Plagijat(i)

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
ja nemam nista protiv da sacekamo objasnjenje, ako ga ima. postove cu kasnije izmestiti iz ove teme da je ne spamamo. konkretna problematika se ne spominje u pravilniku, ali ima dodirnih tacaka sa ovim delom: "Vama je dopušteno da bilo koji materijal (prvenstveno tekstove) prenesete na bilo koji drugi sajt, ili u štampani oblik, ali samo ako ispod toga navedete odakle ste uzeli taj materijal, nešto ovako: Izvor: www.vutra.org"
 

mario339

Medical Grower
Urednik
Grow Support
26.08.2012
2.148
8.324
258
Tarzan je napisao(la):
pa bas za to sto nije stvarni zivot kako ne razumijes..ako bude htio nastaviti s ovim accountom i bit aktivan član ovog foruma, nikad nece dobit "postovanje" kao grower npr. ukoliko krene s growanjem, a vjerujem da hoce..
razliciti smo i samim tim su nam i misljenja drugacija ali ja cu mu prvi dati podrsku ako prizna gresku i nastavi dalje bez skrivanja a vjerujem da nisam jedini
 

opa cupa

fuckin' Petrolhead
Administrator
04.03.2012
7.998
34.382
2.598
Mislim da je i ovo vec sada dovoljna kazna..nesta kao i ban.Neznam kako bi se i sam osjecao da sam u toj situaciji.
Objasnjenje nista neznaci ali isprika bi dobro dosla+to sto svi znamo da je plagijator.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=6dN7dAJd8rY
 

userNomore

Aktivan Član
16.09.2013
193
606
93
Mene osobno nije pogodio ovaj "podmukao" čin. Prije nego razapnete nečiji nick (a neš ti ugleda/karijere, nick na forumu) postoji li mogućnost da je to jednostavno bila - šala?
Na kraju posta jasno stoji smajli, ako razmotrimo sporni post i fotku (fotka + "nešto od prošlog outa"), nigdje nije navedeno da je to njegov grow ili njegova fotka i u tom smislu je tek spam i to manji nego većina od zadnjih desetak postova u ovoj temi, uključujući ovaj. Po meni je i prilično šaljivo staviti jednu jako poznatu sliku iz Greenove grow biblije kao svoju i nadati se da se neće prokužit.
Anketa je tu, lomača je potpaljena, ali prije nego bacite materijal u plamen, razmislite o slijedećem :

PowerSeed je napisao(la):
konkretna problematika se ne spominje u pravilniku, ali ima dodirnih tacaka sa ovim delom: "Vama je dopušteno da bilo koji materijal (prvenstveno tekstove) prenesete na bilo koji drugi sajt, ili u štampani oblik, ali samo ako ispod toga navedete odakle ste uzeli taj materijal, nešto ovako: Izvor: www.vutra.org"
Jednako kao što je dopušteno citirati sadržaj vutre na drugim mjestima uz navođenje izvora, dobra volja i kultura je i da se uz svaki prevedeni/prepisani materijal (tekst/slike) sa drugih stranica na vutru također naznači izvor. Imajući to na umu, uvođenjem pravila bana za svako "plagiranje", manjak dobre volje i/ili kulture, tehnički bi mogli sasjeći popriličan broj danas "uglednih" članova koji su također u prošlosti c/p od tko zna gdje a da pritom nisu navodili izvor. ;)

Naš brat po hašišu Isus neki dan je rekao :"Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi." :D
 

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.460
3.198
Bekaa Valley
nije problem konkretno taj jedan clan, nisam ocekivao tako nesto na forumu ali na zalost ipak ima, i kako da znam da nema jos negde a da se nije nasao neki clan iz 2005 da na to upozori. poenta je sto su kazne za plagijate na "zapadu" prilicno rigorozne i zaista mi kao moderatoru ne bi bilo drago da neki strani forum ili sajt pokazuju prstom na nas forum kao forum koji krsi autorska prava, a mi fakat po tom pitanju nemamo nista u pravilniku, to se kao podrazumeva na balkanu il sta... nije lako kontrolisati sve sto se kaci na forum, ali bi po meni forum bar trebao da se nekako ogradi od eventualnih takvih situacija jasnim stavom u pravilniku i jasnim sankcijam. ja ovo ne dozivljavam kao filozofiranje nego kao priliku da poboljsamo bar pravilnik ako nista drugo ne mozem, ban ili ne je manje bitan u celoj prici
http://hr.wikipedia.org/wiki/Plagijat
 

Tarzan

Aktivan Član
31.05.2013
3.999
6.426
298
109
The Mighty Jungle
ahahha ma joj.. kakav isus i o kakvim vi glupostima pricate, pa sta ovo na kraju ispadne, ja sam za ban samo zato sto ovakav potez steti forumu i cini ga neozbiljnim, pa necemo krasti slike od amera, nek oni od nas kradu.. a i puno vise stete pravimo tom clanu ako ostane, treba dati covjeku priliku da krene ispocetka, a vjerujem da vec i ima novi acc.. tako da nemojte pricati gluposti o kamenovanju, lomacama itd. ispadam zao covjek, i ja i svi koji su za ban, neki red bi ipak trebao postojati...
 
