Zemljiste / zemlja [outdoor]

Hempatia Soma iGrow Hemps garden
11.12.2011
3
1
3
38
Ja stvarno ne razumijem što su se svi ovako uzjebali, pola vas dijeli savijete, a iz odgovora vam se vidi da nikad niste radili outdor, bubnite sjemenku u pitar izmješan sa humusnom i onom zemljom koju imate, pola pola, na vrhu neka bude humus, zalijte i zalijte u ljeti u zalaz sunca, suton, kad osjetite da je zemlja suha, to je to. Za bolje rezultate neka bude što više na suncu, pomazite ju, pohvalite da je lijepa, pjevajte joj, poljubite ju i dobit ćete nešto što je posebno. Lp
 

imenjak

Aktivan Član
06.07.2011
147
80
28
33
Gajeva 30a, 44320 kutina
BoRaiCho je napisao(la):
Ja sad bas kontam oko tog autdora, i nikako ne kontam kako vi koji radite autdor odnesete 20 litara zemlje do sajta neopazeno :D

mnogo jebeno i sa litrama znoja :rasta1:
50 litara zemlje odjednom do sajta, pred mrak trk do sajta, svaka 2 metra gledanje na sve strane, lagano, malo po malo i eto ti... :rasta1:
po meni ili rano ujutro ili kasno naveće, drugačije nikako.
 

cj1980

Banned
Banovan
25.08.2012
83
14
0
43
svaka cast svaje godine zasadim pet komada u podvelebnitskom kanalu i uberem barem 150grama pobiljci i to u onoj skrtoj zemlji nije mi jasno ali tamo radja ko mutavo ako supije preziviti do osmog mjeseca post osu bure u tri pm. Sljedeci tjedan idem na viksu i opet nosim sa sobom par klonvoa da ih pikne na isto mjesto to je vise iz husta nego iz potrebe post oih ne obilazim tj 4 puta;)
Evo kako se to radi u Dalmaciji i na otocima..

kao prvo, izbjegavajte šume i šumarke jer imate malo sunca, a šuma je prohodna i svatko može šetati po šumi...najbolje je saditi na stranama obraslima makijom okrenutima na jug...makija raste gusto i dosta je neprohodna a usto raste dosta nisko (2-2,5m)...pošto makija raste na kamenitom prostoru, uvijek ćete pronaći neki dio bez raslinja (proplanak) na kojem raste samo trava, jer nema dovoljno zemlje za makiju...što se dublje zabijete u makiju i što vam bude teže doći do takvog mjesta, tim bolje,manja je mogučnost da će vam netko drugi otkriti sajt...

kao prvo, odredite si površinu na kojoj želite saditi, počupate travu sa te povšine (ako je ima, jer može biti i stjena,ako je ravna)...kao što rekoh, makija raste u kamenjaru, dakle svuda oko vas mora biti kamena...skupite što veće kamenje i sa njim ogradite prostor za sađenje širine u visini 30 cm( nemora to biti neki suhozid, važno je uzdignuti rubove na tu visinu)...kupite onaj najlon na metre (neznam točno kako se zove, sive boje, širina 4 m i dužine po želji), dakle prostor za sađenje morate prilagoditi tom najlonu,tj. nesmije biti širi od 3,5 m...položite najlon po površini za uzgajanje, tako da rubovi idu do ili preko visine zida koji ste napravili od kamena..u biti dobijete jedan veeeeeliki pitar (saxiju)...probušite nekoliko rupa za odvod viška vode, ali ne previše, treba dopustiti zemlji da se natopi, prije nego višak ode...manje ćete morat zalivati, samim time manje puta ići na sajt, manje komrpomitirati isti...

sljedeći korak je zemlja za sađenje....ona je svuda oko vas...pod makijom se stvara savršen humus za vaše biljke...znači, uzmete vreću, zabijete se u grmlje, skinete površinski sloj (friško otpalo lišće) i ispod njega se pokaže, crn kao ugljen, fini humus sa kojim će vaše biljke biti zadovoljne do kraja svoga životnog vjeka, iako ja volim zagnojit 45 dana prije berbe.....dakle, punite vreću, istesete, punite, istesete, dok ne napunite prostor do vrha, dobri zalijete, nadopunite opet, jer kad zalijete,zemlja se slegne...i sajt je spreman za biljke...

