...gotovo sam siguran da je ideja glupa, al zato i trebam znalce, da ne unistavam finu i preskupu travu ako je nemoguce, ali i ako je moguce da ne radim krive korake...
...okej, here goes, kom god sam ispricao mi se smijao - al i reko, ko ga jebe, probaj pa javi...uglavnom, gledo sam film (ovako pocinju sve lose ideje
parfem...radnja je da lik pokusava izvuc esenciju mirisa iz svega sto postoji, od kamena do covjeka...pa pokusava sa destilacijom i uspije sa ocvijecivanjem...kolko sam skonto, stvar je u tom da se izvlace mirisne komponente iz sirovine (najcesce, jeltem, cvijeca
pomocu masnoce...e pa ja bi isto, samo sto me miris ne zanima (posto vjerojatno zanima moje komsije), vec bi ja pokusao uhvatit thc-komponentu...izvukao sam poprilicno jednostavan zakljucak, jer koliko ugrubo znam, kad se prave kolacici fora je da mast puno bolje ekstrahira thc od topline na kojoj sagorijeva dzoint...zato i jesu kolacici zabavniji
...a ovo ocvjecivanje se sastoji u globalu od umatanja materijala u mast da bi ona ekstrahirala/upila/izvukla tu mirisnu esenciju i poslje se grijanjem mast prokuvava ali samo ta esencija isparava i kondenzira se kao cisti ekstrakt sirovine...
...e pa, ja imam masti, imam talijansku espreso dzezvu koja radi na principu da voda isparava i para prolazi kroz kavu (znaci bez kontakta s vodom u tekucem stanju) i u gornjem dijelu dzezve se kondenzira ukusna kafica...ja bi samo uvalio mast (s kojim finim vrhom) tamo gdje bi trebala ici kava i pustio da se sve to fino grije, ali bez vode (inace bih dobio neku verziju caja, sto mozda isto nije lose
...pitanje je sta bi se desilo s travom koja je uronjena u vrelu mast...dali bi se stogod kondenziralo?...i sta bi to bilo?...mislim, jel mast isparava?...ako ne, dali trava moze pustit malo "soka"?...dal bi taj "sok" ispario?...dal bi bilo efekta kad bi to eventualno-nesto fino nakapao na cigaru i popusio...ako nista ne bi bilo, jel trava izgubljena, mislim da bi vrela mast definitivno trebala izvuc thc, a ko klinac sam se prejedao kruva i mast (s malo paprike) - kontam da bi takav obrok bio vrlo ukusan i ucinkovit...
...eto, uz sve to imam i veliku znatizelju i slabu kontrolu (spasava me sto sam trenutno bez sirovine
, pa ako moze koja pametna da ne radaim pizdarije...fala...i, jebiga na dugom postu
...
--
Nema vecih asketa od lenjih ljudi. Cega su se svega oni odrekli, u cemu sve nisu ucestvovali, kakva su zadovoljstva sebi uskratili - samo zato sto ih je mrzelo...
...okej, here goes, kom god sam ispricao mi se smijao - al i reko, ko ga jebe, probaj pa javi...uglavnom, gledo sam film (ovako pocinju sve lose ideje
...e pa, ja imam masti, imam talijansku espreso dzezvu koja radi na principu da voda isparava i para prolazi kroz kavu (znaci bez kontakta s vodom u tekucem stanju) i u gornjem dijelu dzezve se kondenzira ukusna kafica...ja bi samo uvalio mast (s kojim finim vrhom) tamo gdje bi trebala ici kava i pustio da se sve to fino grije, ali bez vode (inace bih dobio neku verziju caja, sto mozda isto nije lose
...eto, uz sve to imam i veliku znatizelju i slabu kontrolu (spasava me sto sam trenutno bez sirovine
--
Nema vecih asketa od lenjih ljudi. Cega su se svega oni odrekli, u cemu sve nisu ucestvovali, kakva su zadovoljstva sebi uskratili - samo zato sto ih je mrzelo...