Pozdrav svima evo vec neko vrijeme proucavam forum i razmisljam o tome da napravim svoj prvi unutrasnji grow. I danas sam se odlucio na registraciju i ovaj post. Zbog citave ove situacije u svijetu, vrijeme u zadnjih godinu dana nikad nije bilo gore, i dosadilo mi je vise bacati novce na doslovna sranja i zakide.Mislim da sam se na ovo trebao odluciti i ranije bez obzira na situaciju ali bolje ikad nego nikad 
Evo kako sam ja to zamislia i sta bi iskoristija
Ovaj ormar s vratima dimenzija je 35x35x70cm
Na svaku bocnu stranu pri vrhu bi izbusio 3 rupe za grlo E27 (porculansko?) i stavio 3 led zarulje od 18w 2700k i 3 led zarulje od 18w 6500k
www.svijet-svjetiljki.hr
www.svijet-svjetiljki.hr
Tako da bi stajale paralelno jedne nasuprot drugih. Po specifikacijama kaze da su 14.2cm duzine 2700k i 13.5cm 6500k tako da bi stale paralelno da se ne dodiruju. Zajedno bi stvarale snagu od 108w i oko 9000lm. Koliko sam uspio iscitati to bi trebalo biti dovoljno snage i lumena za ovaj prostor ali me zanima vase misljenje i dali je to uopce moguce tako kako sam ja zamislio.
Sada nesto sta mi nije toliko jasno ali sam isto zamislio kako je izvedivo je ispuh i upuhu. Znaci izbusio bi kvadratnu rupu za ulaz zraka na donjoj strani i kvadratnu rupu za izlaz zraka na gornjoj strani. Znam da na gornjoj strani ventilator treba biti jaci i razmisljao sam o stavljanju i na donju i na gornju stranu neke jace kockaste ventilatore za PC ali nisam siguran pa mi i tu treba vas savjet.
Zanima me i u vezi npr. filtera za nape od aktivnog ugljena ima ga kupiti svakakvog okruglog,kockastog za nape koje usisavaju zrak iz prostora. Mogu li ga zalijepiti direktno na ventilator od ispuha ili mora biti neki razmak izmedu njih i hoce li on biti dovoljan da bar malo prikrije miris?. Ovako ispod izgleda neki okrugli.
Mislim da je to to,nadam se da mozete zamislit kako sam ja to zamislija. Naravno ako imate kakvu bolju ideju u vezi svjetla ili bolju ideju opcenito kako izvesti citav taj box s tim dimenzijama bio bih vam zahvalan.
Lijep pozdrav svima, i nadam se da cu uskoro sklepati taj box pa zapoceti svoj prvi grow da otvorim dnevnik
Edit:
Zaboravio sam spomeniti da sam i na hempatiji gledao neke sunmaster hps zarulje koje bi bile pogodne i za rast i cvjetanje
www.hempatia.hr
ali koliko sam shvatio one su malo kompliciranije za ugradnju i dosta griju,a i ovih 250w bi bilo prejako za taj prostor od 35x35x70
Pa eto sta mislite i o tome?

Evo kako sam ja to zamislia i sta bi iskoristija

Ovaj ormar s vratima dimenzija je 35x35x70cm
Na svaku bocnu stranu pri vrhu bi izbusio 3 rupe za grlo E27 (porculansko?) i stavio 3 led zarulje od 18w 2700k i 3 led zarulje od 18w 6500k
LED Žarulja E27/18W/230V 2700K

LED Žarulja E27/18W/230V 6500K

Sada nesto sta mi nije toliko jasno ali sam isto zamislio kako je izvedivo je ispuh i upuhu. Znaci izbusio bi kvadratnu rupu za ulaz zraka na donjoj strani i kvadratnu rupu za izlaz zraka na gornjoj strani. Znam da na gornjoj strani ventilator treba biti jaci i razmisljao sam o stavljanju i na donju i na gornju stranu neke jace kockaste ventilatore za PC ali nisam siguran pa mi i tu treba vas savjet.
Zanima me i u vezi npr. filtera za nape od aktivnog ugljena ima ga kupiti svakakvog okruglog,kockastog za nape koje usisavaju zrak iz prostora. Mogu li ga zalijepiti direktno na ventilator od ispuha ili mora biti neki razmak izmedu njih i hoce li on biti dovoljan da bar malo prikrije miris?. Ovako ispod izgleda neki okrugli.

Mislim da je to to,nadam se da mozete zamislit kako sam ja to zamislija. Naravno ako imate kakvu bolju ideju u vezi svjetla ili bolju ideju opcenito kako izvesti citav taj box s tim dimenzijama bio bih vam zahvalan.
Lijep pozdrav svima, i nadam se da cu uskoro sklepati taj box pa zapoceti svoj prvi grow da otvorim dnevnik

Edit:
Zaboravio sam spomeniti da sam i na hempatiji gledao neke sunmaster hps zarulje koje bi bile pogodne i za rast i cvjetanje

Sunmaster 250 W HPS Dual Spectrum 2000 K
Žarulja Sunmaster 250 W HPS Dual Spectrum 2000 K daje bolju plavu i crvenu boju biljkama u ključnim fazama njihovog razvoja. Žarulja je pogodna za razdoblje rasta i cvatnje.

Pa eto sta mislite i o tome?
Poslednja izmena: