Erin kutak

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

griva

Aktivan Član
08.05.2005
100
2
0
51
Ero prvi put gajim imam 15 biljaka vecina je u proseku 65 cm ima dosta visih ali i nizih
u fazi su vegetacije 24h svetlosti vec 43 dana 5 nljih je pokazalo pol recenomi ovde da je to precvetavanje (upitanjuje nirvana afgan) zeleo sam da ih ostavim bar jos mesec dana u vegetativnoj fazi dali ce o skoditi ovim koje su procvetale ?
jos jednom pitanje na donjim listovima se pojavljuju svi simtomi nedostata azota vec sam ih gnojio sa Pantellom List dva puta ali mi se cini da nije doslo do poboljsanja sutra ili prekosutra cu postaviti i slike pa me interesuje ali da nastavim da ih jos vise gnojim dok se ne poboljsa ?
 

terrible

Aktivan Član
31.12.2007
67
11
8
38
e ovako još jedno kratko i jasno... biljkuše su mi na 31 danu cvetanja. lagano su bele dlačice počele da menjaju boju u smeđu, doduše ne sve odjednom... sad pošto nemam iskustva zanima me može li se po pojavi smeđih dlačica proceniti koliko je još vremena ostalo... pitam jer ne želim prekasno prestat gnojiti...
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
griva
kolko je misliš to ostaviti u vegetaciji? 43 dana je i za čistu indicu dovljno za očekivat dobar urod..naravno češ sam odlučit:)

posle 43 dana u fazi predcvetanja,može biti koji donji, pre nego pognijiš pogledaj PH ako je moguče on poremečen,naim etako s može azot zaključat-nemože ga nasa biljka primit

sretno
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
terrible
kako god imas još puno vremena
tesko je reči tačno,zavisi od sorte,duljine cvetanja,ali neka ti bude vodič kristali i njehova proizvodnja..po tom pratimo i znamo kad je kraj.
 

terrible

Aktivan Član
31.12.2007
67
11
8
38
ma evo sad sam pažljivije pročitao onaj tekst o trihomima i odmah naručio neki džepni mikroskop s povećanjem od 30x. u odnosu na ovo povećalo kupljeno u prodavnici široke robe bit će valjda dostatno. ma zabunio se pa mislio da su dlačice te koje se prate a ne trihomi...:vb_kez:

sad je sve jasno, dodatno uvjeren tvojim odgovorom nastavljam dalje... hehe... al evo i da sliku okačim, valjda će biti jasnije...



seme je, obzirom na eksperimentalno i početničko uzgajanje, iz nekakve trave koja je imala dobar rad... inače ostavljam u kesicama svako seme na koje naletim uz kratak smoke report... za buduće eksperimente kad malo naučim:read:

inače pohvale za topic i trud, nemaju svi živaca konstantno odgovarati na pitanja nas početnika...:respect:
 

SLO-Era

Poznanici Foruma
Poznanik Foruma
24.10.2004
1.812
583
138
52
U vegetaciji dosta manje ali u cvetanju na posudu od 7-8l substrata oko 5-7dcl vode dnevno..naravno,ako je zemlja suva...pošto je kod mene cirkulacija zraka velika...
Puno zavisi od sastava substrata,zračnosti,deranžae...

Sto se početnika i odgvora tiče,svi smo mi početnici... majstor je priroda sama...svi ostali smo "amelaši"/šegrti-vajenci...Informacijama i edukacijama je ovaj sajt namenjen.
pozdrav
 

Ograz

Aktivan Član
02.05.2007
68
4
0
49
Imam pitanjce; Obrao sam biljkicu i nakon toga (ostavio sam sve lisce i dosta stabljike) je stavio pod 24 sata svjetla i krenula je rasti. Dala je izniman urod glede svjetla(3 stedne 20w) a dala 3 vrha velicine sake.

Savjet za brzi oporavak? Htio bih od njenih klonova napravit majku.
 
09.04.2008
7
0
0
51
Ograz ja bi je presadio u manju teglu, trebaš da skineš nekoliko korenina, grane skrati na polovicu i na početku dodaj malu dozu azota i neki vitaminski kompleks, može i plantela vita. al stvarno malu dozu nekih 20-30% ne više i onda je ostavi u miru. Al nitko ti ne garantira da če revegat
 

Doktor

Aktivan Član
17.02.2007
427
9
0
44
Jeste!!! Ali ne zelena sijalica nego je to lampa koja isijava samo zeleni spektar!!!!
Taj spektar biljke ne kontaju a tebi moze pomoci ako nocu cackas mecku!!!
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Mozes zagnojit punom dozom u ovoj fazi, i onda susenje zemlje i 2 ispiranja vodom tj zalijevanja, a onda opet puna doza i tako dok ne dodjes u fazu ispiranja, a onda 20 dana samo voda..


Ovo je po meni dobro jer 2 obilna zaljevanja izmedju gnojenja isperu nakupine soli od neiskoristenog gnojiva u zemlji.. pogotovo dobro funkcionira za odrzavanje stabilnog PH kod vecih biljaka u manjim posudana. Tvoja posuda je dosta velika tako da pripazi da ne pregnojis i spalis biljke.. Dakle nemoj gnojit vise od onoga sto pise na uputstvu.. ako pise puna doza na 2 tjedna mozes to malo skratit al nemoj opet pretjerivat. Vise gnojiva ne znaci nuzno i vise trichoma. Bolje za tvoj grow da dobiju malo manje gnojiva nego malo previse.. imaj to na umu.


Inace mi se cine jako sretne i zadovoljne!
 

neko

Aktivan Član
25.01.2008
73
4
0
47
Zao mi je sto se neko uvredio sto sam trazio Erino misljenje al jbg. Izvinjavam se, ali gledam one slike sto posta u galeriji i 100% sam siguran da zna sta radi, pa sam hteo da cujem od samog gurua. Ne kazem da drugi ne znaju sta rade, ali ovo je tema Erin kutak gde on odgovara na pitanja (ako je raspolozen) Zato sam ovde i postavio ovo pitanje a ne u Pitajte sve sto vas interesuje.
A sto se tice "uzaludnog" tipkanja, nije bas uzaludno. Ima logike to sto kazes.
Pozdrav!


EDIT: Sto se mene tice mogla bi da prodje i tema gde admini samo odgovaraju (ne samo Era), a ne svi dzumlaj. Moze i da se pogresi tamo. Ispravljaju admini one koji grese ali im ne brisu postove, tako da neko moze nesto da procita i onda da pozuri da ispravi gresku, kad u medjuvremenu admin kaze onom sa "savetom" daj bre ne lupaj. E to je vec kasno.
Nadam se da razumete sad zasto stoji da trazim erino misljenje
 

Ograz

Aktivan Član
02.05.2007
68
4
0
49
ma i ja sam htio mišljenje od Slo-Ere, pošto je čovjek guru i već znam dost i tio sam njega pitat glede revegetiranj biljke.
gdjee jee guruuu ?????
gdje ??? :)
 

elephant0r

Vutra Veteran
17.09.2007
1.495
60
0
39
Ma daleko od toga da sam uvrijedjen.. samo mi je bilo bed sta sam stvorio konfuziju, a tako mi i treba kad uduvan idem tipkarat :)
 

Tarki

Aktivan Član
11.01.2008
1.184
139
0
37
Uzo sam 2 klona. Jedan je od biljke sto je bila u predcvijetnom stanju (cini mi se) i zenska je, druga jos nije spominjala svoj spol.
E sad... kloni su bili jedno 4 dana pod 12/12hps.
Danas sam ih stavio van na sunce i ok im je zanima me dal ce se vratit u vegetativno stanje (sto bih ja u biti i zelio) onaj klon sto vec ima pistile po sebi? I ak ne kakko bi to mogao postici, ako je to uopce moguce?
Fala
 

rasmc

Aktivan Član
18.01.2008
76
15
8
46
Era, imam par pitanja pa, ako ti nije teško...
dakle zanima me oprašivanje i sve vezano uz dobijanje svojih sjemenki. nešto ima po forumu, ali sve površno.
Kako sačuvati pelud muške biljke (cijelu granu ili samo cvjetove ) i koliko to mogu dugo koristiti?
Koliko vremena otprilike treba da muški cvjet sazrije i počne izbacivati pelud od početka cvjetanja (znači, od 8-9 tjedana cvjetanja kad počinje oprašivanje)?
To me zanima i zbog toga da znam kada oprašiti ženku kad imam pelud sa strane!
I još me zanima kako oprašuješ donje grane i koliko treba sjemenki da sazrije od kad se opraši ?
Da li mogu ostavit donje dvi oprašene grane da one izbace sjeme a prethodno otkidat biljku

Moram ti reći da sam uzgojio ženku sa nekih 6-7 sjemenki a neznam tko je otac.
Naime imao sam dva hermija u boxu. Prvi je bila ženka sa hermi bananom (ona je dozrijela dok je ova tek počela cvjetat, znaći prve pistile), a druga je bila pola muških pola ženskih cvjetova(kad je ova bila pri kraju). Pošto nisu cvale u isto vrijeme neznam ko je otac ovim sjemenkama.
Jeli mogu znati koja genetika prevladava u mojim sjemenkama od oca ili majke?
Na kraju bi se zahvalio unaprijed!
Želim ti reći da uživam gledati tvije radove u galeriji. Nešto predivno i ja mislim da uživaš u plodovima svoga truda 100% Bravo care!!!:thumb:
 

Universal Flow

Banned
Banovan
31.03.2008
9
6
0
42
ERO veliki pozz...verujem da si upoznat sa desavanjima oko seedbank-ova pa bi te zamolio za informaciju o HERBARIA SWISS SEEDS-u...???ceo internet sam pretrazio i nema ih nigde vise u prodaji,ama nigde...:icon_confused:... *** pozz:goldmaryjane: