...Meditacija...

Hesi Original Sjemenke Hempatia
Želite nešto više od socijalne mreže?
Društvo za legalizaciju marihuane, medicinu i uzgajanje kanabisa. Registrujte se za dodatne opcije foruma.
Registracija
04.03.2019
26
30
13
planet earth
Meditacija je neverovatno dobra stvar za opustanje duse (i tela) nakon neke naporne radnje ali isto tako korisna tehnika za oslobadjanje svesti i otklanjanje svakodnevnih (nekad i neprimetnih) doza stresova. Isto kao vutra... ha ha ha... ili ne bas?

Meditacija stvarno ima bezbroj.. i ovakvih.. i onakvih...i preko telefona... i na jutjubu.. u glavnom sve poticu sa istoka jer su istocni narodi poznatiji kao vise povezani sa tim "spiritualnim" nacinom zivota. Ali naravno danas to vise nema nikakve veze jer je svet izmesan do te mere da sve postoji svuda... zbog globalizacije... i to je fenomalna stvar!:D

Evo ja sam skoro naucio tehniku transcedentalne meditacije i trudim se da je praktikujem svakodnevno. Ne stignem svaki dan , ali mi i nije toliko neophodno jer mi se organizam navikao na to stanje i moram da priznam da se mnogo manje stresiram oko onih malih... beznacajnih... svakodnevnih gluposti. I mnogo bolje podnosim one vece stresove.

Da li vi meditirate? Koliko cesto? Imate li neke prijatelje koji meditiraju i kakav generalno stav imate prema tome... vi... koji duvate??

...kazu da je u zdravom telu zdrav duh... ali to bi valjda trebalo da funkcionise i other way around... sa zdravim duhom zdravo i telo :)
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Poznanik Foruma
30.03.2011
963
3.982
163
sa zdravim duhom zdravo i telo
Upravo to. Tijelo je samo mehanizam kojim upravlja duh. Prema tome, tijelo moze naoko djelovati zdravo, al' se njime upravlja na bolestan nacin.

Opustam se, oli ti meditiram, na nacin da zapalim dzidz, stavim slusalice u usi i slusam zvukove iz prirode. Nekada mi to ne pase, al' me zato Bass Boosted muzika baca u nirvanu. Piljenje u jednu tacku nikada nisam savladao. Mislim, mogu ja da piljim, al' odem daleko s mislima i mastom, a treba mi suprotno, da ne mislim bas ni o cemu. :)
 
OP
OP
PuntaTombo
04.03.2019
26
30
13
planet earth
eto vidis, kod mene je sasvim obrnuto. Doduse, meditacija koju praktikujem niposto ne podrazumeva "piljenje u jednu tacku" vec se vrsi na najjednostavniji, prirodan, prihvataljiv nacin sa zatvorenim ocima. I onda krene potpuna tisina... pronadjem tu jednu - izvornu misao... desi se i da odlutam sa mislima, ali retko toliko daleko kao kad sam naduvan... u naduvanom stanju retko kad ne mislim bas ni ocemu... u glavnom krenem da razmisljam o hiljadu stvari... ili se ugasim potpuno. ali to je od lose vutre.
 

Papa Romeo

barba non facit philosophus
Poznanik Foruma
30.03.2011
963
3.982
163

opa cupa

Urednik
Moderator
04.03.2012
5.716
17.863
398
Papa i Bass Bosted :thumb: do jaja...ja mislio Tchaikovsky..piano sonata in c sharp minor. haha

Glazba nikako...zvukovi svakako.
Nesta bez ritma i jednolicno.Plamen svijece i piljenje u njega uz nekakvu mantru..trebalo bi funkcionirati.Za nekakvu rekreativnu meditaciju.


Pamet i razum su spameri :D