Kanabis ulje - izrada, doziranje i djelovanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.459
3.198
Bekaa Valley
ne vidim zasto mi se ne bi reklo
zato sto je to vec napisano i nije u redu da ti se servira i ponavlja vec receno. da si procitao pravilnik video bi tacku 2:
2. Ne ponavljajte teme ili iste postove u različitim temama
Pre nego što postavite pitanje, proverite da li je o tome već bilo reči na forumu! Čest je slučaj da novi korisnici, odmah nakon registracije, postave pitanje koje je ranije često postavljano. Zbog toga im poruka biva obrisana, ili budu izloženi gnevu korisnika koji ne vole takvu vrstu poruka. Upotrebite sistem pretrage po ključnim terminima da biste proverili da li je neka tema već obrađena na Vutra.Org forumima. Proverite da li pretražujete ispravan forum, ili pretražite sve forume odjedanput. Sistem za pretraživanje je brz i lak za korišćenje!
jest lakse za tebe al ekipu mrzi da prica vec ispricanu pricu. mrzi i mene al eto dao sam ti neke smernice pa uzivaj dalje i samo cool
 

Minja3

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
13.10.2010
356
1.732
143
Da li je neko pravio ulje bez filtera za kafu, tj da li je moguce? Nemam gde da ih kupim, pa me zanima jel moguce drugacije cedjenje, ili da ih narucujem online?


Umesto filtera za kafu mogu da se koriste vlažne maramice za bebe , ali ne iz pakovanja .. moraju biti oprane pre upotrebe ... to baš ako nigde, nigde , nigde nema filtera.. :)

Ubaciš nekolko komada u jastučnicu ili u rukav pa vežeš da ne pobegnu u filter od mašine . Ili opereš Ferijem pod slavinom ... kolko hemikalija ima ? pa verovatno isto ko i u filterima :)
 
03.10.2017
4
1
3
Pozdrav svima
Nova sam ovdje i posljednjih dana trudim se da iščitam sve inf kako ne bih postavljala suvišna pitanja, al ako ipak postavim unaprijed se ispričavam zbog toga.
Dijagnosticiran mi je carcinom urahusa , detalje rado napišem al ne znam jel ovdje pravo mjesto ( da ne zagušujem temu ako nije) . Ozbiljno razmišljam početi s uzgojem ali mi prije toga treba odg na tri pitanja:
1. Može li mi itko okvirno reci , bar otprilike koliko financijski ispadne kupovina sveg potrebnog - dijagnoza me zatekla usred rastave i financije moram riješiti posudbom , i hoću ali nemam niti otprilike pojam o kolikim troškovima je riječ kako bih uopće riješila taj dio. Ako je pitanje glupo zanemarite...
2.apsolutni sam i totalni amater , nikad u životu nisam posadila niti uzgajala ništa - jeli realno očekivati da bih uspjela svladati sve potrebno za indoor uzgoj ako se istinski potrudim il sam samo naivni optimista
3. Ako ima nade i za amatere , trebala bih mentora, dal se samo javim jednom na podforumu za mentore ili sam krivo shvatila
Ponovo , ako postavljam glupa i suvišna pitanja oprostite , i molim vas u tom slučaju kratke smjernice
Hvala unaprijed
 

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.324
258
Dobro dosla na forum nazalost zbog bolesti ali sta je tu je...sto se tice tvojih pitanja sa situacijom u kojoj se nalazis vjerujem da ce se dosta forumasa potrudit i ponudit ti opremu po pristupacnoj cijeni jer na forumu imamo temu u kojoj clanovi prodaju svoju polovnu opremu i moze se naci zanimljivih stvari malo koristenih i bas mislim da sam neki dan vidio nesto sto bi ti moglo odgovarati a cijena cc 2000-3000 kn bi moglo pokriti sve sto ti treba...sto se tice uzgoja to je lako i dosada sam vec vidio ljude kao ti koji su uz pomoc mentorskog kuta imali super rezultate i u 4 mjeseca dobilo svoje ulje tako da se nemoras brinut sto neznas nista ;)

Jedino pitanje je gdje ces uzgajati jeli zivis u kuci ili stanu?
 
