajnu odgovornost uz obveznu mjeru liječenja za ovisnike. Na taj način dobili smo te mlade ljude koji su u pravilu žrtve narkobosova i narkomafije kao dragocjene svjedoke u postupku otkrivanja i procesuiranja samog vrha piramide te vrste kriminaliteta. Zatvori su nam puni takve mladeži koju treba prije svega zaštiti, a ne kaznenopravno proganjati. Mi do 1997. g. nismo ni imali kaznenu odgovornost za posjedovanje droge. Sadašnji način doveo je do atrofije kaznenopravnog sustava. Policija i sudovi tako se bave marginalnim stvarima, a posljedice su vidljive u prepunim zatvorima. Njihova pogrešna kaznenopravna politika dovela je do sloma kaznenopravne represije. Ostajemo na stajalištu da kazneno pravo treba biti rezervirano za opasne kriminalce, a za ponašanja koja su manje društvene opasnosti reagirati na blaži način.
 

Exotic

Aktivan Član
07.09.2011
66
1
0
38
Dekriminalizacija istoga znaći samo muljanje oćiju naroda. I danas ako padneš sa par grama, dogodi se prekršajna prijava, i ceh od 5000kn. Znate svi jako dobro, gdje živimo, i nemoguće je da će ići dalje od dekriminalizacije. Legalizacija bi još i prošla, da pojedini vrhovni ljudi ove države nemaju veliku korist od toga dok je u ovom stadiju.