Vesti iz medija, slobodno dopunjujte :)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

maverick

Aktivan Član
03.01.2011
340
578
93
Evo juc, rajko ti objašnjava tko provodi istraživanja http://www.zelenisvijet.biz.hr/wp-content/uploads/2012/08/odg_dopuna_zdr_23082012.pdf
:punch:
Amerikanci su prije mogli raditi istraživanja samo u negativnom kontekstu. (valjda se to promijenilo, neznam) source:http://www.tokeofthetown.com/2011/10/worth_repeating_dea_faces_suit_for_blocking_mariju.php.
Recimo istraživanje je moglo biti odobreno samo ako je u hipotezi istraživanja bilo navedeno da se traži veza između kanabisa i npr. pojave nekih bolesti, a nije ako se traži pozitivan utjecaj, tj. ako je u hipotezi navedeno da kanabis liječi.
:punch2:
 

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
Kenny Dalglish je napisao(la):

u zadnjih cca 2mj. u hrvatskim "mainstream" medijima i chak nacionalnoj televiziji imali smo prilike vidjeti vishe priloga na temu medicinske marihuane..a shto je najbitnije.u sva 4 sluchaja ( 2 puta na HTV-u i 2 puta po dnevnom tisku ) prilozi su bili pozitivno obojeni..
zato...do pred cca mjesec dana sam govorila kako mislim da che i kod nas biti legalna upotreba med.marihuane, u roku od 5 godina..
sada si nekako mislim da mozhda to bude i neshto ranije..

nazhalost..kod nas ne postoje grupe koje bi lobirale za donoshenje takvog zakona...ali...chim se pochne raspravljati o tome..evo ovdje obechajem da chu nachi put do "mog saborskog zastupnika" tj. osobe koja predstavlja moju regiju/zhupaniju i/ili grad...te mu , u par minuta, pokushati pojasniti koje su prednosti i blagodati marihuane kao lijeka..to je ono shto mogu sama uchiniti..to mozhe svatko uchiniti..
 

jesam

rokenrolerica
Urednik
Moderator
14.01.2012
2.251
10.204
358
Meni se čini da ćemo prije dočekati legalizaciju u vidu farmacije, a ne biljke. Zalovila sam javno ministra zdravlja i pitala ga tko provodi ankete po bolnicama, pa kao on pojma nema. Poslije smo u užem krugu išli na kavu i od pol sata koliko je ostao, 10 min sam pričala o med. kanabisu na njegovu inicijativu, čini se da je bio prilično zaiteresiran, al ipak ne vidi dalje od jointa...
 
  • Sviđa mi se
Reactions: ajde