HPexpres NeBuLoZa

Hempatia Soma iGrow Hemps garden

zlavjestica

Superstrpljiva neurotichna konsultantica
Poznanik Foruma
12.05.2012
1.026
1.566
188
da se pozhalim,ispucam+moje iskustvo mozhda pomogne nekome pri odluci o izboru kurirske sluzhbe i slichno..

ovako..naruchila CoolTube i vent. iz jednog od grow shopova u hrvatskoj..i , bila presretna shto sam nashla nekoga kome nije frka slati poshtom ( par prodavaca me odbilo zbog rizika od loma u transportu )..sve pohvale tom shopu i radnicima.ljubazni i brzi + chak se prodavac ponudio da mi on kupi u zgb redukciju ( jer ju oni trenutno nemaju u shopu ,a izrazila sam bojazan kako nechu to pronachi u mom gradu )...sve smo fino dogovorili...javili su mi cijenu i vrijeme dolaska paketa.
eee sad..cijena poshtarine je cca 40kn. i toliko sam plachala poshtarinu za sve primljene pakete unatrag mjesec dana-neovisno o tome jel paket sadrzhavao balast/starter,reflektor+(cca6-7kg) , gnojiva (cca 3kg) ili maleni uredjaj poput Ph metra (cca 150grama)
kad danas.. dolazi paket , i frajer mi pukne cijenu neshto vechu od ochekivanog..pitam ; koliko je poshtarina?? a on meni : 90kn.
ja : pa kako to? inache je manje.
on : pa zato shto je paket naznachen kao lomljiv i zahtjeva poseban oprez.
ja : ahaaa..OK onda. OK..samo nek je sve chitavo stiglo .
i krenem otvarati paket pred njim-bas u sluchaju da je neshto oshtecheno/polomljeno-da on ( kurir ) vidi - da imam svjedoka da je paket zaista stigao do mene vech oshtechen.
kad on-kurir meni : NE! shto to radite?? ne mozhete sada to otvarati.imat chu problema..
ja: mooolim??? w t f??
on-kurir : ukoliko zhelite otvoriti paket, ja vam ga ne mogu sada ostaviti..jer, paket mozhete otvoriti samo u poshti pred mojim shefom..
ja : M O L I M !? !? !?! ! !
koja je onda svrha dostave*?? znachi da nema dostave..tj. ako zhelim biti sigurna da je paket chitav ili zhelimbiti u moguchnosti provjeriti stanje paketa kako bi reklamirala u sluchaju lomova...paket moram podichi u poshti..shto znachi- n e m a d o s t a v e !
naplate ti duplo poshtarinu jer je lomljivo, pa trebaju oprezno sa paketom...a onda te hebu ovako.da morash u poshtu podichi paket-izbiu ti opciju dostave..

reko : pa jel vi mislite da je to uredu?? pitam ja kurira i otvaram paket...dok se on laganini pjeni jer, imati che probleme zbog mene ako paket bude polomljen bla bla...kad sam otvorila paket ( srechom pa sam bila spremna i kurira dochekala sa svicarskim nozhichem u djepu )...CT je bio chitav...kurir je odahnuo..i ja skup sa njim.

btw. krenuo mi je uzimat paket iz ruku kada sam ja pochela rezat ljepljivu traku kojom je paket zatvoren...srechom je stao-valjda zbog toga shto sam baratala nozhichem i nisam popushtala..pa da se ne porezhe/mo..


zamislite Vi bezobrazluka HP expresa...naplate ti duplu poshtarinu (88kn) ali,kako bi ostvario svoje pravo-koje si platio tom duplom poshtarinom, oni ti oduzmu uslugu dostave-koja je, sigurna sam , nekako urachunata u cijenu poshtarine..
ne znam shto bi bilo da je sadrzhaj paketa bio oshtechen????
 
