[900W LED] - Tropical Jungle - 12/1

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.161
298
54
al si se muški istrošio sa tim panelima...

želim ti sreću, da te dugo služe i da višestruko opravdaju tu cijenu!
 
  • Haha
Reactions: Bizzzo

dk1litk

Verona
26.01.2013
173
453
63
He-Man je napisao(la):
samo trebam pronaći dobar ovakav mikro-kontroler.

Pulko ventili Ru?e d.o.o.

ili traži među akvaristima. Svi akvaristi, ko ji se bave sa uzgivanjem ruža imaju te setove. Sve zajedno dođe oko 100-150 eura (bez boce - pišem stvarno po sećanju, ja sam to nabavljao pre 4-5 godina). Imam 2 takva seta. Ako prolaziš kroz Sloveniju ... za ovu turu ja ti pozajmim jedan pa da vidiš, kako bi prošao sa njim.
 

GreenRyder

.....always green.....
Poznanik Foruma
17.12.2010
1.067
1.322
188
.......a bas si neki dan mislim kad ces otvorit dnevnik......:) brutalno, slinim, slinim i jos malo slinim........:bale setup je *eben, jos da je i hydro......uh ma dosta novosti i za ovaj grow kako i sam kazes.......zanimljiv svjetlosni rezim, dobro zvuci pa da vidimo i u praksi, mozda i probam iduci grow.....:)

.......repina za setup i dnevnik:respect:......sretno
 

pigtail

Aktivan Član
19.11.2011
89
5
8
56
He - Mane sretno i puno kristala na kraju...Samo da te pitam...Jel se jako čuju ventilatori na ovome od 100w ili su baš neki tihi, jer mi je potreban neki stealth, a volio bih si uzeti jedan takav panelić ;)...Pozz
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Stigle dvije malene prinove u box. =)
Chocolate Rain i Northern Light
CR (mini)je klon odrezan u cvjetanju i vraćen u vegetaciju.







@pigtail
Čuju se dosta za PC ventove, ali čini mi se da sami ventilatori ne stvaraju toliku buku koliko strujanje zraka po rešetkastom aluminijskom bloku (hladnjak).
Ako si dobar s elektronikom ili poznaješ nekoga, vjerovatno bi se dalo srediti to ugradnjom potenciometra za regulaciju brzine ventilatora.
Imam neku aplikaciju na mobitelu koja mjeri dB i kaže meni ona da je točno pored panela 60dB, metar dalje 50dB, još malo dalje 40dB ...
Nemam gdje nabaviti precizne instrumente za mjerenje razine buke pa ti ne mogu potvrditi preciznost ovih očitanja.

@dk1litk
Hvala na ponudi ;)
Još sam u fazi istraživanja svega toga, ali nije problem pronaći ove ventile i manometre, već trebam skužiti kako rade oni elektromagnetski solenoidi, jer je potrebno precizno održavanje razine co2 u određenom rasponu. Vjerovatno treba kupiti i ovakav kontroler koji ima senzor i prati količinu co2 u zraku.
theevolutionco2controllersensorcompletekit.jpg
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Nixa86 and usrname

dk1litk

Verona
26.01.2013
173
453
63
He-Man je napisao(la):
@dk1litk
Hvala na ponudi ;)
Još sam u fazi istraživanja svega toga, ali nije problem pronaći ove ventile i manometre, već trebam skužiti kako rade oni elektromagnetski solenoidi, jer je potrebno precizno održavanje razine co2 u određenom rasponu. Vjerovatno treba kupiti i ovakav kontroler koji ima senzor i prati količinu co2 u zraku.

U akvaristici se CO2 koristi a) zbog rastlina b) za održavanje nizkog PH. Ribe sa područja Amazonije plivaju u mekanoj vodi sa niskim PH - divlji diskusi vole vodu oko 5.5-6.0. Voda sa ovako niskim PHjem skoro je destilirana voda i što se tiče PHja, vrlo nestabilna. Bez CO2 stabilno održavanje tako niskog PHja skoro je nemoguče. Ja sam imao spojeno dodavanje CO2ja sa PH metrom vode. Čim se je PH podigao, pojačalo se dodavanje CO2. Kod vode je dodatna problem to, da se mora CO2 u vodi razgraditi, da bi bio od toga efekat i zato postoje specialni difuzeri.