...malo je zaj****cija, i u pronalaženju sajta i u samoj pripremi, ali vjerujte da se isplati.... i uvijek računajte: što teže vi dolazite do sajta, to je manja mogućnost da će ga netko naći.....sretno..


mnogo jebeno i sa litrama znoja :rasta1:
50 litara zemlje odjednom do sajta, pred mrak trk do sajta, svaka 2 metra gledanje na sve strane, lagano, malo po malo i eto ti... :rasta1:
po meni ili rano ujutro ili kasno naveće, drugačije nikako.
kupis dvje manje vrece stavis ih u ruksak i stavis gore neku granu ak te neko nes pita reci da ganjas bonsaie ;) doduse ako si na moru onda je najbolje ici oko dva jer tada nebus vidjel dalmatinca vani :) a zagorci su polje cetri pijani tak da opet nije problem :)
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
Ja danas sijeo na bic, uzeo mali vojni ašov pa reko odo malo vrludati i tražiti još po koji sajt u slučaju da mi jedan provale ostaje mi drugi. I tako na rubu nekog naselja ugledam godinama napušten tvornički kompleks sa hrpom livada pod korovom sa strane. Odmah sam procijenio kretnju sunca i reko sve štima perfektno, zbuksam bicikl u grm, ašov u ruke i krenuo ja kopati par rupa, i tako ti ja kopam, kopam i ne osvrćem se kad odjednom neki dedica naleti i veli mi da šta ja to radim. E pa kakav sam ja peh nemogu vjerovati, a deda se nasadio usred šikare i gleda kak kopam. U sekundi mi palo napamet, reko deda ja sam vam pecaroš i vadim gliste za pecanje, a veli deda, e da da, tu vam je uvjek fino vlažno tlo ima tu uvjek glista, al ne ferma matori i stoji dalje. Reko deda hvala na informaciji o vlagi tla, nakupim par ljigavih glisti u šaku i lagano odšetam reko da nejdem praznih ruku. I tak sam ja odmah razotkriven al na sreću od strane bezopasnog dedice zbog kojeg sam morao furati hebene gliste sa sajta :)
 

grow_man_

Aktivan Član
13.06.2012
82
13
8
42
ja kontam koristiti onu ispod panjeva,to je najbolje sta mogu naci ako vec necu koristiti obicnu koja je na sajtu,ima li ko kakvih iskustava s zemljom ispod panjeva?
 

BoRaiCho

Aktivan Član
05.12.2009
514
184
63
33
Temples of Boom
Mislim da je sasvim oke zemlju uzet gdje ima mnogo opalog lisca (odnosno gdje ima dosta listopadnog drveca), lisce opada redovno i razgradjuje se, te bi zemlja trebala valjati....Bar po nekoj mojoj logici. Opet, PH je mozda problem, ali ako vec ne mos nosit kupovnu provjerenu na sajt, onda bolje ovako jbg. Bar bi ja tako uradio.
 

imenjak

Aktivan Član
06.07.2011
147
80
28
33
Gajeva 30a, 44320 kutina
cj1980 je napisao(la):
kupis dvje manje vrece stavis ih u ruksak i stavis gore neku granu ak te neko nes pita reci da ganjas bonsaie ;) doduse ako si na moru onda je najbolje ici oko dva jer tada nebus vidjel dalmatinca vani :) a zagorci su polje cetri pijani tak da opet nije problem :)

ovdje ima šparugara na sve strane, prava pošast, treba te šparuge zabraniti :knockknock: , ali rano ujutro i pol sata prije mraka nema nikoga... pa to iskorištavam... ali i dalje opreza nikad dosta
 

mostarac1981

Aktivan Član
12.06.2012
88
233
33
44
Moze li mi neko predloziti sta bi mijesao jos sa kupovnom zemljom da li stiropol ili sta vec.
Kontao sam biljke presaditi u one kante od jupola 15l mislim da imaju.
Ima po forumu raznih prijedloga ali volio bi imati idealnu kombinaciju.
Unaprijed hvala.
 