03.10.2017
4
1
3
Hvala puno na odgovoru, proučiti ću temu za opremu malo bolje ( oglase) i pokušati skužiti sto mi treba , al poprilično sam nesigurna , pomoć korak po korak u nejasnoćama bi me spasila - kako dodjem do mentora , samo se javim nekom od njih na temi, porukom, ili? Jeste li vi mentor ovakvim neznalicama ? Živim u stanu , prostora nema puno ali izmislit ću ga. Trebala bih savjet koja kombinacija sjemena bi bila dobra kako bih ih naručila - dal da se vodim nekim od primjera datim na takvoj temi ili bi bilo bolje da mi netko da savjet s obzirom na dijagnozu. Evo, već sto pitanja a nisam ni počela još ništa
 
16.10.2017
2
0
1
40
Bok svima. :wave:

Moj rođak, koji ima rak jetre u poodmaklo fazi, je prošli mjesec počeo uzimati ulje. Doziranje je krenulo od pola zrna riže, itd. Dosta je spavo, izgubio je apetit, izgubio je nešto kg i prilično je požutio, tj. bilirubin mu je porastao na 120. Na ulju je bio oko 2 tjedna i već u prvim danima konzumacije je došlo do pojave žutice, prvo slabije a onda je prema iskazu supruge "pozelenio". Prije uzimanja ulja je imao apetit, bilirubin je bio dosta niži i nije imao žuticu.
Uglavnom, nakon 11, 12 dana bez ulja pravimo eksperiment tako da ulje razmazuje po desnima, tek da vidimo kako će djelovati i da izbjegnemo high. Ovaj put nije bio omamljen, ali je opet blago požutio. 2 dana je uzimao po 1 zrno.

Vidim (na ovoj temi) da je čbelicin tata, koji također ima rak jetre, blago požutio. U temi Bilirubin, metob je imao isto iskustvo s bilirubinom međutim radi se o raku testisa. Na nekim stranim forumima je također bilo nekoliko slučajeva gdje su ljudi s karcinommom jetre dobili žuticu nakon uzimanja ulja, samo nema odgovora žašto..

Kako da nastavi uzimati ulje a da bilirubin ne nastavi rasti?

Njegov rak je počeo u debelom crijevu, koje je operirano i sad je ok. Odstranjen mu je žučni mjehur. Ne znam jel to ima kakve veze. Prilično dobro je podnosio kemoterapije, nema bolova. Izgubio je na težini ali djeluje solidno...... Ulje je uzimao oralno s kokosovim uljem.


Help
 

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.324
258
Za zuticu nemam odgovor nisam se susretao sa tim problemom al vidim da ste na pocetku uzimanja pa procitajte ovu temu https://www.vutra.org/threads/herbal-bobs-medical-lounge.15900/ ima dosta stvari koje trebate znati i pretpostavljam da ulje kupujete i toplo vam preporucavam da ga testirate da nebi gubili vrijeme i novac https://www.vutra.org/threads/testiranje-rso-ulja-u-eu-pharmalab.17512/

Ovo je osnovno za pocetak da shvati kako ulje radi i naravno da zna sa kakvim uljem se lijeci a kasnije mozemo pricati o doziranju i kako da dodje do doza koje mogu djelovati na tumor
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Pantagan
31.08.2017
32
13
8
54
Pozdrav. Pitanje za nekog ko mozda zna. Dal ima kakav nacin da provjerim alkohol na brzinu ,dal je za prehranu i dal je 96%. I sta se desi ako kojim slucajem nije 96% nego recimo 75% a ja od njega hocu ulje radit.
 

trubabuba

Aktivan Član
20.06.2014
959
775
113
planet earth
ako pricamo o ethil alkoholu (grain alchocol). onom koji je za konzumaciju odnosno izracu pica onda znaci da ostatak nakon oznacenog % je voda.
75% je verovatno onaj ethil iz apoteke.
 
31.08.2017
32
13
8
54
Ma ima covjek paravi rafinirani 96% tako sve na boci pise ali je to sve na crno i ja nevjerujem puno u to.tako dabi provjerio ako ima nacin.