Grow box

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
04.06.2007
8
0
0
36
Pozdrav,
kupio bih ovaj grow box sa slike http://imageshack.us/a/img577/6792/kompletgrowbox40001500x.jpg
Interesuje me kako odrzavati temperaturu i vlaznost? I da li su uredjaji navedeni u njemu adekvatni za uzgoj skanka? Evo i sta se sve nalazi u njemu, da ne reklamiram sajt:


  • GrowBox
GrowBox dimenzija100x100 i visine 180cm, veoma je pogodan za gajenje 8-10 biljaka. Na sebi ima sve potrebne nosače za kačenje svetala, otvore za venitlator i ulaz vazduha, rupe za kablove, i slično.

  • Cool Tube φ150
Naš komplet sadrži Cool-Tube kako bi se izbeglo podizanje temperature unutar box-a. Cool-Tube se aluflex crevom povezuje sa ventilatorom koji izbacuje topao vazduh kroz otvor na vrhu box-a.

  • Sijalica MH 400W
Sijalica za prvi period uzgajanja, za period vegetacije ili rasta biljaka

  • Sijalica HPS 400W
Sijalica za period cvetanja biljaka

  • Philips prigušnica 400W
U kompletu se nalazi Philips prigušnica povezana sa upaljačem od 400W. Cool-Tube i prigušnica imaju laki priključak na sebi, kad spojite njih, onda uključite prigušnicu u utičnicu.

  • Ventilator φ150
Ventilator se postavlja na krov box-a tako da uvlači vazduh kroz cool tube i preko AluFlex creva ga izbacujenapolje. Ovime se takođe postiže cirkulisanje vazduha u box-u.
Topao vazduh se penje nagore, dok hladan vazduh ostaje dole. Otvori na dnu box-a omogućavaju da se hladan vazduh uvuče u box.


  • Aluflex φ150
Aluminijumsko ventilaciono crevo povezuje cool-tube i ventilator. Privezujete ga plastičnim vezicama koje dobijate u kompletu!

  • Merač temperature i vlažnosti vazduha
Merač temperature i vlažnosti vazduha veoma precizno pokazuje temperaturu u °C i °F i vlažnost vazduha u procentima. Merač takođe ima i memoriju i pamti najvišu izmerenu temperaturu i vlažnost vazduha kao i najnižu izmerenu temperaturu istih. Uz pomoć ovog merača možete saznati najvišu temperaturu koja se stvorila oko vaših biljaka i pokušati je smanjiti po potrebi. Takođe je jako dobro znati i najnižu temperaturu koja nekada može da ode veoma nisko noću ili kada su ugašena svetla.

  • Tajmer za svetla i ventilator
Mehanički tajmer pomaže kod podešavanja svetala i pali ih i gasi umesto Vas, pritom lišući vas veoma neugodnog posla. Mehanički tajmer radi na pricipu 24 sata vrti jedan te isti program. Ima žljebove koji svaki pojedinačno obeležava 15 minuta, i koji kad se pritisnu nadole pale tajmer. Gde su žljebovi spušteni tu će se tajmer uključiti, gde su podignuti neće se uključiti! Povežite i ventilator na tajmer ako ne želite da i on radi 24h dnevno.

  • 8 X 10L GrowBag
Osam GrowBag-ova od 10L. Koriste se umesto kabastih saksija
Izbor Supstrata

Supstrat nije uključen u ponudu i on je izbor uzgajivača. Možemo Vam lako pomoći oko izbora supstrata, đubriva za taj supstrat, sistema i načina gajenja, ukoliko je potrebno, slobodno nas kontaktirajte!

POTROŠNJA: Ovaj komplet troši 400W(sijalica) + oko 40W(ostala oprema), što je 0.44kW/h

Cena kW/h je oko 6 din u skupoj tarifi i oko 1,5 din u jeftinoj!

Ako je svetlo uključeno 12 sati dnevno, 12 X 0.44kW/h = 5.3kW/h, a 30 dana tako je 158kW/h, u skupoj tarifi to je manje od 1000 dinara mesečno, a sa korišćenjem jeftine tarife i manje od 500 dinara!
 

loop

veteran spliffer
10.08.2012
773
527
0
44
HE,koliko dobro poznajem taj oglas,ne moram ni da gledam taj link-odma znam i koja je radnja....hehe..
komsija,prvo ne znam sta ti podrazumevas pod 'skunk' posto je to vrsta strain-a (kao sto BMW ima model 'alpina',ako me razumes),ako si mislio 'da li moze da se gaji neki kvalitetan strain'-odgovor je MOZE !!
a temperaturu i vlaznost odrzavas tako sto prelistas forum(dnevnike posebno) pa vidis kako su se ljudi dovijali-posto za svaki prostor vaze drugacija pravila,nema univerzalnih istina....
ja na isti prostor(ali 250w) korisim 2 flase od litar(napola sasecene) ispod lampe,a blizu venta koji ubacuje da isparavaju,i mokru krpu dimenzija priblizno 50x50cm....
 

SenzaPieta

Aktivan Član
03.06.2011
281
168
43
YOwitza je napisao(la):
Interesuje me kako odrzavati temperaturu i vlaznost? I da li su uredjaji navedeni u njemu adekvatni za uzgoj skanka?

Sa neba pa u rebra :)
A da prvo malo napravis djir po forumu,procitas tu i tamo,pa tek onda krenes uzgajat ?
Box je ful i mislim da temperatura i vlaznost nece biti neki problem,a ako i budu jos jedan dobar vent resava situaciju...
Misljenja sam da ako su ovi uredjaji adekvatni ( a jesu ) za gajenje White Widow,Blueberry Kush-a ili Lemon Haze-a onda ce biti adekvatni i za uzgajanje Skunk-a,Super Skunka ili kojeg god vec :)



P.S.
Box je avion,samo je pitanje da li si ti pilot?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: viner
04.06.2007
8
0
0
36
SenzaPieta je napisao(la):
P.S.
Box je avion,samo je pitanje da li si ti pilot?

To me je najvise interesovalo. :) Dakle temperatura i vlaznost nisu problem. Probao sam da nadjem na forumu da li je neko bas ovaj box koristio, al sam se pogubio u medjuvremenu i odustao od trazenja :) Hvala lepo, javicu blagovremeno kako protice uzgajanje u njemu.
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
50
budi pametan...
ako se bas ne razumijes u uzgoj nemoj ic kupovat sjeme i bacat se na uzgoj a nemas pojma nista nego samo opremu imas....
nauci prvo polako sve kako sto treba, od vode do ventilacije do klijanja sjemena, kad naucis sve dobro, jos jednom sve naucis i onda tek kreni u grow...
ovako ce ti bit zao svjetla i sjemena ako propadne, a propast ce ako ulazis u grow s neznanjem... znaci prvo razmislit, naucit, pa krenut... a ne obrnuto :)
sretno!!


peace out !
 
19.05.2014
3
2
3
Pazi se te radnje gazda Radi za obe strane(i on se razvaljuje) radi i sa kerovima i sa dark side...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.