12.03.2008
52
41
0
35
lažni post,lažna slika,lažni odgovor=lažni grower
a onda se pitamo zašto početnici pitaju glupa pitanja,pa kako neće kad ljudi koji se kite tuđim perjem daju krive info,a ovi onda zbunjeni do j. početnik provjeri njegov status,vidi sve 5 slike(neda im se sve čitat) i sluša loše savjete.
moje mišljenje,nisam za totalni ban,ali nisam ni za proć nekažnjeno. ja sam UNPROFOR ;)
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.161
298
54
mislim da baniranje člana ne bi bilo pošteno jer u pravilniku nije postojalo ništa o plagiranju, ne možete promijeniti pravilo i odmah ban za to. dosta je člana upozoriti, ukazati mu na promjenu u pravilniku i tražiti objašnjenje za situaciju.
 

Avantura

kontrolor leta
Prijatelj Foruma
17.10.2008
3.867
2.557
228
metalmaniac je napisao(la):
mislim da baniranje člana ne bi bilo pošteno jer u pravilniku nije postojalo ništa o plagiranju, ne možete promijeniti pravilo i odmah ban za to. dosta je člana upozoriti, ukazati mu na promjenu u pravilniku i tražiti objašnjenje za situaciju.
S moje strane se tu ban podrazumijeva i ni ne treba pisati to u pravilniku jer to treba biti jasno po svim moralnim načelima.
Znači ban a tek onda javno kamenovanje.
 
Znan zasluzio sam ban , ako mislite da me trebate banovati , banujte , sta ja tu mogu ?! ovo je bila vise sala , neko zajebavanje starijih i iskusnijih clanova, cisto da vidim koliko vas uopste cita/prati strane forume , nisam zelio da ovo sve ovo ovako ispadne , da se sve iskoplicira , sve je bila zezencija , ako otvorite moj profil vidjet' cete da sam napisao negdje da nemam ni " JEDAN GROW " iza sebe , ono odakle mi grow kad ga nemam uopste ?! no nema veze , nije frka , idem sa foruma i cao , ha ya , nisam zelio ispast' plagijat , sve je ovo bio ne sporazum , sve ste krivo shvatili , i ono sto sam napisao da je imala miris i okus naik na karamelu , msm nigdje veze ni jedna vrsta ne pruza takav ukus a ni miris...Admini , Moderatori , Prijatelji , sta ja znam vec sta ne , razmislite o banu , ako vam je u cilju banovati , nije frka , banujte ,ne nisam napravio neki drugi acc , mislim da nema potrebe za tim , ali zelio bi' ostati u kontaktu sa ekipom koja mi je dosta pomogla da shvatim ko sam i sta sam ustvari , i mogu vam reci samo HVALA ZA SVE pogotovo Bogeymanu (PowerSeed) , Avantura , k0basicator , sharp , Jack Sparrow , metalmaniac , Opa cupa , VenloNL ... sorry koga sam zaboravio , ali vi ste mi sigurno najvise pomogli , ne direktno , vec indirektno tj. kroz vase postove i teme sam shvatio neke stvari koje do sada nisam shvacao . Lijep pozdrav od mene , i zao mi je sto je sve ovako ispalo ,i da " Konstruktivan (nick clana)" svaka cast za " razotkrivanje " kako ste vi to nazvali ... opet kazem lijep pozdrav , evo sad sam krenuo sa growom imam dvije domacice , stavit' cu vam slike , eto cisto da vidite da mi nije bilo u cilju nikoga pravit' budalom i idiotom ...


EDIT : Izvinjavam se Adminima i Moderatorima na ovom ispadu , nisam ni imao na umu da ce ovo ovako da ispadne , ali eto , neki su me shvatili neki ne , ako mislite da sam plagijator oke , shvatite me kako god zelite, nije frka , ako me ne banujete ostat' cu ovdje i pokusati pomoci svakome na bilo koji nacin , nisam losa osoba vjerujte mi , i nije mi ovo bila namjera uopce , ali eto sta je tu je ...
 

Vutra Samotnjak

VenloNL
Poznanik Foruma
07.06.2010
8.479
43.597
2.598
Neka te 2 domaćice budu najlješe biljke u 2014 na forumu,inače ćeš dobit ban ako nebudu :D

:family1: šala mala,naravno,hehe
Tuđe slike su kao nikepatike sa vašera u Derventi...'jesu' orginal ali nisu,stoga bolje 2 domaje nego neka biljketina sa stranog foruma.Pa taman bila i šala :D
Sretno.
 
  • Sviđa mi se
Reactions: ImbraGrabarić