problem sa bjelom paučinom

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
12.07.2012
3
1
1
36
pozdrav, dakle radi se o malim stvorenjima koji pletu bjelu svilenkastu paučinu po stabljikama.. naišao sam na sličnu temu ali nije bilo konkretnog riješenja.
molim pomoć ako se tko susreo sa tim pahuljastom bijelom gamadi..,
kako ih se riješiti, i naravno da se udovolji mojoj znatiželji, što je to ??? :icon_question:
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.161
298
54
pahuljasta gamad? mene to vuče na one bijele mušice velike oko 5-8 mm što žive ispod lista...
 
12.07.2012
3
1
1
36
metalmaniac je napisao(la):
pahuljasta gamad? mene to vuče na one bijele mušice velike oko 5-8 mm što žive ispod lista...
točno, izgledaju nekako pahuljasto, na svakoj biljci sam nasao po jednu kako ostavlja to bijelo po stabljici..
što je to i koliko je štetno? kako protiv toga??
 

mega monk

Aktivan Član
25.03.2012
199
42
28
Ekipa može jedno malo pitanje vezano uz spidermite... Zadnjih nekoliko dana sve više vidim da ljudi imaju problema s insektima i nebi volio u završnom proizvodu imat te male zločeste navučene bube pa me zanima kojim sredstvom po mogučnosti bio ako nema bio onda bilokoje sredstvo za prevenciju ,odnosno zaštitu od spidermitea i ostalih štetnih bubica u outdoorgrowu.. Do sad nisam sa ničim tretirao osim kaj sam zaljevao koprivom i to da mi je sajt okružen koprivama. Imam onaj prah neo-petrid ili kak se več zove.. dal če to biti dovoljno?
HVALA
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
https://forums.vutra.org/problemi-to...tml#post215777

Ako je ovo, primjetio sam ih na limunu
ohno.gif

Ja sam jednom prilikom pustio pauka u box, napravi je mrezu oko reflektora. Onda tih leptirica ima puno manje, mozda bio jedan dva dnevno hihi.
 
28.11.2011
12
2
0
63
Spidermites su meni bili najveci problem na koji sam naisao prilikom uzgoja. vrlo su zeznuti, brzo se razmnozavaju i doslovno isisaju zivot iz biljke.
nacices ih sa donje strane lista, trebace ti dobra lupa ili mikroskop da ih vidis, velicine su oko 1/4 - 1/2 mm najvise. Hemikalije se ne preporucuju za njihovo suzbijanje izuzev u pocetku growa, da se ne bi zatrovala zetva. Mnogi su preporucili "neem oil" ali ga licno nisam nikada koristio.
Buba mare se njima hrane, te su po iskustvu drugih, najefikasniji nacin da se resis spider-mites-a. Nisam siguran da li se na svim lokalnim podrucjima mogu komercijalno nabaviti, ali znam da su dostupne u prodaji na teritoriji USA.
Ako se uhvateu pocetku pre nego sto se razmnoze u veliku koloniju, napravi blagi rastvor sapunice za pranje sudova, pa sa prskalicom, prskaj svo lisce sa donje strane... ne stedi. Time ces ih fizicki spirati sa biljke i svakodnevnim ponavljanjem postupka bar par nedelja, cesto i duze, ces ih se nadano resiti.
Voleo bih da cujem iskustva drugih sa spider mites.