Sweet Deep Grapefruit od Dinafem, 400W Hps - Prvi grow

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Pozdrav ljudi!

Kao što sam obećao, otvaram polako dnevnik i nemojte zameriti ako nešto pogrešno radim. Svi smo ovde da učimo, pa i to kako se dnevnik piše! :D

Semena su Sweet Deep Grapefruit od Dinafem, feminizirana, i upravo su izmilila iz zemlje tako da za sad sve ide po planu. Ima ih 5 komada i stavio sam ih u neku kutijicu u kojoj sam semena dobio, umotao u wc papir i dobro natopio. Toliko su isklijala za 3-4 dana da sam ih jedva od tog wc papira odvojio pošto su se svuda uvukle i umalo ih nisam slomio. Tako da ovo može da posluži nekom u budućnosti kao upozorenje - Čim krenu da klijaju kako treba, prebacujte u zemlju!

Zemlja je Substral Terra Magma koju sam pomešao sa vermikulitom, otprilike 8 kila zemlje pomešano sa 400 ml vermikulita u svakoj od saksija. Saksije su od 10-ak litara, okrugle, prečnika 30 cm i visine ~13 cm i na dno sam posuo onih glinenih kuglica oko 400 ml (taman je pokrilo dno). Nadam se da ova visina saksija neće biti problem kasnije ali planiram ubaciti ventilator da ojača biljčice čim malo porastu.

Lampa je Philips Master Son-T od 400W i špajz svetli kao da sam sunce u njega sakrio! :D Imam i six-fold reflektor i sve to visi trenutno na nekih 70 cm od biljčica. Spustio bih još ali je temperatura trenutno 31 °C i vlažnost 55% tako da mislim da ne treba niže.

Box je u stvari jedan deo špajza oblepljen mylar folijom 80x60x200 cm.

Hlađenje za sad ne postoji. Razmišljam da uzmem samo neki jači zidni ventilator (onaj kao za wc ili slično) koji bih stavio da izduvava vazduh u dimnjak pošto imam onu rupu u zidu za to. Takođe će biti dodat jedan "stoni" ventilator da duva po biljkama. Predpostavljam da bi ovaj manjka hlađenja mogao biti problem kasnije (ili možda već je) tako da bih bio zahvalan ako neko ima nešto za preporučiti.

Prihrana se još planira. Prvih 10-15 dana ne bih ništa dodavao ako ne primetim da treba.

Valjda sam sve napisao što sam hteo i mnogo sam veseo što sam konačno ovo podelio sa nekim. Veselim se sam sa sobom danima pa je baš prijalo izbaciti to malo iz sebe! :D

Slika za sad još nemam ali biće za 10-ak dana. Nije mi tu fotoaparat a ne bih baš sam ovom web kamerom da se zajebavam. A sem "boxa" nemam još ni šta da slikam! :D

Eto, to je to od mene za sad. Zahvalio bih se Bogeyman-u i ostalima na pomoći oko zemlje još jednom.

Peace out! :smoke18:
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Hahahaha! :) I sam se ismejem svaki put put kad ga vidim ali funkcioniše tako da sam zadovoljan. :)
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Hvala, takođe! :) Izgleda će neka jaka zima, čim se zimnica svuda sprema! :D
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Hvala ljudi! :) Trebace mi sreće. A i pomoći! :D

Temperatura mi ide do 35 stepeni i moram pod hitno da ubacim onaj ventilator da izvlači vazduh iz špajza. Mislite da će to rešiti problem?

Hvala!
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Pa pravo da ti kažem, nisam imao keša za bilo kakvo hlađenje a nije mi se baš čekalo dok ne smislim odakle ću izvući pare. :D Za sad hladim tako što otvorim vrata od špajza kad treba i temperatura bude tu negde oko 30 stepeni.

Ta rupa u zidu je na vrhu špajza, nekih metar i po od lampe. Da li ima smisla uopšte tu da stavljam vent ili da spustim crevo dole do lampe i tu stavim vent? Ićiće tu jedan ventilator (onaj klasični, "stoni") da duva po biljkama pa će možda on gurati toplotu gore još više. Ili ne, nemam pojma.

Samo da dodam, box kao box ne postoji. To je samo jedan deo špajza i nije zatvoren ni sa čim.

Hvala na pomoći.
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Da, to sam i ja mislio da bi bilo najbolje. Idem sledeće nedelje opet u BG ako budem skupio nešto para pa ću da vidim i za to. Zna li iko gde mogu da nabavim to malo jeftinije od ovih 5200 dinara što traže u hidro*onici (valjda je ovo dosta da ne bude reklamiranje)?
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Hvala. Gledao sam i to i dok sam sabrao koliko bi me koštalo da sve to sad sam tražim, pravim, tražim alat za to, ili nekog ko će mi to uslužno odraditi, odlučio sam da ipak kupim ovo. Kad sam već sve ostal uzeo kako treba, stisnuću se malo pa da sve bude po PS-u. :D

Ako si mislio na onu foru sa paljenjem kanapa, probao sam nedavno na nekoj flaši da bih napravio vazu i nije mi baš uspelo. Flaša se jeste prepolovila ali je rez bio daleko od ravnog tako da sam od te ideje odustao brzo.

Stiže mi sutra cool tube i imam jedno 3 metra one aluflex folije ili kako se već zove. Jedino što mi fali je jedan dobar vent ili turbina da je namontiram na njega. Je l' ima smisla stavljati onaj od kompa na to ili bolje da uložim malo više za nešto "pravo"?

Ovako sam to zamislio.

YWEYAEm.jpg

Ako neko može da mi kaže gde u BG mogu da nađem dobre ventove/turbine, a da nije u hidro*onici, mnogo bi mi značilo. Ili je ta cena tamo korektna? Stvarno se ne razumem u to ali mi zvuči skupo to što imaju.

Hvala na pomoći, a i na strpljenju. Već sam sam sebi dosadan ali sam malopre otvorio špajz a temperatura 37 stepeni! Ne mogu baš non-stop da ga držim otvorenim pa se već bojim da mi ih sijalica ne popuši pre mene! :shit:
 
Poslednja izmena od urednika:

pecurko

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
25.06.2009
211
156
43
41
Kucaj cevni ventilatori ... ima dosta toga a ja sam uzimao od nekih iz leštana, f 10 je bio oko 1100 din...
Svakao jeftinije nego u HP.
 

Jolly Joker

Compost your enemies!
Prijatelj Foruma
14.10.2010
1.320
8.363
258
Mali update.

Cool tube sa nekim ventom za wc sa jedne strane i aluflex crevom koje vodi do dimnjaka sa druge strane montiran. Čeka se "dan" da vidim promenu! :D

Biće uskoro nekih sličica! ;)

Hvala svima na pomoći!
 
  • Sviđa mi se
Reactions: olidoboli
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.