Ev bas sam sinoc gledao na Novoj TV reportazu o tome kako je u Sloveniji stupio zakon o zabrani pusenja na javnom mjestu.Znaci slobodno ne mozete zapaliti cigaru u kaficimi koji nemaju odvojene prostorije za pusace ili na terasi od kafica gdje su u ovo doba niske temperature.A da u odvojenim prostorijama za ne pusace konobar ne konobarise neg ako hocete pice morate do sanka i odnjet sebi sami.Kazna ako pusac pusi gdje je nedozvoljeno je 125E a za vlasnika kafica i do 10000E.Prica se kako ovaj zakon hoce da sprovedu i u Hrvatskoj..
Vase misljenje o zakonu i o svemu vezanom za ovo..
Ok znam da je pasivno pusenje stetno i sve to al mislim da je strog zakon..cak zakon i ne dozvoljava kafice u kojima bi bilo pusenje normalno tj.kafice za pusace..pa to bi bilo bolje ak vec zakon postoji da postoje kafici za pusace i kafici za nepusace a ne ovako da nas izoliraju kao neke divljake(ne znam stvarno kako bi nazvao drugacije)
hno:
Vase misljenje o zakonu i o svemu vezanom za ovo..
Ok znam da je pasivno pusenje stetno i sve to al mislim da je strog zakon..cak zakon i ne dozvoljava kafice u kojima bi bilo pusenje normalno tj.kafice za pusace..pa to bi bilo bolje ak vec zakon postoji da postoje kafici za pusace i kafici za nepusace a ne ovako da nas izoliraju kao neke divljake(ne znam stvarno kako bi nazvao drugacije)