Vesti iz medija, slobodno dopunjujte :)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

maverick

Aktivan Član
03.01.2011
340
578
93
dite_splita je napisao(la):
gleda ko danas red carpet na novoj? (sram me)
pitala novinarka mirelu holi "trava zelena ili pelin do jutra", guess the answer ;)

Dok god red carpet i bezvezne radio emisije u terminima za bakice obrazuju narod nemožemo očekivati pomake...
A za nekakvu znanstvenu emisiju koja bi pokrila ovu temu i objektivno pristupila činjenicama nema volje od onih koji kontroliraju medije (a time i ovce). Meeeee! Meeee!
 

dite_splita

Aktivan Član
04.05.2011
228
261
63
somewhere in space
maverick je napisao(la):
Dok god red carpet i bezvezne radio emisije u terminima za bakice obrazuju narod nemožemo očekivati pomake...
A za nekakvu znanstvenu emisiju koja bi pokrila ovu temu i objektivno pristupila činjenicama nema volje od onih koji kontroliraju medije (a time i ovce). Meeeee! Meeee!
baren imamo "na rubu znanosti", i rick simpson je isto gostovao
 
06.10.2012
37
4
0
52
ajd da pitam u vezi onog porshea,sad mi palo napamet:icon_lol:jel bi mogle posluzit one jeftine xenonke iz metroa sa balastima sto daju po 5000-6000K za uzgoj
 

nox1cous

Aktivan Član
07.01.2012
159
54
0
30
Na navedenim modelima iz tog clanka, bas sam iso provjerit malo te zarulje i na sluzbenim stranicama porschea pise da nisu MH zarulje vec HID xenon, djoksa.
 
05.11.2012
1
0
0
43
[h=1]Sana odnijela pet dilera[/h]
slikac.php


09.07.2010 17:16

KLJUČ - Pripadnici Policijske uprave Sanski Most u akciji pod nazivom "Sana 2" na četiri parcele pronašli su gotovo 3.000 zasađenih stabljika marihuane, vrijedne više od milion KM, i tom prilikom uhapsili pet lica.
Uhapšeni su Izet H. (31), kod kojeg je pronađeno devet stabljika i 29 sjemenki indijske konoplje, Ibro J. (26), kod kojeg je pronađeno 5.497 sjemenki, i Samir B. (24), kod kojeg je pronađena manja količina marihuane i sjemenke, dok su ostala dvojica puštena poslije pretresa njihovih kuća. Pomenuta trojica su uhapšena u kućama u naselju Kamičak u Ključu.
U akciji hapšenja i pronalaska plantaža indijske konoplje učestvovali su pripadnici Krim-policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, pripadnici Policijske uprave Sanski Most i pripadnici Policijske stanice iz Ključa.
Plantaže marihuane pronađene su u mjestu Pištanica u Ključu, na veoma nepristupačnom terenu. Sumnja se da su tu bile i ranijih godina.
Husein Kunić, načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a USK, potvrdio je da je vrijednost zaplijenjene droge na tržištu više od milion maraka, te da su veliki značaj u cijeloj akciji pružili i građani Ključa.
"Ovo je najveća poslijeratna akcija kada je u pitanju proizvodnja i promet opojnih droga", kazali su u policiji u Sanskom Mostu.
Nezvanično saznajemo da je policija duže vrijeme pratila pomenutu trojku, te da se radi o licima koje u Ključu svi poznaju kao uzgajivače i preprodavače marihuane.
"Svi su oni odavno poznati po proizvodnji marihuane. Samo se čekao pogodan trenutak i to prije 'žetve' stabljika kako bi ih uhapsili. Kako je ljepše vrijeme, svakih malo su išli u brda i obilazili zasade i sve vrijeme su ih građani viđali i sumnjali da nešto rade mimo zakona", ispričao je izvor "Nezavisnih" iz policije u Sanskom Mostu.
Ovaj izvor pojašnjava da je pomenuta trojka poznata širom Ključa i Sanskog Mosta kao lica kod kojih je uvijek bilo "trave".
U MUP-u USK kažu da je kriminalistička obrada odrađena nad svim licima, te da su svi predati Tužilaštvu USK uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
U Tužilaštvu USK kažu da su za dva lica, Izeta H. i Ibru J., zatražili određivanje pritvora, te da će se u narednom periodu sud odlučiti o njihovom zahtjevu.
 

nox1cous

Aktivan Član
07.01.2012
159
54
0
30
Opa, lijep preokret. Nadajmo se da ce sad sve lagano uzbrdo sto se tice toga

Kad ovako nesto drzavni sluzbenici (policija) kazu: "There was no reason to prohibit marijuana, they suggested, when far more destructive drugs like alcohol were legal."
Odma se vidi velik napredak u drustvu.