15.05.2010
40
1
8
34
Ljudi ja stvarno nisam u mogucnosti da kupujem zemlju i furam je na sajt. A zemlja sa sajta mi je jako losa, jer znam po proslom growu. Isao sam malo sumom setati ne bi li nasao neku crnu kvalitetnu zemlju, ali nista. Nasao sam na par mjesta crnu zemlju i po povrsini je puna nekih sitnih korijenja i toga. ALi samo po povrsinu, 5cm u dubinu je opet nekakva smedja zemlja. Daj pomozite mi da nekako nabavim tu zemlju, jer rupe su iskopane, a prosli grow me razocarao sve zbog zemlje. pozz
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
Ma nemožeš mi tvrditi da nemožeš vreću zemlje furati na sajt, bar onu od 20 litara. Prije dvije godine sajt mi je bio u centru grada faktički pa sam sve vukao i vodu i zemlju, i to sve na biciklu, tako da nije da se nemože, sve se može kad se hoće i ako se hoće.
 
15.05.2010
40
1
8
34
Nazalost ja nisam u mogucnosti. Najbliza prodavnica za kupovinu zemlje je udaljena oko 13km od moje kuce. Auto nemam da je idem kupovati, a s kim god da bi iso autom, ne zelim mu se pravdati za sto će mi ta zemlja bla bla... da ne duljim pricu, zaista nisam u mogucnosti.
 

No Joke

Predvodnik Krda
Poznanik Foruma
10.09.2012
5.084
17.175
398
42
Tacna
pa prošvljaj šumom i traži ako ti je negdje krtica izrovala zemlju pa te zemlje nakupi. Zemlja iz krtičnjaka je inače odlično usitnjena i čista, pa onda uz redovitu prehranu biljki u toj zemlji vjerujem da ćeš dobro proći.
 
05.02.2012
17
0
1
35
jedno pitanjce : nisam u mogucnosti kupovat zemlju i nosit je na sajt, ali mogu u kupovnoj zemlji ( u casicama od jogurta ) drzat biljke do sađenja , znaci presadio bi malu biljku s kupovnom zemljom iz casice u zemlju na sajtu.. jel to pametno, il bolje da odma tamo pripremim zemlju (sa sajta) pobacam sjemenki i dobro zalijem? koja opcija je bolja :)
 

Detox2Old

Aktivan Član
21.11.2012
176
424
63
33
nakon što sam oteglio 240L terramagme na sajt,te me vidjelo 3 čobana:eek:včar-mislim da me nije skužio,žena s psom-kakti išla se baš šetat iza mene,pomislio sam da sam zbrisao tako što sam utekao u šumu pa onda na put,no ona se pojavila nekih 30m iza mene,tako da sam morao da trčim s 60L zemlje na leđima i dve lopate,te jedan poznanik kada sam išao nazad dok sam nosio prazne vreće,naravno bilo je tu malo pričanja "štaće ti te vreće,tražiš crnu zemlju?",nešto sam smuljao no idemo dalje.Danas sam išao vidjet stanje s zemljom na sajtu(dali je još tamo,i nakon što me je prošla uber paranoja)i dočekala me je malo raskopana zemlja na 2 rupe.




jel moguće da je to pas kopao,ili srna?područje je bogato srnama,al nekak mi sumljivo da bi ona kopala po zemlji nešta.

btw,jel da promjenim sajt?glupo pitanje,ja bi to trebao sam znati,no već sam istresao zemlju i iskopao rupe...je*ena paranoja... --.--
 

Blade

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
11.07.2011
2.504
2.929
188
39
Negdje na Balkanu
Ako postoji i najmanja mogucnost da ti je sajt kompromitiran...mjenjaj...hebeš zemlju hebeš sve....ako padneš..netrebam ti ja govoriti.Što se ove rupe tice neka živina je kopkala....ali i sam si rekao vidjeli su te
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.161
298
54
jao genijalca... a što si nosio 60 litara zemlje na sajt u sred bijela dana, i još lopatu sa sobom?
 
  • Sviđa mi se
Reactions: Blade