Klijanje - rast u casi - presadjivanje

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

kutije

Aktivan Član
07.07.2011
89
36
18
48
Kad se biljka onako u komadu sa zemljon i korjenjen prisadi za 2 ure zivne i krene nabolje.
nema stresa 4-5 dana il oporevka.
samo njezno.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: hidra
05.03.2012
15
0
0
39
stavio sam proklijane sjemenke u case prije 21 dan, zadnjih 15 dana je bio i snijeg. Nisu imale sunca na prozoru tako da su se izvile, imaju 2 para listova.
Je li kasno za njih? Outdoor je sjeme i mislio sam ih smjestiti na brdo ?
 
09.02.2011
40
12
8
41
Ima pravo P.S.
Sadi,presadi kako znaš i ja bi pričekao dva dana i dao im za početak malo prihrane za ojačavanje korijena.Compo NPK 7:3:6....
tako je bilo kod mene
ljudi kako se radi dnevnik pa bi ja počeo
evo par slika IMG105.jpg
IMG106.jpg
Neče da mi izbaci druge.... evo ovo je znači mjesec dana imaju da su stare
Pardon evo sada sam vidio da sam ih već uspio stavit da vidite pa eto ispričavam se na pogrešci.
 

protuha

Aktivan Član
23.05.2012
44
40
0
16
evo,upravo stavih sjeme na (malo kasno) klijanje.i sad,imam jedan problem.kad klice krenu,i kad bude vrijeme za čašu,terba ih presadit,a meni je to problem jer mi nije baš zgodno da mi stoje biljčice kući u čašama pa imam jednu ideju,a vas molim da prokomentirate,da znam dal da to radim ili da smišljam nešto drugo.ovako:uzeo bi onaj kanister od vode od 5L ili eventualno bocu od cole 2L.u kanisteru na dno ulio malo vode,probušio čašu na dnu,da biljka ne ostane suva,i znači stavio čašu s biljkom u taj kanister,koji bi normalno prvo prorezao da mogu stavit čašu,jel.još možda par rupica za zrak.sad mene zanima dal bi se biljka mogla razvijat tako,tj da li bi joj smetalo što je u kanisteru?dal bi to uopće radilo na tu šemu,eo i slika kako ja to zamišljam ( nisam baš vješt u paintu,al služi svrsi) case.JPG
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
51
nebih preporucio da stavis vode u taj kanister (ili posudu od 2L) jer korijen se moze ugusiti od vode, i propade. a dok su tako male i ne treba im pun puno vode... dobro si osmislio, kad prebacis van, stavi tako sve samo sta moras dosta rupica probusit a ne par jer zrak je jedan od vaznijih elemenata za biljku. svijetlost ide kroz bocu, biljka raste, nista joj nemoze smetat, nemoze je nista pojest i dosta si osiguran i od naleta vjetra itd... samo naprijed :)

peace out !
 

protuha

Aktivan Član
23.05.2012
44
40
0
16
dobro,znači voda otpada.e sad mi sinu još jedna ideja kroz glavu,znači ako ne treba vode,onda bi mogo radit i bez čaše,tj u bocu na dno nasipat zemlju,i tu direkt stavit klicu,izbušit rupe za zrak i to je to.kasnije kod presađivanja samo odrežem dno i skupa sa zemljom u rupu na sajt.nisu ni proklijale a već sam uzbuđen ko malo dijete hehe
 

DJFlyHigh

Aktivan Član
18.05.2010
768
459
83
51
mogao bi i tako napravit, ali neznam kako ces ljepo i precizno sjemenku ubacit unutra, ako si si vec iskombinirao, mogao bi tako napravit, sigurno ti je lakse za presadit samo taj rub odsjeces i to je to :) ja isto radim trenutno prvi grow, i iako znam sve u teoriji (hvala bogu jos nema nikakvih problema) imam nekih nedoumica, i paranoja u vezi mirisa pere sve u 16. ali sad nabavljam ionizator malo jaci pa ce pomoc to valjda :) ovo sad na pocetku klijanje i to, nije nista nasuprot osjecaju kad je posjeces :) neznam kakav je to osjecaj JOS, ali siguran sam da je deset puta bolji nego kad ih gledas kako rastu 3 mjeseca (ili vise) :)

peace out !
 

protuha

Aktivan Član
23.05.2012
44
40
0
16
prorežem bocu na bočnoj starni,tolko da mogu gurnit ruku unutra.ma,ja sam prošle godine pokušo al nije baš slavno završilo,stara kad je skontala šta to raste na prozoru uništila heheh.plus toga sam i roknio prije pol godine,pa sad konstantno imam frasove od pretresa i tih *****rija,tako da u principu ovaj put igram na sigurno,u kući će mi bit samo tih par dana dok ne isklija,a onda-pravac sajt...šuma mi je 200 m od kuće,prilazak kroz baštu,tako da nikom neće bit sumnjivo što šetkam u šumu,jer inače imam običaj često ić...ja se samo nadam da se neću razočarat kad ih posječem malim urodom,al dobro,probaću s većim brojem stabljika nadomjestit,jer sam već pomalo zakasnio pa će valjda bit ok.
 

protuha

Aktivan Član
23.05.2012
44
40
0
16
a razmišljao sam i o tome,al jbg,bojim se da ih ne bi nešto uništilo dok su još male,ovak kontam da makar malo budu zaštićenje u početku,dok se malo ne razviju,a onda šta im bog da.
 

mega monk

Aktivan Član
25.03.2012
199
42
28
@VenloNL ... Imao sam u planu sklepat mali improvizirani plastenik kakav sam vidio u jednom postu nedavno i dvoumim se između ovog sa odrezanom bocom i plastenika.. Neko kaže da se biljke skuhaju i propadnu kad su tako zaštičene, znači zaštičene su od puževa i ostale gamadi i jake kiše a kad sunce zapeče kaj onda..Vidio sam da mnogi rade sistemom odrezane boce dok biljka ne poraste cca 15-20cm..

Kaj bi preporučio ..ovako sa bocom ili sklepat mini plastenik
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
Pri vrhu izrežeš malim škaricama za nokte par rupa da ulazi zrak unutra....i naravno nije ovo rješenje za super osunčano mjesto,naravno_Ovo je više prevencija mladoj biljki od jake kiše,hladnih jutra,puževa,skakavaca....dok malo ne poraste,a onda se to uklanja.
Pepel je isto dobar jer puževi neće preko njega,ali ga prva kiša ispere...pa bi trebalo ponoviti,naravno ako se ima volje:icon_lol:
Ali inače,što se tiče ovakvih zaštita ili pogotovo 'plastenika' u out-u.....što manje to bolje,jer ako nema ništa, slučajni prolaznik namjernik neće niti opaziti biljku.
 

mega monk

Aktivan Član
25.03.2012
199
42
28
DA kužim...to je dok malo ne očvrsne biljka a pogodno za ovo sad doba jer kasnije sunce zapeče i spali kroz plastiku..