evo malo sam sezabavljao u photoshopu i napravio kompletno rjesenje za growere koji ne mogu bit stalno u kontaktu sa biljkom iz raznih razloga...
http://yfrog.com/5xgrowcopydj
http://yfrog.com/5xgrowcopydj

nevjerujem da se najcesce koristi destilirana voda za zalijevanje, a i destilirana bi po nekoj logici jos brze promjenila ph zemlje, jer je "meksa", i samim time joj se ph lakse mijenja (kad zavrsi u zemlji)...kiLDer je napisao(la):Destilovanoj vodi PH niti raste,niti opada(mozda gresim)....najcesce nju koriste za zalivanje.
ideja je poznata dugo, perpetuum stroj, ali nemoguc je zbog, IMHO, zakona o ocuvanju energije.Weedran je napisao(la):Hehe ovo me podsjeća na moje mlade dane kad sam imao svakojake inovativne ideje slične ovomu, ja sam brijao izmisliti generator struje koji pokreće sam sebe (jedino ga treba pokrenuti ručno i radi zauvjek) i generira više struje nego je potrebno njemu da radi. Npr. za njegov rad je potrebno da se napaja sa 20w, a van daje 30w, stoga spojiš ga da se napaja sa istom onom stujom koju i proizvodi, i još imaš 10w viška za iskoristiti
Ali nisam nikad ulazio dublje u realizaciju te ideje jer nisam imao dovoljno tehnološkog znanja i materijala za izradu... a vjerojatno bi zaključio da je nemoguće kad već nije izmišljeno, makar onda nisam vidio razlog zašto bi bilo nemoguće.
ja mislim da bi realizacija ovog bila bolja u vidu pumpe za vodu (akvarijske ili od vodenog hladjenja za komp, ima ih i 12v i 220v) i tajmera. a ako se bas inzistira na mobitelu, daleko najjeftinije i najlakse rjesenje, a samim time i najbolje, bi bilo da te zice umjesto na elektromotor, ili nekakve transformatore, piknes u relej (koji za to tocno i sluzi) koji bi palio pumpu, i sto vec sve ne.. transformatori nevjerujem da bi upalili, jer pitanje je kolko jaku struju daje mobitel za taj zvucnik, + jos otpor transformatora, dali bi bilo moguce pokrenut tako neki elektromotorcic....Weedran je napisao(la):Moglo bi se nešto iskombinirati iz ovoga, ali za realizaciju bi trebalo nekih prilagodba. Npr. šta mi trenutno pada na pamet;
Zanimljiva mi je ideja da premostiš struju koja bi inaće išla u zvučnik. Al moraš znati da je ta struja vrlo mala, izmjenična i nasumična. Trebao bi izraditi jedan elektronski sklop, a to ti nebi bio problem da si završio elektrotehničku školu.