  • Sviđa mi se
Reactions: $DoLaR$

PowerSeed

fuckin' admin
Urednik
Administrator
15.10.2006
22.849
44.459
3.198
Bekaa Valley
naravno da kod lomljivih stavri (a i inace) imas pravo (a i treba) da pogledas u kakvoma stanju je "roba" pred kurirom, sve kasnije se ne pika... dobro si uradila i ostani pri tome ubuduce, sta god da ovi mamlazi kenjaju
 

Z&N

Aktivan Član
27.12.2009
3.360
5.540
298
zlavjestica je napisao(la):
btw. krenuo mi je uzimat paket iz ruku kada sam ja pochela rezat ljepljivu traku kojom je paket zatvoren...srechom je stao-valjda zbog toga shto sam baratala nozhichem i nisam popushtala..pa da se ne porezhe/mo..

25r30wi.gif


Bravo! :icon_lol:
 

$DoLaR$

Aktivan Član
16.06.2011
489
37
0
40
svaka čast....prema svima samo oštro....blago više na žalost ne prolazi tu kod nas.....veliš plati mi ali mane gledanja....reko bi mu daj mi tu osobnu i ključeve od auta....a ti sad hitno po svog šefa.....mu mamu bezobraznu ja ću ga plaćat em na plaći, em kao lomljivo pa skuplje....a oni se ograde od svega.....baš sam happy da su ljudi shvatili i da ih se više nemre je*** a tebi jedan rep+ za oštrinu ;)
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Nisam imao posla s Expresom ali jesam s HPom.

Nisam bio doma kad mi je doso pH mjerac i poslali su je u postu, meni ostavili papiric na kojem pise di da dodem bla bla. Onaj papiric ne...
Kako nisam imao vremena, imao puno posla, dosao sam bas zadnji dan kad je moguce pokupiti paket, ima rok od 4 dana ako se dobro sjecam.

I doso 4. dan al zaboravio osobnu. I to sam doso pol sata prije kraja radnog vremena tak da nisam imao ni vremena vratiti se. Dodem na salter, predam papiric kaze treba osobnu. Nemam, zaboravio. Ali imam zdravstvenu. Cita ona... kaze ne moze ne pise adresa moja. Ime prezime je OK al nema adrese na zdravstvenoj. Ja reko pa znam sto je u paketu, znam kolko kosta u lipu (to nije pisalo na papiricu), dajte mi molim vas paket, ja vama novce a ona meni rece da sam ja od susjeda ROFL ukrao papiric i sad hocu paket podici.

I propade mi posiljka zbog birokracije. Mislim, susjedu (koji se "jel" zove i preziva bas kao i ja ono slucajnoooo) ukrao papiric kako bih platio nesto sto je kao susjed narucio... wtf
 

metalmaniac

Sve već piše na forumu, koristite Search. :)
16.10.2009
3.148
6.161
298
54
a nemaš vozačku ili nešto slično da im daš? to se isto može iskoristiti za ID...

ne razumijem ljude koji ne nose osobnu sa sobom, to je nešto što uvijek moraš imati sa sobom (ako nosiš novčanik onda bi morala i osobna svuda sa tobom)
 

Napušena Vjeverica

Napušen Čan
Banovan
24.12.2009
1.002
189
88
Brate mili, kad se naduvas kak se ja znam naduvat, ne znas di ti je glava a kamoli osobna... uglavnom, bit price jest da mi je trebala dat MOJ paket.
Budi na mojoj strani. :uhvacen
 

Ivana_zg

Aktivan Član
18.08.2012
96
138
0
44
Stvar je u tome da se svi oni drže slova zakona i propisa (kada im odgovara), a pokazalo se da taj isti pisani zakon najčešće ne prati stvarni život i nastalu situaciju (a kao pisan je da nama (i njima) olakša svakodnevnicu).

Nakon svega važno je da je paket dostavljen, Ct u komadu, a boriti se protiv nelogičnosti i nedorečenosti pojedinih propisa jednako je (nažalost) Don Quijotovom jurišu na vjetrenjače...