Da se vratim na tvoj CO2. :) Ventili moraju biti tako fini, da se može obezbediti tačan broj mehurčiča CO2 na minut (koliko, zavisi od okolina). Sad, ako bi 'potrefio' koliko CO2 bi trebao stavljati u vege box na minutu, sve bi skoro bilo riješeno. Podatak koliko CO2 ide sa jednim mehurčičem verovatno bi veoma lahko dobili. Mehurčiči se prebroje tako, da se cijev gurne u vodu i to je to.

Mjerač CO2 je recimo ovdje
VOLTCRAFT® CO-10 Raumluft-Messgerät, CO2- und Temperaturanzeige mit Datenloggerfunktion im Conrad Online Shop | 101313

Taj ventil (i to ide uz paket moje ponude ako se očeš "igrati") imam spojen sa elektromagnetnim ventilom (EMV), koji prepušta CO2 samo ako je pod naponom (koriščenje timerja).
 

Bimbalica

Aktivan Član
14.11.2012
61
38
18
38
Jao! šta je ovo? disco grow... mora da će biti jebeno kad ovo počne davat lumene na vrhove. Kakve su ti temperature?
 

mazar

šaman
Poznanik Foruma
28.07.2011
1.551
2.971
188
šta update radiš samo kad prinove dođu?:assshaking: Znam da imate posla oko foruma, ali...
Oprosti, u strahu sam, bojim se da ti i ovaj ne završi isto kao i prošli grow....:nana:
 
23.02.2008
1.048
1.455
188
neki apdejt, nesto, vidjam te na forumu pa kontam da mozes 15 minuta da odvojis da poslikas
biljoze i kazes koju rec...
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.161
298
54
a možda se čovjeku ne da stalno slikati i pisati pa će staviti sve na kraju kad bude gotovo...
 

He-Man

√-1 <3 π
Urednik
Moderator
31.05.2009
1.569
1.432
188
Eternia
Da, 4, =| ...
I trebalo je otprilike već biti gotovo i na sušenju, ali nije još niti bilzu kraju. =(

Kratki rezime: Početna "greška" u startu je bio nekalibrirani pH metar a koji sam kalibrirao prema dvije kalibracijske tekućine.
Naknadno skužim da ova tekućina za koju sam mislio da je pH5 nije 5 nego je ustvari 4. facepalm.gif
Tako da je nekih 20 dana zaljevano s krivim pH što je za rezultat imalo lagani lockout.
Ali to se na kraju pokazalo i kao dobra stvar budući da sam saznao da mi uskoro trebaju doći arhitekti izmjeriti sve objekte/prostorije.
Pa rekoh, budući da biljke stagniraju neću ih flushati jer nisam siguran kada ovi dolaze pa neka stoji status quo, tako da kada stignu mogu ih lakše sakriti u ormare po kući.
Dolaze za dva tjedna, pa dolaze za tri, imaju posla dolaze čim stignu ... na kraju su došli na početku petog mjeseca. :punch:
Biljke su jedan period dobivale redovnu dozu gnojiva ali sam zaključio da je uptake nutrijenata praktički nikakav tako da su živjele samo na vodi te tu i tamo pokoje malo gnojenje.
(da ne bi došlo do eventualnog nakupljanja soli a i odgovaralo mi je to što su usporene totalno tako da ih nisam puno dirao sve dok ne krenu pokazivati nekakve znakove)

Trenutno sam u procesu kompletnog flushanja, ali to odrađujem jednu po jednu jer je to baš tlaka teška, a i nemam toliko ogromnu kantu da mogu 350L vode odjednom podesiti na točan pH.
A nimalo mi ne pomaže ovo vrijeme ispita i kolokvija i razno raznih drugih poslova oko kuće.


Isprike svima koji su nestrpljivo pratili dnevnik =(, i ja bi najradije da je sve išlo po planu pa da sam sada imao mirno i mirisno ljeto. =(
Nove fotografije će biti čim biljke malo dođu sebi a ja uhvatim vremena za photo sesion. :thumb: